Ai voie să folosești scobitoarea la restaurant? Iată ce spun bunele maniere

Scobitorile sunt ustensilele perfecte pentru aperitivele de dimensiunea unei mușcături, dar multe restaurante le evidențiază și întrebuințarea de bază: scoaterea resturilor de mâncare dintre dinți.
Probabil că ai văzut pe masă la restaurant scobitori, însă știi dacă este politicos să ne scobim în dinți în public? Acasă nu te ferești de privirile nimănui, dar parcă nu ai văzut pe cineva la vreo petrecere sau la vreun restaurant plimbându-se cu o scobitoare în gură. Oare de ce? Mai jos, poți regăsi câteva dintre regulile de etichetă ale folosirii scobitorilor la restaurant.

Sfaturi privind modul de utilizare al scobitorilor la restaurant


Scobitorile ar trebui folosite discret într-un loc privat, cum ar fi la toaletă, nu la masă, în fața tuturor. De asemenea, este acceptabil să ne scobim în dinți și în mașină.
Asta dacă este mașina proprie. 

Dacă folosești des scobitori, poți păstra și câteva în geanta ta. De asemenea, în restaurante probabil că vei găsi scobitori ambalate individual pentru siguranță și igienă.

Dacă este neapărat nevoie sau toaleta nu este disponibilă, poți folosi o scobitoare la masă. După ce ai folosit scobitoarea, rupe-o în două și arunc-o. Evită acoperirea gurii cu mâna cealaltă în timp ce folosești scobitoarea. Odată ce ai eliminat cu succes bucățile de mâncare dintre dinți, pune-le subtil într-un șervețel. 

În cazul în care ai servit un aperitiv care era fixat pe o scobitoare, nu refolosi niciodată aceeași scobitoare pentru a lua alt aperitiv de pe platouri.
Pentru că nu este igienic pentru ceilalți oameni și probabil că nu ai fi singura persoană care ar observa că refolosești scobitoarea.

Scobitorile nu ar trebui folosite absolut tot timpul. Cu cât este mai mare frecvența utilizării scobitorilor, cu atât crește și riscul deteriorării gingiilor. Este recomandat să nu abuzezi de acest instrument ingenios. Cu alte cuvinte, dacă ne scobim în dinți la locul și momentul potrivit, vom reuși să ne păstrăm igiena dentară și imaginea socială la un nivel ridicat.
iulia-mirica
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Theo CONSTANTINE pe 13 Ian 2017, 10:57
    Pareri de bun simt

    1. NU se folosesc scobitori in public, sub nci un motiv. C'est degoutant ... Imposibil sa nu gasesti la restaurante un loc unde poti face operatiunea scarboasa. La toaleta, in fata oglinzii sau pe o terasa mai dosnica, o alee, etc. Daca nu ai unde sa faci operatiunea, nu o faci pana acasa. 2. Scobitorile clasice, sunt - in adevar - nocive pentru gingii, fiind destul de groase. In Asia (China, Vietnam) se fac din bambus si sunt foarte subtiri, cam 0,5 mm. 3. In aglomeratia de COCALARI Manelisti, in schimb puternici, de dupa Lovilutie care nu mai stiu sa se imbrace, nu stiu sa manance curat si elegant este superfluu sa le dai sfaturi. Moda aparitiei in PUBLIC fara vesta si fara cravata, descheiat la gat, cu costume cu maneci pana la baza degetelor de la mana, cu panataloni stramtzi ca itzarii la glezna si fara dunga, dreapta - un fel de linie sinuoasa ca ... pipi de bou ... :) Sau "cravatzi" de culori si desene imposibile, baltzate sau violent colorate, in cearta suparatoare ochilor cu culoarea costumului. De mansete cu butoni caere sa depaseasca cu UN centimetru maneca hainei, nici vorba. Sau FRICA de a purta costume de culoare mai vie, fara a fi strigatoare, maro deschis, maro inchis, verde havan inchis, bej, crem, gri deschis, etc.Ar fi bijne daca ati deschide un serial de articole despre bune maniere si despre imbracaminte. Deja BoBoulenii nu mai stiu ca exista COSTME, pardesie, balonzeide, pantofi de piele. Iar CULORILE ororilor vestimentare intrec orice inchipuire ... Fie si "de firma" ... Toate acestea vin din nivelul educatiei : COCALARISMUL Manelist a depasit totul, ca o adevarata INFECTIE ... Si, dincolo de haine, aceasta duce la MENTALITATE agresiva si de nesimtiti ... TOTI Puternicii Zilei se poarta la culori terne ... Sunt foarte eficace si blande cu gingia.

    0
    0

  • Axel pe 12 Ian 2017, 22:24
    Sfaturi idioate

    „Dacă este neapărat nevoie sau toaleta nu este disponibilă, poți folosi o scobitoare la masă.” Cum știu ceilalți meseni că toaleta nu este disponibilă? Da, te scobești în dinți când este nevoie, n-o faci niciodată când nu e nevoie. „rupe-o în două și arunc-o” Arunc-o unde? „Odată ce ai eliminat cu succes bucățile de mâncare dintre dinți, pune-le subtil într-un șervețel.” Spre știința Iuliei, șervețelele în care ai putea pune resturile scoase dintre dinți se găsesc doar la autoserviri și la fast food unde nu sunt necesare regulile citate; la un restaurant care se respectă și unde regulile ar fi folositoare, nu există „șervețele” ci doar un șervet mare de pânză ținut în poală. În ăla vrei să pun resturile?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod