7 produse pe care le considerăm sănătoase, dar nu sunt!

Folosim atât de multe produse în viața de zi cu zi despre care ni s-a spus că sunt benefice, dar sunt cu adevărat?
De la buretele de vase până la produsele de curățenie, multe produse pot crea reacții adverse fără ca măcar să știi. Avem dreptul, în calitate de consumatoare, să fim informate despre ce ne face și ce nu ne face bine. Iată 7 produse care se regăsesc în orice gospodărie, care ne fac mai mult rău decât bine. 


Săpunul antibacterian și dezinfectantul de mâini

Deși aceste două cosmetice pot distruge bacterii și microbi de pe suprafața pielii, prezintă riscul de a ataca sistemul nostru imunitar, în ideea în care acesta dezvoltă rezistență tocmai împotriva bacteriilor pe care vrem să le eliminăm. Triclosan, ingredientul cel mai des folosit în produsele antibacteriene, nu protejează mai mult contra bacteriilor și microbilor comparativ cu un săpun obișnuit.
În schimb, această chimicală se pare că poate bulversa sistemul endocrin. Nu mai vorbim despre uscarea pielii! 


Deodorantul

Sigur că de câteva zeci de ani încoace nu ne putem imagina viața fără deodorant. Dar este el un produs sănătos? Transpirația este un proces natural, care trebuie să se întâmple cu un rost: elimină toxinele din organism. Mai presus decât deodorantul, antiperspirantul conține aluminiu, parabeni, propylene glycol și multe alte substanțe periculoase. Mai ales aluminiul, prezent în corp și la 15 zile după folosirea antiperspirantului, a fost corelat cu apariția bolii Alzheimer.


Lufa de duș

Deși par un produs popular și ni se par simpatice și colorate, sunt un focar de microbi. Rămân ude și strâng o varietate de microbi, indiferent de materialul din care sunt făcute.
În cel mai bun caz, sunt de unică folosință!


Blenderul

Deși este extrem de util în orice bucătărie unde există o gospodină preocupată de mâncat sănătos, trebuie spălat și dezinfectat cu strictețe. Pentru că în spatele componentelor sale mici (lamele și sistemul rotativ) se pot fixa resturi de fructe, care se strică și rămân în viitorul smoothie pe care vrei să ți-l faci. 


Sucul de fructe 

Deși este recomandat ca parte a unei nutriții sănătoase, trebuie ținut cont de câteva aspecte când vorbim despre consumul de suc natural. În primul rând, acesta, precum fructele, se digeră în intestinul subțire, iar mâncarea în stomac.
Este esențial să bem sucul pe stomacul gol, ca să nu fermenteze deasupra mâncării din stomac. Apoi, este mai bine să consumăm fructul întreg sau ca smoothie, pentru că odată stors, sucul are extrem de mult zahăr și pierde din fibre. Odată pasteurizat, temperatura ridicată omoară nutrienții și enzimele benefice din suc. 


Lactatele

Unele studii susțin că omul este singurul animal care continuă să bea lapte în afara perioadei de alăptare. Se pare că proteina denumită cazeină are un efect nefast asupra digestiei. Studii arată că aceia dintre noi care consumă rar lactate suferă mai rar fracturi de oase. 


Produsele de curățenie

Din păcate, chimicalele conținute de produsele de curățat sunt extrem de toxice, iar noi uităm uneori să ne protejăm cu mănuși sau măști pentru gură și nas. Unele produse pot fi replicate de către tine, cu ajutorul oțetului, a bicarbonatului de sodiu, a sucului de lămâie și cu uleiuri esențiale.
adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod