7 remedii naturale pentru înfrumusețare folosite în India

7 remedii naturale pentru înfrumusețare folosite în India

Dacă vrei să încerci și altceva în afara produselor cosmetice din comerț, atunci soluțiile naturale sunt varianta perfectă.
Dincolo de cele foarte cunoscute, așa cum sunt uleiul de măsline, aloe vera sau zațul de cafea, există numeroase alte extracte naturale din plante care și-au dovedit eficiența pentru înfrumusețare de-a lungul a mii de ani. Iar cele mai multe dintre ele provin din India și le poți găsi în magazinele cu produse naturiste. Iată câteva dintre remediile naturale mai puțin cunoscute pe care să le încerci:

Neem

Neem este o plantă care are proprietăți excelente pentru piele, având un puternic efect antibacterian. Uleiul de neem este excelent pentru tratarea tenului acneic.
De asemenea, este folosit pentru a elimina mătreața. Pentru că are un miros puternic, uleiul de neem se folosește în combinație cu un ulei fără miros.

Șofran

Șofranul este cel mai scump condiment din lume, dar este apreciat nu numai în gastronomie, ci și în tratamentele de înfrumusețare. Are capacitatea de a uniformiza nuanța tenului și de a oferi pielii un aspect luminos.

Amla

Amla sau coacăzul indian este foarte bogat în vitamina C, fiind utilizat pentru îngrijirea și stimularea creșterii părului. Găsești amla sub formă de pudră în magazinele naturiste și o poți include în măștile pentru păr și scalp.

Multani Mitti

Multani Mitti este un tip de argilă originară din India. Conține numeroase minerale esențiale pentru un ten sănătos.
Este perfectă pentru curățarea și exfolierea delicată a tenului, dar și pentru îndepărtarea punctelor negre și eliberarea porilor blocați. 

Turmericul

Această pudră de un galben intens este obținută din rizomii plantei numită curcuma. Are capacitatea de a grăbi vindecarea pielii, fiind un remediu excelent pentru estomparea vergeturilor, pentru repararea călcâielor crăpate, dar și pentru prevenirea apariției ridurilor.

Santal

Uleiul de santal are proprietăți antiseptice și în același timp stimulează circulația sanguină la nivelul pielii. Este un aliat important pentru un ten cu aspect sănătos și o strălucire naturală.
Are un parfum foarte plăcut.

Tulsi

Tulsi, cunoscut în India și ca Busuiocul sfânt, este o plantă care are proprități hidratante pentru piele, tratând în același timp acneea. Este, de asemenea, o soluție naturală pentru albirea dinților.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod