Lavanda pudrată: cea mai cerută nuanță de păr în saloane

Tendința nuanțelor de păr neobișnuite, în special cea a părului colorat în tonuri pastelate, devine tot mai populară pe zi ce trece.
Iar una dintre cele mai solicitate culori pentru păr în saloanele de înfrumusețare este lavanda pudrată.

Ce este lavanda pudrată?

Așa cum îi spune și numele, această culoare de păr este inspirată de nuanța mov-lila a lavandei. Tonurile variază foarte mult, dar pornesc de la o bază mov, albăstruie sau lila, care amintesc de florile plantei cu același nume. De obicei, nuanța de păr lavandă pudrată este una deschisă, pastelată.

Cum să-ți vopsești părul într-o nuanță de lavandă pudrată

Pentru a obține o astfel de culoare părul trebuie să treacă printr-un procedeu complex. În primul rând, decolorarea este obligatorie dacă vrei să îți vopsești părul într-o nuanță pastelată, fie că este lavandă pudrată sau alte tonuri în tendințe precum roz căpșună, bleu sau părul în stil holografic, care combină șuvițe în mai multe culori.

Decolorarea se realizează numai în saloane, cu produse pe bază de oxidanți.
Pentru că este un procedeu nociv pentru păr, este de preferat ca decolorarea părului să fie realizată treptat, în mai multe etape, și numai cu produse de foarte bună calitate. O decolorare greșită îți poate distruge iremediabil părul. Cu cât părul tău este mai închis la culoare, cu atât procedeul de decolorare va fi mai nociv, pentru că este necesară folosirea unei concentrații mai mari de substanță activă.

Odată obținută o bază deschisă, părul poate fi nuanțat cu orice pigment dorești. Folosirea pigmenților temporari, care se curăță după un anumit număr de spălări, îți permite să experimentezi mai multe culori. 

Cum să menții o nuanță intensă a părului vopsit pastel

Culorile pastelate pentru păr, așa cum este și cazul nuanței lavandă pudrată, necesită o îngrijire specială pentru a-și păstra intensitatea. Nuanța se estompează treptat după fiecare spălare, prin urmare cu cât te speli mai des pe cap, cu atât culoarea părului tău va fi mai pală.
Vei avea nevoie de o retușare a culorii o dată la aproximativ două săptămâni. Șamponul uscat, o pudră specială pentru curățarea părului fără apă, îți permite să elimini excesul de sebum de la rădăcini și să-i oferi părului un aspect proaspăt între două spălări. Vei reuși în acest fel să prelungești cât mai mult intensitatea culorii părului tău.

Care sunt efectele asupra părului tău?

Pentru că decolorarea este obligatorie în procesul de vopsire într-o nuanță pastelată precum lavanda pudrată, sănătatea părului tău poate fi serios afectată. După decolorare, părul își va pierde elasticitatea, va deveni casant și se va rupe mult mai ușor.
De asemenea, nu va mai avea un aspect mătăsos și își va pierde din strălucire. Din acestea motive va avea nevoie de o îngrijire specială, care prespune folosirea produselor intens hidratante și hrănitoare, concepute pentru părul degradat.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod