Ce este gua sha, tehnica de masaj facial care a cucerit Instagram

În afara inovațiilor tehnologice în materie de frumusețe, oamenii își îndreaptă tot mai mult atenția și asupra terapiilor cosmetice antice. Un exemplu este gua sha, o metodă de masaj facial realizat cu ajutorul unor ustensile speciale din cristal sau porțelan.
Este o practică inspirată de medicina tradițională chineză, iar în prezent a cucerit Instagram-ul, fiind testată de numeroase persoane pasionate de tehnicile de înfrumusețare.

Ce este gua sha?


"În mod tradițional, gua sha este realizat pe corp, folosind o racletă din os, corn, jad sau porțelan care este trasă pe piele în timp ce se aplică presiune. Versiunea de gua sha facială, care capătă tot mai multă popularitate în prezent, presupune masarea cu blândețe a feței cu o piatră subțire sau o tabletă din cristal. Presiunea aplicată pe piele este mult mai blândă decât în varianta tradițională", declară pentru fashionista.com Britta Plug, specialist în medicină holistică.

Ce efecte are masajul facial gua sha?

La fel ca și în cazul rolelor cu jad care sunt la fel de populare, gua sha este o tehnică de masaj menită să reducă tensiunea mușchilor de la nivelul feței, să stimuleze circulația sanguină și drenajul limfatic, reducând efectul de față umflată. Oferă tenului o strălucire sănătoasă datorită efectului de oxigenare prin stimularea circulației sanguine.
De asemenea, are un efect benefic în reducerea ridurilor pentru că detensionează mușchii și reduce expresiile faciale (precum încruntarea) care pot cauza linii fine și riduri de expresie.

"Stresul cronic de zi cu zi se manifestă și la nivelul feței, sub forma frunților încrețite sau a maxilarelor încordate. Gua sha facială este o terapie care poate fi aplicată pentru a reduce încordarea facială provocată de stres și a restabili sănătatea, vitalitatea și strălucirea chipului", mai spune specialistul.


Cum să-ți faci corect masaj gua sha

Dar acest trend de îngrijire pe care îl poți încerca acasă necesită o atenție deosebită și tehnica adecvată. Este necesar ca masajul să se realizeze cu blândețe pentru a evita spargerea capilarelor de sânge și apariția vânătăilor. 

Secretul este să nu aplici presiune prea mare asupra pielii.
"Dacă faci mișcări viguroase, mai ales în zonele în care pielea este subțire, precum în jurul ochilor, riști să te învinețești", avertizează Britta Plug.

Gua sha trebuie realizată întotdeauna pe pielea curată, după ce ai aplicat un ser sau o cremă hidratantă. În acest fel este redusă fricțiunea. Muchia pietrei gua sha trebuie ținută cât mai paralel cu pielea posibil, nu perpendicular pe piele. Realizează mișcări de jos în sus și din interiorul către către exteriorul feței. Repetă fiecare mișcare de trei ori.

Pentru împrospătarea tenului, practică masajul facial gua sha de două, trei ori pe săptămână.
De asemenea, specialistul nu recomandă această tehnică persoanelor cu ten inflamat, adică celor care se confruntă cu acnee, rozacee, arsuri solare etc.

În ceea ce privește unealta gua sha potrivită, există numeroase forme din care poți alege. Specialista recomandă alegerea unei forme versatile, care are o latură lungă curbată, o latură curbată mică, potrivită pentru zona de sub ochi, și o latură de tip V, care poate fi folosită pe linia bărbiei. Nu uita să speli piatra cu apă și săpun după fiecare folosire.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod