7 lucruri pe care să nu i le faci părului tau când te speli pe cap

7 lucruri pe care să nu i le faci părului tău când te speli pe cap

Poate nu te-ai gândit până acum, dar sunt o mulțime de greșeli pe care riști să le faci când te speli pe cap și care îți distrug părul.
De exemplu, una dintre cele mai mari greșeli este să te speli pe cap în fiecare zi. Iată 9 lucruri pe care să nu le faci când îți speli părul:
 

Te speli cu apă prea fierbinte

Dușurile fierbinți sunt foarte plăcute, dar în același timp sunt extrem de nocive pentru păr și scalp. "Apa fierbinte nu este agresivă pentru păr, ci și pentru scalp. Dacă apa cu care te speli este prea fierbinte, rezultatul este un scalp sensibil și ars", spune Kiyah Wright, un hairstilist al vedetelor care a câștigat două premii Emmy.

Te speli pe cap cu apă dură

O altă greșeală pe care oamenii o fac când se spală pe cap este aceea că nu se gândesc la impactul pe care calitatea apei îl are asupra părului. "Apa dură conține cantități mari de calcar și calciu care fac firele de păr rigide, încurcă părul și îl fac dificil de aranjat", spune Wright.
"Apa dură îndepărtează în același timp uleiurile benefice de la nivelul foliculilor de păr", mai spune specialistul. Pentru a împiedica apa dură să-ți afecteze părul, Wright recomandă folosirea unui filtru pentru duș. Este un aparat care se montează pe perete și filtrează calcarul și clorul din apă. 

Îți prinzi părul în coadă în timp ce te speli pe corp

Dacă nu vrei să îți uzi părul atunci când îți faci duș, probabil îl prinzi strâns cu un elastic într-o coadă înaltă. Dar acest obicei poate provoca ruperea părului. Potrivit hairstilistului Deycke Heidorn, elasticele de păr pun prea multă presiune pe stratul exterior al firelor de păr și au ca efect degradarea și ruperea părului.
Ar trebui să le eviți și să le înlocuiești cu clamă mare de tip clește care îți va ține părul strâns cu presiune minimă.

Îți descurci părul cu putere când este ud

Dacă folosești o perie sau pieptăn pentru a-ți descurca părul la duș, riști să-l deteriorezi grav, mai ales dacă tragi cu putere. Atunci când este ud părul este mult mai sensibil. Există riscul să tragi prea tare atunci când întâlnești un nod și să nu realizezi că părul tău se rupe când tragi cu putere pentru a-l descurca. Descurcă-l cu atenție după ce ai aplicat balsam de păr.

Nu te pieptăni înainte de a te spăla pe cap

Este foarte important să-ți descurci părul înainte de a te spăla pe cap. Folosește o perie lată, cu pernuță, care va atenua șocul resimțit de păr atunci când tragi pentru a-l descurca.
Acest pas este necesar pentru a elimina firele de păr căzute, ce riscă să-ți încurce și mai mult părul, dar și pentru a exfolia scalpul și a îndepărta celulele moarte de piele înainte de a te spăla.

Folosești prea mult balsam

Excesul de balsam îți poate face părul să arate uscat și lipsit de volum, mai ales dacă ai părul fin. "Părul ud, firele subțiri și o cantitate mare de balsam sunt preacum uleiul și apa - nu se combină", spune Wright. "Atunci când te usuci cu foehnul, căldura topește excesul de produs, ceea ce îți îngreunează firele și îți face părul să fie mai dificil de coafat", adaugă specialistul. Acesta recomandă să renunți la balsam când te speli pe cap și să-l înlocuiești cu un balsam leave in, dacă părul tău este fin.

Nu folosești suficient balsam

La polul opus, dacă părul tău este creț sau apru, pare că oricât de mult balsam ai aplica, nu este suficient. În acest caz, Wright recomandă să folosești balsam în loc de șampon.
"În acest caz, renunță la șampon și spală-te pe cap folosind numai balsam. Părul tău va deveni mai moale, mai mătăsos, dar și mai sănătos", spune specialistul.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod