Maia Morgenstern a fost sanctionata de TNB

13 Mai 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Maia Morgenstern a fost sanctionata de TNB

Potrivit mediafax.ro, actrita Maia Morgenstern declara intr-o scrisoare deschisa ca a fost sanctionata de catre conducerea Teatrului National Bucuresti pentru ca a participat la proiectul interbalcanic "Balada fratelui mort", fara sa anunte TNB, a carei angajata este. Maia Morgenstern afirma in scrisoarea deschisa:

"M-am obisnuit sa primesc sanctiuni de la Directie, indiferent de culoare. [...] Am zis: NU nu mai sunt dispusa sa iau la cunostinta automat, pasiv, sanctiunile ce mi se aplica (aproape concomitent cu diplomele de merit).
Pentru ce? Pentru ca am curajul sa ma implic in proiecte inedite, in vreme ce TNB nu gaseste de cuviinta sa ma distribuie in viitoare proiecte?! Aventurile culturale pe care mi le gasesc singura sunt sortite controversei. Proiecte culturale incununate uneori cu laude (premii), alteori amendate cu critici aspre. Totdeauna implicarea mea este totala, credinta - deplina. Pur si simplu nu inteleg pentru ce sunt sanctionata acum", declara actrita.

Reprezentantii Teatrului National Bucuresti, afirma printr-un comunicat ca actrita a anuntat telefonic faptul ca se afla in Grecia, unde repeta pentru un spectacol cu distribuitie internationala, spectacol ce ar fi urmat sa se joace si la Bucuresti.
Aceasta solicita acceptul pentru ca spectacolul sa fie gazduit de TNB.

"Nu stiam nimic despre faptul ca doamna Morgenstern se afla in alta tara si repeta intr-un spectacol. A fost, totusi, asigurata de sprijinul nostru, astfel incat spectacolul in pregatire sa poata fi vazut in Romania, la Teatrul National «I. L. Caragiale» din Bucuresti, teatrul unde doamna Maia Morgenstern este angajata, asemenea altor 96 de colegi de breasla, cu contract de munca", declara reprezentantii TNB in comunicatul de presa.

"Subiectul participarii neanuntate noua la un proiect derulat in strainatate a fost evocat apoi intr-o discutie pe care doamna Morgenstern a purtat-o cu directorul general adjunct si directorul artistic al teatrului nostru.
Doamna Morgenstern a recunoscut ca nu a procedat corect si a acceptat sa suporte orice consecinte. Consecinta s-a materializat in sanctionarea ei cu avertisment scris, in limitele dispozitiilor Codului muncii. In aceeasi zi au fost aplicate sanctiuni similare si altor colegi care au neglijat cele inscrise in statutul angajatilor teatrului. Comunicatul intempestiv al doamnei Morgenstern a fost generat, probabil, de pronuntarea gresita a numelui dumisale de catre un functionar al teatrului", adauga reprezentantii TNB.

Sursa foto: comunicatemedia.ro

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod