6 secrete pe care dermatologii nu ți le-au spus până acum

Când mergi la un consult dermatologic vrei să descoperi toate sfaturile utile pe care să le aplici pentru a avea un ten proaspăt și curat. Iată câteva secrete pe care dermatologii nu ți le-au spus până acum!
Îngrijirea pielii este un ritual ce trebuie respectat de fiecare femeie care-și dorește ca tenul ei să arate proaspăt și strălucitor. Curățarea cu grijă a impurităților, fără să folosești produse agresive, exfolierile blânde, aplicarea cremelor cu protecție solară și folosirea apei termale sunt câțiva dintre pașii care ajută la menținerea unui ten catifelat și tânăr. 

Pentru că mereu avem de învățat lucruri noi când vine vorba despre îngrijirea pielii, iată ce trucuri folosesc dermatologii ca să aibă tenul frumos!


1. Ce cantitate de cremă e bine să aplici pe piele?

Atunci când vorbim despre o cremă care are și factor de protecție, dermatologii susțin că regula ”cu cât mai multă, cu atât mai bine” este cea mai bună. Dar ca să-ți faci o idee de cantitatea necesară pentru a hidrata și a proteja tenul, poți să reții că o jumătate e linguriță de cremă ar fi suficientă. 


2. Apa termală este bună pentru tenul uscat

Ca să-și mențină pielea elastică, dermatologii aleg să folosească spray-ul cu apă termală, deoarece conține calciu, cupru, fier și sodiu care hrănesc pielea. Apa termală este foarte bogată în minerale, chiar și seleniu care are rolul de a proteja pielea de radiațiile ultraviolete. 


3. Cele mai bune produse pentru curățarea tenului

Dermatologii evită să folosească produsele de curățare care sunt prea agresive pentru ten. Folosește produsele de curățare cu ceramide.


4. Cumpără crema în ambalaje mici!

Este recomandat să cumperi cremele în cantități mici, deoarece astfel ajungi să le consumi înainte ca ingredientele folosite să-și piardă din eficiență sau să se altereze. 


5. Yoga practicată cu regularitate face tenul strălucitor

Unele posturi din yoga necesită inversarea corpului, astfel că circulația sângelui este îmbunătățită și ajunge mai mult oxigen care are rolul de a face pielea strălucitoare. Dacă practici yoga și meditația cu regularitate scade nivelul de stres, tenul arată mai proaspăt și se reduc procesele inflamatorii în corp. 


6. Folosește fețele de pernă din mătase

Ridurile pot să se accentueze în timpul somnului, din cauza materialului folosit la fețele de pernă. Dermatologii recomandă folosirea fețelor de pernă din mătase, deoarece nu se șifonează și pielea alunecă ușor pe ele. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod