5 produse pentru îngrijirea pielii la menopauză

5 produse pentru îngrijirea pielii la menopauză

Menopauza afectează întregul organism și produce schimbări importante inclusiv la nivelul pielii și părului.
De la căderea părului și până la anxietate și fluctuații ale stărilor de spirit, menopauza are numeroase efecte asupra corpului, care se pot manifesta după vârsta de 45 de ani, în perioada numită perimenopauză.

Și pielea este afectată de menopauză. „Numeroase femei observă că pielea lor devine mai uscată după vârsta de 45 de ani, pe măsură ce se apropie de menopauză”, declară medicul dermatolog Anjali Mahto pentru redonline.co.uk.

În afara faptului că este mai uscată, pielea începe să piardă din elastină încă din jurul vârstei de 30 de ani, ceea ce înseamnă că vei observa pungi sub ochi și piele lăsată la nivelul obrajilor, bărbiei și gâtului. Ridurile se adâncesc, iar scăderea nivelului de estrogen face ca pielea să devină mai uscată, sensibilă sau roșie.

Vârsta medie la care femeile intră la menopauză este de 51 de ani, aducând cu ea schimbări semnificative asupra pielii.
„În primii trei ani de menopauză vei pierde 25% din colagen. Colagenul acționează ca un humectant, absorbind o cantitate mare de apă, deci prin scăderea colagenului va fi mai puțină apă în piele”, spune medicul. Rezultatul este o piele mai subțire, uscată și lipsită de fermitate.

În această perioadă, îngrijirea corectă a pielii este esențială pentru a combate efectele neplăcute ale menopauzei. Iată câteva ingrediente și produse pe care trebuie să le incluzi în rutina zilnică de îngrijire a pielii:

Produse hidratante


Folosește cu regularitate creme și serumuri pentru hidratarea intensă a pielii. Alege produse care conțin acid hialuronic, glicerină și niacinamide, incrediente recunoscute pentru capacitatea lor de a hidrata pielea.
Folosește crema sau serumul hidratant de două ori pe zi, dimineața și seara.

Retinol


Retinolul „schimbă” comportamentul celulelor pielii și le accelerează regenerarea. În acest fel estompează ridurile, liniile fine și petele pigmentare. Stimulează producția de colagen și oferă mai multă fermitate pielii. Însă în același timp poate usca tenul, în special la primele aplicări. Include treptat crema cu retinol în rutina de îngrijire a pielii, începând cu 2-3 aplicări pe săptămână. Alege produse cu retinol care conțin și ingrediente hidratante, așa cum sunt acid hialuronic, glicerină și niacinamide.

Peptide


Peptidele sunt de asemenea o alegere bună pentru îngrijirea pielii la menopauză. Stimulează producția de colagen și îmbunătățesc elasticitatea pielii.
„Peptidele sutn fragmente de proteine, iar aceste proteine sunt materia de bază a pielii. Ele pot declanșa producția de colagen în piele” spune medicul dermatolog. Peptidele funcționează precum mesageri între celule, stimulându-le să producă mai mult colagen și elastină, care oferă pielii un aspect întinerit.

Fitoestrogeni


Pierderea elasticității pielea la menopauză este cauzată de scăderea nivelului de estrogen și se manifestă prin apariția ridurilor și liniilor fine, a aspectului de piele lăsată și schimbarea conturului feței. Fitoestrogenii sunt molecule din plante care imită efectele estrogenului și sunt utili pentru refacerea elasticității pielii. „Sunt siguri, naturali și dacă sunt formulați corect pot ajuta să înlocuim ceea ce pierdem în mod natural la nivelul pielii”, spune medicul ginecolog Cecil Booth.

Ingrediente cu efect calmant


Odată cu menopauza au los schimbări hormonale care duc la apariția pielii roșii și inflamate.
Produsele care conțin ingrediente calmante sunt ideale pentru a calma pielea inroșită și iritată. Spray-urile hidratante și calmante pe bază de Aloe vera sau mușețel pot reduce aspectul inflamat al pielii și le poți folosi în orice moment al zilei.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod