7 trucuri de îngrijire ale femeilor cu mâini frumoase

7 trucuri de îngrijire ale femeilor cu mâini frumoase

Poate că ți s-a întâmplat să te simți rușinată de aspectul mâinilor tale sau de faptul că ai pielea uscată.
Iar dacă nu ești mulțumită de felul în care arată mâinile tale, sigur ai observat că unele femei au mâini impecabile și poate că te-ai întrebat care este secretul lor. În afara moștenirii genetice, acestea folosesc și câteva trucuri. Iată câteva reguli de îngrijire pentru mâini frumoase și cu un aspect tânăr:

Limitează expunerea la apă fierbinte

Regula numărul unu pentru a-ți menține pielea mâinilor hidratată și manichiura impecabilă cât mai mult timp este evitarea apei fierbinți. Îți usucă pielea și cauzează exfolierea ojei sau a gelului de pe unghii. Secretul este să folosești întotdeauna apă călduță în locul celei fierbinți.

Păstrează crema de mâini la vedere

Dacă ai mai multe tuburi cu cremă de mâini, lângă chiuveta de la bucătărie, în baie, pe noptieră, pe birou, îți vei aminti întotdeauna să-ți hidratezi pielea. Poate părea exagerat, dar numai în acest fel pielea mâinilor tale va rămâne tânără cât mai mult timp și va fi întotdeauna catifelată.

Aplică produse cosmetice și pe mâini

Îți exfoliezi tenul și ți-a mai rămas puțin produs? În loc să îl arunci, masează-l pe mâini, insistând în jurul cuticulelor și pe dosul palmelor. Este valabil și atunci când aplici crema de față și îți rămâne un exces pe degete.
Întinde pe partea exterioară a mâinilor pentru că sigur îți va face bine. La fel cum procedezi în cazul tenului, gâtului sau pielii de pe corp trebuie să procedezi și cu mâinile tale. Ele au nevoie de chiar mai multă atenție pentru că sunt zilnic expuse factorilor nocivi (detergenți, vânt, praf).

Tratează cuticulele

Cuticule sănătoase înseamnă unghii sănătoase și frumoase. Masează câteva picături de ulei de cocos, de migdale, de măsline etc. la baza fiecărei unghii de fiecare dată când ai ocazia. Nu este un efort prea mare, dar va avea cu siguranță un efect vizibil într-un timp foarte scurt. Cuticulele nu se vor mai întări și nu vor mai fi aspere și cu un aspect neplăcut.

Evită tăierea cuticulelor

Nu tăia niciodată cuticulele, ci împinge-le ușor o dată la câteva zile cu ajutorul unei ustensile speciale din trusa de manichiură. Scopul lor este acela de proteja unghiile de infecții.
Pe de altă parte, pielița din lateralele unghiilor trebuie tăiată cu o forfecuță ca să nu se usuce și să se agațe, dar și ca să eviți tentația de a le smulge.

Aplică SPF cu regularitate

Pielea de pe dosul palmei este subțire și expusă permanent la razele ultraviolete, motiv pentru care este prima care arată semne ale îmbătrânirii. Cea mai bună metodă de apărare este folosirea unei creme cu factor de protecție solară de fiecare dată când petreci timp în aer liber.

Vizite regulate la salon

Nu este neapărat nevoie să mergi la salon de fiecare dată pentru a-ți face manichiura, dar cel puțin o dată pe lună apelează la serviciile unui specialist. La salon ambele mâini vor fi la fel de bine îngrijite, spre deosebire de manichiura pe care o faci acasă și în care mâna dominantă nu primește la fel de multă atenție.
Rezultatele vor fi impecabile, iar tu trebuie doar să le întreții.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod