Cât de bio sunt cosmeticele bio?

Două treimi dintre produsele marcate ca "bio" şi descrise ca fiind fără conservanţi, conţineau urme de conservanţi, potrivit unei investigaţii efectuate anul trecut în Franţa.

Două treimi dintre produsele marcate ca "bio" şi descrise ca fiind fără conservanţi, conţineau urme de conservanţi, potrivit unei investigaţii efectuate anul trecut în Franţa.

Raportul nu a indicat însă dacă substanţele de conservare au fost puse deliberat, cu intenţia de a înşela consumatorii, având în vedere faptul ca nivelul conservanţilor era cu 20 până la 60% mai mic decât limita legală.


Investigaţia s-a concentrat pe 28 de produse, dintre care 22 aveau etichete "Ecocert", Visagro, ICEA-AAIB sau BDIH, care indică faptul că sunt "bio", iar şase dintre ele erau descrise ca "produse naturale/bio".

 

12 dintre produse erau descrise ca fiind fără conservanţi, iar 16 dintre ele ca neavând fenoxietanol, deşi analizele de laborator au arătat contrariul.

Deşi eticheta "bio" nu este eliberată cu prea multă uşurinţă de către autorităţile care se ocupa de acest lucru, piaţa cosmeticelor este invadată de produse contrafăcute.

Iată care sunt regulile de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să cumperi cosmetice bio:


  • cumpără produsele din supermarketuri, hipermarketuri şi din magazine cu prestigiu, care deţin produse de calitate

  • caută informaţii despre firma producătoare

  • pentru că sunt realizate din ingrediente naturale sau provenite din agricultura ecologică, produsele bio de calitate sunt cu cel puţin 10% mai scumpe decât cele convenţionale

  • lista ingredientelor ar trebui să fie mult mai scurtă decât în cazul cosmeticelor obişnuite, pentru că cele bio nu conţin la fel de mulţi aditivi. Cu cât lista este mai scurtă, cu atât mai bine.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • 104na pe 27 Feb 2011, 12:12
    Intrebare

    Hei, ca tot vorbim de produse bio - ce marca de vopsea imi recomandati? Sunt roscata inchis si vreau sa ma vopsesc blond. Desi prietenul meu se declara sustinator al roscatului, eu cred ca blondul ramane culoarea fruntasa cand vine vorba de popularitate!

    0
    0

  • andreea pe 10 Feb 2011, 14:15
    sigur

    cumpara produsele din hypermarketuri:-) Ca parca si au, ori acolo unde au sunt mult mai scumpe decat pe net. Cautati cosmetice bio pe google si alegeti magazinele de incredere care comercializeaza game cunoscute. Se presupune ca daca ai ajuns sa foloesti cosmetice bio esti si isteata si nu te lasi pacalita asa usor.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod