Tendinte in coafura pentru primavara-vara 2009

In 2009, apa este elementul de inspiratie in moda, machiaj si coafura. Aceasta sursa de inspiratie poate fi observata cu usurinta in tendintele in coafura pentru sezonul primavara-vara 2009, cand buclele si onduleurile lejere sunt "vedetele".
In 2009, apa este elementul de inspiratie in moda, machiaj si coafura. Aceasta sursa de inspiratie poate fi observata cu usurinta in tendintele in coafura pentru sezonul primavara-vara 2009, cand buclele si onduleurile lejere sunt "vedetele".

Trendurile propuse de specialistii P&G Beauty se incadreaza in patru categorii: caderi in cascada, coafuri lejere, texturi pronuntate si accente sculpturale.

"Se poarta cofurile lejere, aerate, naturale, onduleuri in casacada in stilul anilor '80. Parul este buclat la varfuri sau strans in 'noduri' si fruntea este complet libera. Anul acesta renuntam la breton si la fruntea acoperita.", aflam de la Geta Voinea, hair stylist.

Caderi in cascada


Elementul definitoriu este reprezentat de buclele lejere, realizate pe par lung si bogat. Onduleurile sunt mari ca volum, romantice, amintind de coafurile din "Ingerii lui Charlie" si inceputul anilor '80.
Onduleurile sunt lejere si curg in valuri precum apa, laitmotivul sezonului.

Buclele nu incep din crestet, ci de la nivelul urechilor, efectul fiind unul natural. Din fericire, este foarte simplu sa obtii acasa o astfel de coafura. Ai nevoie de ondulator de par sau bigudiuri.

Una dintre cele mai importante reguli tine de folosirea produselor de styling. Evita-le pe cele cu efect super strong, pentru ca tu iti doresti o coafura cat mai naturala si lejera, in nici un caz rigida.

Tendinta intalnita in prezentarile: DSquared, Gucci, Marni si Donna Karan.

Coafuri lejere


Cea mai simpla tendinta este cea a coafurilor lejere. Se potriveste perfect femeii active, increzatoare.
Aceasta tendinta nu impune anumite tipuri de styling, ci pune accentul pe parul sanatos, stralucitor, coafat cat mai natural.

Parul este foarte bine ingrijit iar coafura lasa impresia ca parul a fost foarte putin aranjat.

Stralucirea este punctul forte al acestei tendinte, de aceea este necesar ca parul tau sa fie foarte bine hidratat, fara varfuri degradate.

Tendinta intalnita in prezentarile: Balmain, Etro, Chloe si DKNY.

Texturi pronuntate


Acest trend prezinta coafurile cu suvite texturate combinate cu onduleuri foarte bine accentuate.

Specilistii descriu aceasta texturare ca fiind asemanatoare celei de dupa despletirea coditelor foarte subtiri, in stil afro. Se poate obtine un efect asemanator cu ajutorul placilor de par zimtate.


Suvitele ondulate sunt foarte bine definite cu ajutorul produselor de styling cu efect super strong, care nu sunt recomandate in cazul buclelor largi.

Textura este amplificata cu ajutorul fixativului, spumei sau gelului, apoi parul se strange in coada, intr-o "dezordine controlata", asa cum o numesc specialistii P&G Beauty.

Tendinta intalnita in prezentarile: Nicole Farhi, Betty Jackson, Christian Dior, Alberta Ferretti si Giles Deacon.


Accente sculpturale


Geometria pare sa fie sursa de inspiratie pentru acest trend. Parul capata forme neobisnuite, deosebite, fiind rasucit, "impachetat".

Coafurile au volum excesiv, parul este strans adesea la spate, lasand fruntea si ceafa libere.


Acest trend aduce coafuri sofisticate, potrivite pentru seara. Parul este pieptanat la spate, iar cararile sunt joase si laterale.

Tendinta intalnita in prezentarile: Jaeger, Moschino, Marni, Oscar de la Renta, Yohji Yamamoto si Yves Saint Laurent.
 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Silvana pe 20 Apr 2009, 16:06
    Actiune de suflet pentru un om deosebit

    " Dacă dai din puţinul tău altuia eşti un om împlinit`` Deschid acest subiect in speranta ca va fi citit de cei ce lucreza, colaboreaza, cunosc oameni din mass-media, fundatii caritabile, organizatii guvernamentale si non-guvernamentale pentru a putea face un bine si pentru a promova acest apel disperat ,acest strigat de ajutor.Ajutati si voi cu cate un euro macar . Despre caz : http://susanne47.blogspot.com/ http://susanne47-mihaela.blogspot.com/

    0
    0

  • Luiza pe 17 Apr 2009, 09:22
    Parul cret

    Dar sugestii pentru parul cret natural nu aveti? Ceea ce vad nu mi se potriveste de loc...

    0
    0

  • SOMALC pe 13 Apr 2009, 13:41
    CE BINE

    CE BINE CA AM PARUL ONDULAT.... ORICUM NU SUPORT PARUL DRAPT....

    0
    0

  • VARTIC SONIA-DELIA pe 10 Mar 2009, 14:18
    Tendinţe in coafuri 2009

    Se poartă din nou coafuri (scurte) pentru părul buclat, creţ în stilul anilor '80: - părul tuns scurt în faţă, cu breton sau pieptănat în sus, peste cap, şi lung la spate (pe ceafă).

    0
    0

  • cristina72kiki pe 3 Mar 2009, 20:33
    tendinte coafuri2009

    dar parul scurt mai e la moda si daca da care

    0
    0

  • ...anka..... pe 26 Feb 2009, 17:15
    ......trendy....

    ......Parerea mea ....ca cea mai in voga ..trendy sau cum vreti sai spuneti .....este coafura....ceea care te avantajeaza ......si iti place......insa si vedetele ..pt a putea schimba mereu look..ul trebuie sa mai apeleze ...si la extention.....nu pot fi mereu in pas cu moda doar parul nu creste peste noapte ....azi daca vrei par lung il ai maine daca nu il dai jos si tot asa parerea mea ca fiecare alege ce este mai bn pt el sfaturi ....tu insuti cred....:}}}}}}}

    0
    0

  • LUNA pe 25 Feb 2009, 14:45
    BUCLE

    SI PENTRU PAR BUCLAT CE MODEL?

    0
    0

  • Laura-Adriana pe 24 Feb 2009, 13:35
    coafuri

    se mai poarta bretonul?

    0
    0

  • Georgiana pe 6 Feb 2009, 10:56
    Pentru Denisa

    Multumesc pentru observatie. Am corectat.

    0
    0

  • johny pe 5 Feb 2009, 15:54
    mmdaaa

    dar pt barbati?? ce se poarta in primavara aceasta??

    0
    0

  • Denisa Bodescu pe 5 Feb 2009, 15:20
    Ei ei

    "Onduleurile sunt lejere si curg in valuri precum apa, light-motivul sezonului." Cred ca era vorba de motivul principal al acestui sezon... cum inainte de etc nu se pune virgul, la fel si aici nu se scrie light-motiv sau lait-motiv, ci pur si simplu LAITMOTIV :)

    0
    0

  • copaceanu dana pe 5 Feb 2009, 10:44
    parul des

    f tare iar bucle!!!!!!!!!!

    0
    0

  • mihaela pe 5 Feb 2009, 09:42
    ceva care te avantajeaza

    Eu cred ca , pana la urma , moda cea mai in voga e cea care te avantajeaza .O fi la moda , dar daca nu ma avantajeaza , degeaba !

    0
    0

  • andreea pe 4 Feb 2009, 22:59
    coafuri

    superrrrrrrrrrr tare din nou bucle

    0
    0

  • marieth pe 4 Feb 2009, 09:51
    in sfarsit

    Bucle din nou!?!!! asteptam sa se termine cu parul lins, nu-lam suportat niciodata cu atat mai mult cu cat placa il si arde.

    0
    0

  • daniela pe 4 Feb 2009, 08:41
    tunsori scurte

    vreau model de tunsori scurte pe anul 2009

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod