Ce este acidul hialuronic şi cum te întinereşte. 5 beneficii

Acidul hialuronic este o proteină întâlnită în mod natural în organism, mai ales în cartilaje şi în piele. El are rolul de a menţine articulaţiile lubrifiate.

Acidul hialuronic este o proteină întâlnită în mod natural în organism, mai ales în cartilaje şi în piele. El are rolul de a menţine articulaţiile lubrifiate.

Acidul hialuronic ajută la reţinerea apei şi asigură hidratarea fibrelor de colagen şi elastină. De asemenea, s-a demonstrat că acidul hialuronic ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor şi la estomparea cicatricilor.

Partea mai puţin bună este că volumul de acid hialuronic din epidermă scade cu vârsta. Ceea ce duce la pierderea elasticităţii şi apariţia ridurilor.

Datorită efectelor sale de umplere a ridurilor şi de netezire, acidul hialuronic este folosit, de ani buni, în industria cosmetică.

Hidratează
Datorită structurii sale, acidul hialuronic formează la nivelul pielii un film invizibil, transparent şi elastic, care acţionează în profunzime, la nivelul ţesuturilor. Astfel, reuşeşte să menţină supleţea şi elasticitatea pielii. Prezent în produsele cosmetice, acidul hialuronic are propietatea de a reţine apa la suprafaţa pielii. Ceea ce înseamnă că asigură hidratarea necesară tenului. 

Umple ridurile
Produsele injectabile pe bază de acid hialuronic fac ridurile mai puţin vizibile, prin umplere, netezesc imperfecţiunile pielii produse de acnee.

Când este injectat în piele, acesta atrage molecule de apă şi hidratează porţiunea respectivă, reducând ridurile şi imperfecţiunile. Din păcate, efectele acestor tratamente nu sunt permanente deoarece acidul hialuronic se absoarbe de organism. De aceea, aceste tratamente se repetă la şase luni.

Măreşte buzele

Tot cu ajutorul acidului hialuronic putem să ne mărim buzele. Injectat cu moderaţie, acesta oferă volum buzelor subţiri. Şi pentru că există în mod natural în organism nu are efecte secundare atunci când este absorbit. 

Corectează liniile de expresie
De asemenea, acidul hialuronic din creme are propietatea de a corecta liniile subţiri, superficiale din jurul ochilor, a gurii şi a frunţii.

Însă, rezultatele depind de stilul de viaţă şi de structura pielii.

Corectează contururile faciale
Tot cu ajutorul acidului hialuronic injectabil ne putem corecta obrajii şi bărbia. Efectul tratamentului variază de la o persoană la alta, iar rezultatele depinde de vârsta  şi structura pielii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod