7 moduri în care să folosești amidonul de porumb în tratamentele de înfrumusețare

Probabil ai descoperit amidonul de porumb atunci când te pregăteai să faci o prăjitură sau un sos special. Acest ingredient este folosit în bucătărie pentru a oferi consistență cremelor, dar poate fi în același timp un aliat pentru frumusețe.
Este foarte ieftin, 100% natural și blând cu pielea. Iată de ce ar trebui să ai amidon de porumb în casă și cum să-l folosești în tratamentele de înfrumusețare: 

Șampon uscat


Nu ai timp să te speli pe cap și nu ai nici șampon uscat? Amidonul de porumb este o soluție simplă și o alternativă excelentă pentru șamponul uscat. Aplică puțin șampon uscat la rădăcini cu ajutorul unei pensule de machiaj, concentrându-te asupra cărării și liniei părului care încadrează chipul. Lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi piaptănă-te.
Dacă ai părul șaten sau negru, amestecă amidonul de porumb cu pudră de cacao.

Soluție pentru curățarea tenului


Textura fină a amidonului de porumb este perfcetă pentru a exfolia delicat tenul. Umezește puțin fața și mâinile, apoi masează amidonul de porumb pe ten cu mișcări ciculare. Clătește-te și folosește apoi soluția ta obișnuită pentru spălarea feței.

Matifiant pentru ojă


Oferă-i oricărei nuanțe de ojă un aspect mat prin adăugarea amidonului de porumb în toapcoat-ul tău. După aplicarea a două straturi de ojă colorată, toarnă puțin topcoat pe hârtie de pergament.
Înmoaie pensula în amidon de porumb, amestecă cu topcoatul și aplică apoi pe unghii.

Matifiant pentru ruj


Tranformă orice ruj într-unl mat cu un strat subțire de amidon de porumb. Aplică rujul, bagă degetul în puțin amidon de porumb și tamponează apoi buzele cu el, până când nu mai este vizibil. Repetă procesul pentru ca rezultatul să fie un finish mat de durată.

Pudră de față


Este foarte simplu să folosești amidonul de porumb ca pudră pentru ten. Aplică foarte puțin cu o pensulă de machiaj și folosește-l în timpul zilei pentru a-ți retușa machiajul și a absorbi excesul de sebum.

Deodorant


Dacă vrei să eviți substanțele chimice din deodorantul clasic, amidonul de porumb este o alternativă naturală care te ajuta să-ți menții pielea uscată și proaspătă.
După duș, presară puțin amidon în palme și aplică la subraț. În cazul în care preferi un deodorant solid, amestecă cu ulei de cocos nerafinat într-un blender și aplică apoi la subraț.

Pudră de corp parfumată


Pudra de corp parfumată este o alternativă perfectă pentru loțiunuile de corp parfumate. Într-un borcan mic, adaugă zece picături de ulei esențial la fiecare 30 de grame de amidon de porumb. Agită bine borcanul. Poți folosi orice tip de ulei esențial preferi. Câteva arome pe care ai putea să le încerci sunt bergamotă, trandafiri, portocala, lavanda etc.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod