10 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de epilarea inghinală cu ceară

10 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de epilarea inghinală cu ceară

Prima epilare inghinală cu ceară nu este deloc o experiență plăcută. Dar în ciuda durerii intense, această metodă de epilare îți oferă rezultate mai bune și de lungă durată comparativ cu folosirea aparatului de ras.

Iată ce ar trebui să știi despre epilarea inghinală cu ceară:


Părul trebuie să aibă aproximativ 0,5 cm lungime

O greșeală pe care o fac cele mai multe femei este de a rade părul înainte de prima epilare cu ceară. Dacă firele sunt prea scurte, ceara nu le poate cuprinde și nu vor fi smulse ușor. Părul ar trebui să aibă aproximativ jumătate de centimetru pentru o epilare cu ceară eficientă.

Alege ce fel de epilare vrei

Există mai multe opțiuni în ceea ce privește epilarea cu ceară. Poți alege epilarea bikini, care presupune îndepărtarea părului din laterale, epilarea braziliană, care elimină tot părul din față și până spate, sau epilarea braziliană de tip triunghi, în cazul căreia părul este îndepărtat din toate zonele cu excepția unui triunghi care este lăsat în partea din față.

Perioada lunii contează

Nu programa o epilare inghinală cu ceară cu trei zile înainte de menstruație. În aceste zile, pielea ta este foarte sensibilă, avertizează specialiștii.
Nu uita să faci un duș sau o baie fierbinte înainte de epilare, ceea ce ajută la dilatarea porilor, făcând epilarea mai puțin dureroasă. Exfoliază zona cu un burete sau cu un scrub înainte de programare.

Te vei dezbrăca de la brâu în jos

Înainte de epilare, va trebui să-ți dai jos pantalonii și lenjeria intimă. În unele saloane există lenjerie de unică folosiță care poate fi folosită în timpul epilării de tip bikini. Dar dacă ai ales să epilezi și alte zone în afara celor laterale, procedura nu poate fi realizată dacă porți lenjerie. Este important să-ți amintești că pentru cosmeticiana ta nu este nimic nou, fiind obișnuită să vadă zona pubiană a numeroase persoane. Este jobul ei, astfel că nu ar trebui să-ți fie jenă să te dezbraci.

Este dureros

Probabil ai auzit de diverse tratamente și proceduri de epilare care sunt promivate ca fiind complet nedureroase. Iar prietenele care se epilează inghinal de mulți ani ți-au spus că nu doare.
Dar primele ședințe de epilare inghinală sunt foarte dureroase. Abia după câteva ședințe la rând pielea se va desensibiliza și firele vor fi mai subțiri, astfel că durerea se va reduce semnificativ.

Pentru unele persoane este mai dureros decât pentru altele

Este dureros pentru oricine, dar în cazul unor persoane durerea poate fi mai puternică. Părul gros și aspru este mai dificil de smuls, astfel că epilarea inghinală este mai dureroasă decât în cazul celor care au fire mai subțiri.

Firele rămase vor fi smulse cu penseta

Uneori, firele rămase după epilarea cu ceară pot fi smulse cu penseta. În acest fel se evită agresarea suplimentară a pielii prin smulgerea peliculei de ceară dacă pe piele sunt numai câteva fire.
De asemenea, este valabil și pentru locurile greu accesibile.

Pielea ta va fi iritată după epilare

După epilarea inghinală, pielea va fi roșie și iritată. Poartă haine lejere atunci când mergi la epilat, ca să te simți confortabil după aceea. Evită aplicarea produselor de îngrijire corporală precum loțiuni sau creme de corp și lasă pielea să se vindece în mod natural. Cel mai probabil, iritația va dispărea peste noapte.

Cremele cu hidrocortizon calmează pielea

Cea mai rapidă modalitate de a calma pielea după epilarea inghinală este aplicarea unei creme cu hidrocortizon, potrivit specialiștilor. Calmeaz[ inflamația, reduce roșeața și usturimea.

Lasă pielea să se vindece înainte de a merge la plajă sau piscină

Nu este o idee bună să mergi la plajă sau piscină la scurt timp după epilarea inghinală. Lasă pielea să se vindece complet, pentru că imediat după epilare este sensibilă și predispusă la apariția infecțiilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod