Alimente care pătează dinții. Evită-le!

O dantură perfectă îți poate da mai multă încredere, pe când dinții galbeni s-ar putea să te facă să eviți să zâmbești pe cât de des ar trebui.
Există nenumărați factori care îți pot deteriora zâmbetul perfect, de la genetică la diferite stiluri de viață, precum omiterea spălării pe dinți de fiecare dată după ce mănânci, fumatul și diferite alimente. Multe dintre alimentele care pătează dinții conțin cantități mici dintr-un acid numit tanin, iar acesta poate îngălbeni dinții de-a lungul timpului, în special dacă mănânci aceste alimente în mod regulat sau în exces. Iată ce alimente care pătează dinții ar trebui să eviți!

5 alimente care pătează dinții


1. Sosul de paste


Culoarea roșie a sosului și aciditatea roșiilor din anumite sosuri de paste poate provoca pete la nivelul dinților. Însă nu trebuie să renunți la pastele cu sos roșu.
Poți alege ca aperitiv o porție de broccoli, spanac sau alte legume verzi. Acestea pot aplica o folie de protecție pe suprafața dinților, prevenind pătarea danturii.

2. Fructele de pădure


Afinele, murele și zmeura sunt alimente care pătează dinții. Aceste fructe cauzează adesea pete similare ca aspect cu petele de la vinul roșu. Petele cauzate de fructele de pădure sunt dificil de combătut. Însă consumarea unei cantități mari de apă în timp ce mănânci aceste fructe și după te poate ajuta să previi pătarea dinților.
Este important de menționat că spălatul pe dinți după ce mănânci fructe de pădure te poate ajuta.

3. Alimentele condimentate cu curry


Curry-ul poate da o tentă galbenă dinților, dacă este consumat regulat, pe o perioadă mai lungă de tmp. Dacă consumi mese care conțin turmeric, pulbere de curry sau diferite amestecuri de condimente, s-ar putea ca dinții tăi să își piardă strălucirea. Ca în cazul sosurilor pe bază de roșii, este recomandat să incluzi în dieta ta multe fructe proaspete și o cantitate mai mare de apă.

4. Sfecla


Dacă ai gătit vreodată sfeclă, știi deja ce putere de colorare are acest aliment. Sfecla are o culoare roșie destul de intensă, ceea ce înseamnă că pătează și că petele sunt destul de problematice.
Cel mai bun mod de a evita colorarea dinților este consumarea cu moderație a sfeclei.

5. Oțetul balsamic


Oțetul balsamic este acid și are o culoare intensă. Acesta se regăsește în multe salate și poate provoca pete la nivelul dinților. Dacă vrei să continui să consumi oțet balsamic, ia în considerare asocierea acestuia cu legume cu frunze, cum ar fi salata verde sau varza creață, deoarece acestea pot acționa ca o barieră în calea petelor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod