5 reguli ca să previi îngălbenirea dinților

5 reguli ca să previi îngălbenirea dinților

Dinții nu sunt făcuți să fie complet albi. De fapt, culoarea lor naturală este un galben foarte deschis. Pe măsură ce îmbătrânim, culoarea dinților începe să se închidă și mai mult.
De-a lungul timpului, smalțul de la suprafața dinților se crapă și se erodează, expunând dentina, materialul de la interiorul dintelui care absoarbe mai ușor culoarea din alimente și băuturi.

Pigmenții se fixează și pe placa bacteriană și tartrul de pe dinți sau dintre dinți. Unele alimente și băuturi, printre care cafeaua, ceaiul, cola, sucurile acide, unele medicamente și alimentele intens pigmentate pot păta dinții.

Vestea bună? Dinții îngălbeniți pot fi albiți. Cei mai mulți pigmenți pot fi îndepărtați cu ajutorul detartrajului și perierii profesionale realizate în cabinetul medicului stomatolog.
Dar, cel mai important, este faptul că poți preveni îngălbenirea dinților folosind trucuri simple, pe care le poți pune în practică acasă. Iată ce să încerci:

Bea cu paiul

Pentru a preveni îngălbenirea dinților sau reîngălbenirea lor după ce i-ai albit, bea lichidele care pătează dinții folosind paiul. Este valabil pentru cafea, ceai, suc, vin roșu sau alte băuturi care au o culoare intensă. Astfel contactul dinților cu aceste băuturi va fi minim. Cu cât expunerea dinților la pigmenți este mai redusă, cu atât dinții tăi vor rămâne albi mai mult timp, spune medicul stomatolog John C. Moon.

Elimină efectul cafelei sau ceaiului cu alimente care albesc dinții

Alimentele crocante, așa cum sunt merele, țelina sau morcovii, acționează precum mici periuțe de dinți în timp ce le mesteci, ceea ce îndepărtează pigmenții care îți pătează dinții. Efectul va fi vizibil mai ales dacă bei cafea în fiecare zi și mănânci mere.
Compoziția ușor acidă a merelor și calitățile astringente, în combinație cu textura crocantă și fibrele conținute transformă merele în alimentele ideale pentru curățarea și albirea dinților.

Realizează propria soluție pentru albirea dinților

Periajul dinților de câteva ori pe lună cu o pastă obținută din bicarbonat de sodiu și apă va îndepărta petele superficiale de pe dinți și îți va albi dinții cu o nuanță sau două. "Granulele de bicarbonat elimină petele și oferă strălucire dinților, dar nu sunt suficient de abrazive încât să afecteze smalțul", declară medicul dentist Jennifer Jablow pentru prevention.com.

Alege rujul potrivit

"Nuanțele de ruj cu subton albastru fac dinții să pară mai albi", spune makeup artistul Jessica Liebeskind. Pentru a descoperi care dintre rujurile tale se încadrează, specialista recomandă să aliniezi trei sau patru rujuri.
Prin comparație, va fi mult mai evident care dintre ele are un subton albastru și care are subtonuri galbene sau aurii, care accentuează nuanța de galben a dinților.

Menține sub control refluxul esofagian

Refluxul gastroesofagian este o problemă chinuitoare, dar care poate avea ca efect și degradarea permanentă a dinților. Acidul din sistemul digestiv poate ajunge în gură, dizolvând smalțul așa cum o fac acidul din băuturile carbogazoase. Însă acest acid este mult mai puternic. Vorbește cu medicul tău și află cum poți ține sub control refluxul esofagian.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod