8 metode ca să-ţi întinereşti tenul în cinci minute

Fără o fântână a tinereţii care îţi stă tot timpul la dispoziţie, îngrijirea tenului implică tratamente naturale regulate, dar şi o rutină zilnică, cu efecte benefice pentru tenul tău pe termen lung.
Fără o fântână a tinereţii care îţi stă tot timpul la dispoziţie, îngrijirea tenului implică tratamente naturale regulate, dar şi o rutină zilnică, cu efecte benefice pentru tenul tău pe termen lung. Iată 8 metode să-ţi întinereşti tenul în cinci minute, de la rutina corectă de îngrijire zilnică până la măşti de faţă şi exfoliante naturale şi eficiente.

1. Rutina cosmetică corectă pentru seară

Cu 5 minute pe zi, poţi asigura frumuseţea şi prospeţimea tenului pe termen lung. Cel mai important pas este demachierea cât mai rapidă, nu după câteva ore petrecute în faţa televizorului. Demachiantele cu efectele cele mai bune sunt cele care nu conţin uleiuri.
Tonifierea tenului cu o loţiune tonifiantă asigură un pH corect al pielii şi este utilă mai ales pentru femeile cu tenul gras.

2. Exfoliant cu cafea

Amestecă trei linguri de zaţ de cafea umed cu o lingură de ulei de măsline extra-virgin şi cu o jumătate de linguriţă de miere organică. Amestecul se aplică pe faţa curată şi se masează uşor pe piele, apoi se lasă să acţioneze încă două minute. Se curăţă prin spălare cu apă rece şi poate fi folosit săptămânal.

3. Mască din miere şi vitamina E

Amestecul de miere şi vitamina E redă pielii tale o parte din elasticitatea pierdută şi ajută la hidratarea profundă a tenului. Amestecă o lingură de miere cu puţin ulei de vitamina E sau o capsulă şi adaugă 4-5 picături de zeamă de lămâie.
Poţi aplica amestecul pe faţă şi zilnic, lăsându-l să acţioneze timp de 5-10 minute.

4. Folosirea cosmeticelor cu SPF ridicat

Pentru a afla care este SPF-ul minim pentru tenul tău, consultă un dermatolog. Pentru a fi sigură că îţi protejezi tenul cât mai bine, foloseşte cosmetice cu SPF de 30, chiar dacă ai tenul mai închis şi ochii căprui. În absenţa protecţiei solare adecvate, indiferent dacă cerul este senin sau înnorat, pielea îmbătrâneşte mai repede.

5. Tratament cu ceai verde sau negru

Pliculeţele de ceai peste ochii umflaţi sunt un tratament clasic, dar atunci când foloseşti ceai verde sau negru şi nu orice ceai de plante, efectul este mai puternic, iar pielea din jurul ochilor este împrospătată rapid, în doar 5 minute de la aplicare.

6.
Mască din pepene verde şi suc de roşii


În timp ce pepenele verde hidratează pielea, sucul de roşii (fără zahăr şi sare) reduce porii şi ajută la aspectul tenului. Striveşte puţin miez de pepene verde în suc de roşii şi aplică amestecul pe faţă cu vată sau cu o dischetă cosmetică.

7. Exfoliant cu miere şi migdale

Puterea migdalelor este cunoscută în industria cosmeticelor, însă cea mai eficientă soluţie ramâne folosirea lor în mod natural. Lasă peste noapte doua miezuri de migdală în apă, apoi striveşte-le a doua zi şi amestecă-le cu o linguriţă de miere, pentru un exfoliant ce întinereşte chiar şi pielea cea mai sensibilă.

8. Mască din albuş de ou

Albuşul de ou este un alt remediu rapid pentru întinerirea pielii.
Bate bine un albuş, adaugă câteva picături de zeamă de lămâie şi aplică amestecul pe faţă. Secretul care face diferenţa între rezultate bune şi rezultate excelente este modul în care cureţi masca de pe faţă după 5-10 minute: umezeşte-ţi bine faţa cu apă rece dintr-o sticlă cu pulverizator înainte să foloseşti o dischetă cosmetică umedă pentru a curăţa uşor tenul. (Foto: iStockphoto)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod