7 motive surprinzătoare pentru care ai cearcăne

7 motive surprinzătoare pentru care ai cearcăne

Atunci când observi cearcănele şi pungile inestetice de sub ochi, probabil dai vina pe oboseală şi orele petrecute în faţa monitorului.
Deşi orele suficiente de somn sunt esenţiale, oboseala nu este singurul motiv pentru care te confrunţi cu nuanţele vineţii de sub ochi. Iată câteva dintre motivele pentru care ai cearcăne:

Sunt moştenite genetic


Este adevărat, poți da vina pe părinți pentru cearcănele tale. "Sunt unele condiții ereditare moștenite în familie care pot duce la formarea cearcănelor", expplică dermatologul Bruce Katz pentru goodhousekeeping.com. "Este valabil în special pentru persoanele care au origini mediteraneene", adaugă specialistul. Vestea bună este că cearcănele cauzate de pigmentarea pielii pot fi estompate cu tratamente cu laser care pot fi realizate de medicii dermatologi.

Eczemele te fac să-ți feci ochii


Deși eczemele în sine nu duc la formarea cearcănelor, frecarea constantă și mâncărimea contribuie la apariția acestora. "Frecarea excesivă duce la umflarea, inflamarea și spargerea vaselor de sânge din zona ochilor, care dau apoi pielii o culoare închisă și un aspect aproape vânăt", spune dermatologul David E.
Bank.

Alergiile îți provoacă mâncărimi


Probleme ale pielii precum eczemele nu sunt singurele care pot duce la formarea cearcănelor. "Alergiile declanșează eliberarea histaminelor în organism, care au apoi ca efect dilatarea vaselor de sânge", explică medicul. "Din moment ce pielea de pe pleoape și de sub ochi este una dintre cele mai subțiri de pe corp, este posibil ca acele vase de sânge inflamate să-ți facă pielea să pară mai închisă la culoare decât cea de pe restul feței", mai spune medicul dermatolog.

Machiajul îți irită ochii


Machiajul ar trebui să-ți ascundă cearcănele, nu-i așa? Dar dacă folosești un produs care îți irită pielea, fie că este mascara, fard de pleoape sau chiar corector, acest lucru ar putea duce la accentuarea cearcănelor. "Unele persoane dezvoltă reacții alergice la produse de machiaj, iar apoi fac cearcăne cauzate de iritație, frecat și scărpinat", spune Dr.
Katz. Dacă observi că ochii tăi par roșii și iritați după ce folosești un anumit produs de machiaj, este cazul să renunți la el.

Structura osoasă facială ar putea fi de vină


În mod surprinzător, este posibil ca cearcănele tale să nu aibă nicio legătură cu pielea ta, ci mai mult cu forma feței tale. "Atunci când o persoană are zone adâncite sub ochi, umbrele formate și adâncitura de sub ochi creează aspectul de cearcăne, prin urmare acestea nu sunt provocate de pigmentare sau vene", explică Dr. Katz. În acest caz, medicul spune că fillerele sunt o soluție pentru această problemă.

Venele de sub ochi dau o nuanță albăstruie pielii


Dacă zona de sub ochi pare să aibă o nuanță albăstruie, ar putea fi din cauza vaselor de sânge. "Venele albastre de sub ochi pot părea închise la culoare și pot crea impresia unor cearcăne, deși nu sunt altceva decât venele de sub piele", spune medicul.

Nu îți protejezi pielea de soare


"Pielea din jurul ochilor este cea mai subțire de pe corp, prin urmare efectele nocive ale razelor ultraviolete se văd cel mai repede în această zonă, sub forma vaselor de sânge dilatate și a circulației sanguine intensificate", declară Dr. Bank.
"Prin urmare, poți vedea o nuanțare de culoare închisă în jurul ochilor", adaugă medicul. Folosește întotdeauna cremă cu factor de protecție solară indiferent de anotimp.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod