6 motive neașteptate pentru care faci riduri

Nu poți opri îmbătrânirea. Este inevitabilă. Dar cu toate acestea, poți să încetinești procesul printr-un stil de viață sănătos și protejarea feței și a pielii.
Ridurile se adâncesc de-a lungul timpului, iar unii factori pot să accelereze formarea unor noi riduri și accenturea celor deja existente. Câteva reguli simple de îngrijire te vor ajuta să previi apariția ridurilor și să-ți menții pielea tânără și frumoasă. Iată câteva motive surprinzătoare pentru care faci riduri:

Stai prea mult pe scaun

Lipsa activității fizice îți afectează negativ piele. Un studiu recent efectuat în Statele Unite a arătat că persoanele care au făcut sport timp de 30 de minute de două ori pe săptămână aveau o piele vizibil mai sănătoasă și cu o textură mai uniformă decât cei care erau sedentari. Atunci când stai prea mult în fața calculatorului la muncă sau acasă poți acentua ridurile, mai ales pentru că încruntarea în fața ecranului poate cauza apariția sau adâncirea ridurilor din zona frunții.
De asemenea, atunci când stau cu ochii în jos ca să te uiți la telefon sau tabletă pielea din zona gâtului se pliază, ceea ce duce în timp la formarea ridurilor.

Te speli prea des pe față

Uleiurile naturale produse de piele au rolul de a o proteja, de a o menține hidratată și de a acționa precum o barieră. Prin urmare, nu ar trebui să te speli prea des pe față și să îndepărtezi acest strat natural de protecție. Atunci când pielea este foarte uscată, apar crăpături și fisuri care duc la apariția inflamației. Evită săpunurile și loțiunile prea agresive pentru spălarea pielii. Nu exfolia prea des pielea și folosește întotdeauna apă călduță, nu fierbinte. Pielea uscată are riduri mai accentuate decât pielea hidratată, iar scopul este astfel menținea pielii permanent hidratate.

Nu porți ochelari de soare

Fie că este soare sau nu, nu uita să iei cu tine ochelarii de soare atunci când pleci de acasă. Purtarea ochelarilor de soare previne încruntarea din cauza luminii puternice, ceea ce te ajută să previi ridurile din colțurile exterioare ale ochilor, care sunt cunoscute sub denumirea de riduri "laba gâștei".
De asemenea, ochelarii de soare cu lentile UV previn degradarea pielii delicate din jurul ochilor din cauza razelor ultraviolete.

Te strâmbi

Poate că ți se pare amuzant să faci tot felul de figuri și să te strâmbi, dar cu timpul acest obicei se va transforma în riduri adânci. Mișcările faciale repetitive așa cum sunt zâmbitul, încruntatul sau ridicarea sprâncenelor ar putea să provoace accentuarea pliurilor pielii. Vor deveni permanente și tot mai adânci pe măsură ce îmbătrânești și pielea își pierde din elasticitate.

Bei cu paiul

Bea multă apă, pentru că acest obicei îți menține pielea hidratată. Dar renunță la pai, dacă ai obiceiul de a-l folosi. Așa cum încruntarea provoacă riduri, la fel și obiceiul de a bea cu paiul te obligă să-ți țuguiezi buzele, ceea ce duce la apariția ridurilor.
Mișcarea repetitivă a mușchilor din zona gurii necesară pentru a bea cu paiul provoacă riduri în jurul gurii.

Fumatul

În afara celorlalte numeroase motive de a renunța la fumat mai ai unul în plus: fumatul cauzează apariția ridurilor în jurul gurii pentru că trebuie să-ți țuguiezi buzele pentru a trage din țigară. De asemenea, fumatul reduce cantitatea de a sânge și oxigen care ajunge la nivelul pielii, iar acest lucru îmbătrânește de asemenea tenul. Toxinele din fum, care se așază pe fața ta de fiecare dată când intri în contact cu fumul, fie că fumezi activ sau pasiv, duc la apariția și accentuarea ridurilor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod