Vopseste-ti in mod natural parul!

Fie ca esti vopsita, fie ca ai pastrat culoarea naturala a parului tau, la un moment dat este posibil sa ajungi la concluzia ca parului tau ii lipseste ceva, poate chiar acea stralucire si culoare vibranta pe care ti-o doresti.
Fie ca esti vopsita, fie ca ai pastrat culoarea naturala a parului tau, la un moment dat este posibil sa ajungi la concluzia ca parului tau ii lipseste ceva, poate chiar acea stralucire si culoare vibranta pe care ti-o doresti.

Parul sufera intotdeauna cand este vopsit. Daca mai vorbim si de parul degradat, efectele unei noi revopsiri pot fi dezastruoase. Daca il vrei cat mai sanatos, si totusi visezi la o culoare vibranta, opteaza pentru produsele naturale de vopsire sau cele delicate, de nuantare.
Iata cateva metode naturale pentru colorarea sau nuantarea parului tau:

Infuziile din diferite plante sunt folosite de mii de ani pentru colorarea parului. Dincolo de astfel de proprietati, plantele mai si au beneficii incontestabile pentru podoaba capilara.

Nuante deschise


Musetelul poate fi un "instrument" foarte util pentru blondele care isi doresc o nuanta cat mai naturala, dar si pentru cele care vor sa isi deschida culoarea parului. Potrivit motherearthnews.com, pentru a obtine infuzia de musetel, toarna o ceasca de flori de musetel intr-un litru de apa.
Lasa musetelul sa fiarba timp de o jumatate de ora, apoi ia-l de pe foc si lasa-l la racit. Ulterior, strecoara-l cu un tifon.

Spala-te pe cap cu samponul tau obisnuit. Dupa samponare si clatire, foloseste ceaiul de musetel pentru a-ti clati iarasi parul, timp de 15 minute. Pentru a-l putea refolosi, stai cu capul deasupra unui vas, in care sa se scurga ceaiul. La final, sterge parul si infasoara-l cu un prosop. Ramai cu solutia de musetel timp de 15 minute pe par, apoi clateste-te cu apa curata.
Daca nu te deranjeaza mirosul, nu este necesar sa te mai clatesti.

Sucul de lamaie este un alt ingredient important pentru cele care doresc sa isi deschida culoarea parului. Toarna sucul a doua lamai intr-un litru de apa. Foloseste amestecul pentru a-ti clati parul, la fel ca in cazul ceaiului de musetel.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (30)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Rodica pe 30 Apr 2016, 09:43
    As dori ceva natural.

    Eu am cancer ovarian.Fac chimioterapie si mi sa spus sa nu ma mai vopsesc cu chimicale.Sunt roscata si asa as vrea mereu aceisi culore.Va rog mult ce ati putea sa-mi recomandati, ma refer la ceva natural, pe care sa o prepar eu acasa.Va multumesc frumos.

    0
    0

  • Galina PRICA pe 26 Iul 2015, 20:25
    vopsea naturala

    Ca sa te vopsesti roscata poti folosi frunzele de nuc, cojile, sau florile alea gen ciorchinas. Se face o infuzie pe care o folosesti la spalat, incet, incet in timp o sa capata o nuanta roscata placuta. Daca vrei sa iasa direct se poate face o vopsea din cojile verzi de nuca fierte pana se pot pasa ca o pasta, la care se adauga un pic de ulei 3-4 linguri, la jumate de kg de pasta. se foloseste exact ca o vopsea. Si la acest mod se vede rezultatul dupa cateva aplicari. Pe langa efectul de culoare revigoreaza si parul.

    2
    0

  • Ana pe 14 Dec 2014, 21:41
    Par cu hartie creponata

    Buna seara. Scuzati subiectul, dar as vrea sa stiu cam cand se ia culoarea parului facuta cu hartie creponata. Si cand se ia la intreg parul?

    5
    1

  • DANA pe 21 Iun 2014, 19:16
    VOPSIREA PARULUI NATURA

    CUM SE PREPARA INFUZIA DE NUC

    4
    0

  • okyo pe 7 Mar 2014, 13:10
    nu tot ce zboara se mananca

    Draga eva.ro, cand afirmi "potrivit scribd.com" macar mai documenteaza-te inainte asupra sursei. A fi copist este cel mai usor lucru, dar macar sa ne documentam putin despre sursa pe care o mentionam. Altfel am putea afirma "dupa cum ne informeaza boschetarul din coltul strazii... ". Scribd.com este un portal unde fiecare utilizator isi pote uploada ce doreste. Nu este in sine o sursa de documentare pentru a fi mentionata. Am sa ma gandesc sa mai uploadez si eu pe scribd ceva mai inteligent, altfel dupa cum se vede, daca un boschetar scrie o prostie undeva pe internet, se gasesc sute de "jurnalisti" care sa publice pentru a capta atentia.

    2
    0

  • daniela pe 18 Iul 2013, 11:00
    vopsea henna gata preparata

    Eu am gasit o vopsea din henna fetelor la layd s si mi am comandat-o intradevar este minunata si nu ataca parul din contra il hidrateaza 2 vopsele costa 24 ron .Puteti sa va inscrieti gratuit ca sa va comandati proprile produse ,eu asa fac nu sunt reprezentanta sau incerc sa fac reclame ,o sa mai gasiti in catalog multe produse bune si ieftine ,aceasta vopsea a tinut pe par o luna intreaga fara sa fiu nevoita sa ma vopsesc ,daca vreti mai multe detalii va las adresa mea de mess danielacozma79@yahoo.com. Succes !

    3
    0

  • vali pe 13 Iul 2013, 10:53
    parul alb la 37 ani

    ma simt foarte prost cu toate ca ma vopsesc la salon dupa 2 saptamani deja sunt alba in cap ma poate sfatui cineva ce as mai putea face ca vopseaua sa ramana mai mult timp pe par

    4
    2

  • maria lupascu pe 26 Feb 2013, 17:14
    hena

    unde putem gasi produsul natural ,ca de 8 ani am folosit ,ceva care arde pelea capului

    5
    1

  • maria lupascu pe 26 Feb 2013, 17:12
    hena

    unde pot gasi cea naturala100%

    2
    0

  • aida pe 25 Aug 2012, 01:24
    decolorarea

    bunaa! Acum un an m-am vopsit roscata, culoarea mea naturala fiind un saten deschis spre blond. Ieri am incercat sa ma fac din nou blonda, insa am esuat. Aveam decat radacinile caramel si in rest eram roscata asa ca mi.am aplicat nuanta acaju. Vreau sa ma decolorez in mod natural si am auzit foarte multe despre sucul de lamaie. Chiar merge? Adica as putea sa imi deschid atat de mult parul folosind musetel si lamaie?

    5
    0

  • iCady pe 20 Iun 2012, 22:57
    Nustiu

    vreau o nuantsa roscata dar nu stiu cum hena nu ma ajutat deloc .mai sut solutii?sau pentru par blond.fara substante chimice help me please

    10
    3

  • Eliza pe 15 Mai 2012, 18:59
    cu cafea

    daca sincer mii ingrija cu cafeaua, dar am sa incerc,,,,la mine era parul castaniu si am vrut sa mil vopsesc tot in aceasta nuanta dar sa primit ca bate spre roscat si vreau inapoi kuloarea mea

    4
    4

  • andreea pe 4 Ian 2012, 17:25
    parul roscat

    buna,spunetimi si mie va rog cum pot obtine un par roscat,prin procedee naturale caci sunt la tara

    17
    4

  • maria pe 7 Oct 2011, 17:11
    par blond

    cum se mai poate de a reda par ku nuata de blond de la un par saten?

    13
    3

  • cristina pe 17 Sep 2011, 21:00
    am gasit henna de calitate

    Eu ma vopsesc de aproape un an cu henna de la Sideris Shop (magazin online). Este foarte de calitate, culoarea obtinuta este absolut incredibila, stralucirea asta nu am obtinut-o cu vopsea de la coafor. Au henna din India si Pakistan si combinatii de plante pentru saten sau brunet (cum spunea cineva mai sus: indigo plus henna poate da culoarea neagra), dar henna pura, neamestecata cu nimic da doar culoarea roscata. Ce imi place e ca in magazinul asta nu sunt amestecuri sintetice (gen PPD), doar pudre din plante pt. vopsit.

    3
    5

  • http://www.reducerionline.com pe 7 Mar 2010, 01:44
    henna peste vopsea clasica

    As vrea sa incerc si eu henna maro de la Sonia (cred) dar nu sunt sigura daca va prinde pt ca m-am vopsit cu aprox 3 luni in urma cu vopsea cu chimicale, din comert..si din cate am citit pe net nu prea prinde. Am vazut ca depinde de parul fiecareia. Daca este cineva care are experienta in acest sens, va rog impartasiti! O zi buna!

    2
    2

  • ssamara20 pe 2 Feb 2010, 17:16
    ....

    eu am incercat mai de mult infuzie de coji de nuci (cojile tari) desi eram blonda natural foare deschis nu sa vazut nici o diferenta dupa clatire (am stat vreo 40 min cu infuzia, de asemenea am inteles ca se pot folosi si frunze de nuc dar in cantitati mari ca sa se faca apa cat mai neagra dupa fierbere) in prezent am ajuns sa folosesc vopsea de par permanenta (negu) nu mi-am ars niciodata parul ptr ca il vopsesc numai la radacina, restul parului fiind vospsit permanent nu se mai decoloreaza la spalari frecvente , dezavantazul este ca nu poti reveni la culoarea parului in mod natural numai prin decolorare. daca vrei sa te faci bruneta alege o nuanta de saten inchis insa nu alege din prima negru ptr ca nu mai scapi de el si este greu dupa aceea sa treci la o nuanta mai deschisa , in plus te imbatraneste!

    1
    4

  • anita pe 9 Dec 2009, 16:10
    referitor la cafea

    Aveti grija cu cafeaua. Lasa un foarte puternic miros de... cafea (evident) care cu greu iese din par!!! am incercat eu acum ceva vreme.... si nu sfatuiesc pe nimeni sa mai incerce... Asta mi s-a intamplat mie....

    2
    3

  • kyyler pe 25 Mai 2009, 21:38
    sa nu mai aud de henna

    cea mai proasta vopsea de par este henna.ce am patit eu de la ea am fost foarte grav.nu vreau sa mai aud de asa ceva..

    1
    6

  • Mariana pe 16 Mai 2009, 17:33
    coji de ceapa

    Salutare! Un articol foarte util si interesant! Ne putem schimba nuantele de par fara a-l arde. Cojile de ceapa sunt de asemenea un bun colorant. Eu folosesc destul de des, intareste radacinile parului si-i da o nuanta roscata verzuie. Incercati!

    18
    5

  • www.intrebariinteresante.ro pe 15 Mai 2009, 22:46
    Foarte interesant

    Un subiect foarte interesant si practic, chiar voi incerca partea cu cafeaua :)

    5
    3

  • Oana pe 15 Mai 2009, 21:03
    henna neagra

    Henna cu PPD se recunoaste usor datorita faptului ca pudra obtinuta are culoarea maro, nu verde cum e henna naturala. Daca va uitati pe hennaforhair o sa vedeti ca se obtine si negru, nu numai brun. Trebuie doar folosita henna de calitate foarte buna, preferabil din cea pentru tatuaje, nu cea din comert pentru par. Din cele din comert, Sipa are chimicale adaugate, pe cand Sonia nu. Mai sunt ctaeva marci, dar nu se gasesc chiar asa usor.

    3
    2

  • zambiluta pe 14 Mai 2009, 11:21
    stie cineva???

    Mie imi plac nuantele de violet sau visiniu(am parul saten inchis) si fol. vopsele din comert dar fara amoniac(L,Oreal).As putea obtine nuantele astea cu ceva extracte naturale?

    3
    1

  • Anca pe 13 Mai 2009, 15:41
    buna:)

    este adevarat...spalarile cu musetel sunt foarte sanatoase,numai ca nu trebuie clatit parul suplimentar cu apa:)(musetelul are capacitatea de a da parului stralucire,finete si un miros placut)........daca sunteti obisnuite sa purtati parul impletit este bine sa il pieptanati cu apa de mesteacan(fie lotiunea din coaja de mesteacan,fie o apa preparata in casa prin macerarea in apa,timp de 12 ore,a unei linguri cu varf de coaja de mesteacan tanar,pusa intr-un litru de apa).astfel,impletitura va ramane perfecta,iar parul va arata stralucitor:)

    4
    1

  • Georgiana Dorobantu pe 13 Mai 2009, 12:07
    Pt. Oana

    Henna "neagra" din comert este un amestec de henna, indigo si alte substante sintetice, cel mai des fiind folosita Para-fenilenediamina (PPD). PPD este un aditiv folosit pentru a se obtine o culoare mai inchisa a parului vopsit cu henna. Ministerul Sanatatii recomanda evitarea acestui tip de vopsea, intr-un comunicat din data de 03.07.2008. Amestecul de henna si indigo, pe care il poti face singura acasa, nu are ca rezultat un negru intens, ci nuante inchise, de la roscat pana la brun.

    3
    1

  • LILI pe 13 Mai 2009, 11:56
    pt. mia

    multumesc frumos pentru raspuns. o sa incerc si vopsea fara amoniac . O zi buna !

    2
    1

  • mia pe 13 Mai 2009, 11:43
    pt lili - vopsire par alb

    Salutare, stiu pe cineva care foloseste vopsea fara amoniac si are par alb. Prinde foarte bine, chiar mai bine decat cea cu amoniac. Aceasta vopsea o poti gasi in magazinele de produse profesionale. Culorile sunt mult mai naturale decat cele fara amoniac.

    6
    1

  • Selene73 pe 13 Mai 2009, 11:38
    Coaja de nuca

    Buna! Am o intrebare. Cand spuneti "coaja de nuca" va referiti la partea aceea verde, care de obicei se arunca la batutul nucilor sau la coaja lemnoasa a nucilor? Multumesc!

    11
    5

  • lili pe 13 Mai 2009, 11:32
    par alb

    Buna ziua Sunt total de acord cu subiectul acesta dar ce facem cand de la varsta de 16 ani de apar fire alba in cap? De exemplu eu de la 16 ani am avut fire albe in cap si este foarte vizibil de aceea ma si vopsesc (negru). Acum am 25 ani deci de 9 ani o data la o luna jumate trebuie sa ma vopsesc . Cu ce as putea inlocui voseaua ? sau ce vopsea ar fi mai buna care sa nu contina atatea produse chimice . Va multumesc.

    27
    1

  • Oana pe 13 Mai 2009, 08:01
    henna

    Daca va informati mai bine, aflati ca henna este si neagra si fara aditivi chimici. Cu henna se poate obtine culoarea neagra, prin combinare cu planta indigo in proportie de 1:1. In functie de cantitatea de indigo adaugata si culoarea naturala a parului, culoarea obtinuta poate fi de la un maron-roscat deschis pana la negru natural.

    6
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod