Obiceiuri banale care te îmbătrânesc și îți distrug frumusețea

În fiecare zi facem o mulțime de lucruri din automatism, fără să ne gândim prea mult la ele. De exemplu, te-ai gândit vreodată ce efect au dușurile fierbinți asupra pielii și părului tău? Descoperă obiceiurile banale de zi cu zi care te îmbătrânesc și îți distrug frumusețea:

Îți sprijini bărbia în palmă când lucrezi la calculator


Probabil și acum, în timp ce citești, ai adoptat această poziție. Petrecem foarte mult timp în fața computerului de-a lungul zilei și de multe ori ne atingem fața cu mâinile fără să ne dăm seama.

Dacă stai des cu bărbia în palmă contribui la deplasarea treptată a osului hioid și afectezi circulația sanguină. Rezultatul este bărbie dublă și piele îmbătrânită. Obiceiul de a-ți atinge fața cu mâinile murdare poate duce la apariția unor probleme precum acnee sau iritație.

Stai picior peste picior


Această poziție este deosebit de periculoasă pentru persoanele care suferă de varice sau o predispoziție pentru această afecțiune. Circulația sanguină este afectată în zona picioarelor și în același timp poți avea de-a face cu probleme care apar treptat, în timp, precum durerea de spate.
Durerea lombară apare din cauza poziției incorecte a coloanei vertebrale, care este accentuată atunci când stai picior peste picior.

Citește și: 

Îți piepteni părul ud


Este o greșeală să te piepteni după ce ce te-ai spălat pe cap. Părul este cel mai vulnerabil atunci când este ud pentru că apa îi afectează rezistența și îl predispune la degradare și rupere. Pentru a menține frumusețea părului tău, folosește un prosop pentru a-l tampona delicat, în loc să-l freci cu putere. După ce s-a uscat complet, piaptănă-ți părul începând cu descurcarea vârfurilor, indiferent de lungimea lui.

Petreci mult timp uitându-te la telefon


Obiceiul de a sta cu capul aplecat pentru a ne uita la ecranul telefonului mobil poate părea unul inofensiv, însă pe lângă faptul că afectează postura și ochii, are un efect nociv și asupra pielii.
Din cauza gravitației și a posturii greșite, pielea din zona bărbiei și a gâtului formează pliuri, care în timp se transformă în riduri permanente. Încearcă să petreci mai puțin timp cu ochii în telefon și să îți corectezi postura atunci când folosești smatphone-ul.

Aplici SPF numai pe față


Cele mai multe femei știu deja că protecția solară este esențială zi de zi, indiferent de anotimp, nu doar atunci când stai la plajă. Dar la fel de multe ignoră faptul că nu doar tenul are nevoie de cremă cu SPF în fiecare zi, ci și gâtul, decolteul sau mâinile. Aceste zone sunt cel mai expuse la razele UV care duc la apariția prematură a ridurilor și a petelor pigmentare, provocând în același timp și pierderea elasticității pielii.

Îți exfoliezi tenul folosind scrub-uri


Scrub-urile conțin particule abrazive care îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii.
Deși poate ai senzația că pielea ta este netedă și catifelată după ce le folosești, acestea nu sunt recomandate de obicei de medicii dermatologi, care nu le folosesc niciodată. Particulele abrazive creează microleziuni pe piele care duc la apariția iritațiilor și distrug bariera naturală de protecție a pielii. Exfoliază folosind un acid delicat, precum acidul lactic sau acidul glicolic.

Faci duș sau baie cu apă fierbinte


Poate că o baie fierbinte te relaxează și te ajută să elimini tensiunea acumulată de-a lungul zilei. Dar atunci când îți faci regulat baie sau duș cu apă fierbinte, pielea și părul au de suferit. Apa fierbinte îndepărtează uleiul natural protector al pielii, numit sebum. Rezultatul este o piele uscată, afectată de mâncărime, iritații sau eczeme.

Medicii dermatologi recomandă de obicei să reduci temperatura apei cu care te speli și, de asemenea, să reduci timpul petrecut în apă.
Nu uita să aplici o cremă hidratantă după baie, de preferat una care nu conține substanțe nocive precum parabeni, silicon sau parfum puternic.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod