De ce ai nevoie de o perie rotativă pentru părul tău

Când vine vorba de unelte de coafat, uscătorul și placa de păr nu sunt singurele prietene. O alternativă care câștigă din ce în ce mai mulți adepți este peria rotativă, un dispozitiv cu ajutorul căruia poți să îți usuci și să îți îndrepți părul, dar, de asemenea, să-l modelezi și chiar să-l ondulezi.

Vrei să cumperi una pentru tine sau să o dai cuiva? Aici îți spunem tot ce trebuie să știi pentru a o alege pe cea mai bună.

Ce este o perie rotativă


O perie rotativă este practic o perie capabilă să expulzeze aerul fierbinte cu ioni negativi. Din punct de vedere estetic, seamănă cu orice perie convențională datorită perilor.

Cu toate acestea, diferența este că acestea sunt încorporate într-o bază care se încălzește. Astfel, atunci când treci peria peste păr, firele sunt uscate și netezite. Sunt perfecte pentru a realiza coafuri cu volum mai mare.

De ce să cumperi o perie rotativă


O perie rotativă oferă multe avantaje. Unul dintre ele este că te ajută să ai părul strălucitor, mai frumos și îngrijit. Datorită ionilor prezenți în fluxul de aer cald, părul este revitalizat și capătă mai multă strălucire.

În plus, vei evita disconfortul produs de umiditate.

Cu aceste dispozitive îți poți usca părul uniform. Trebuie doar să o treci prin păr ca pe orice altă perie. Cel mai interesant este că vei obține coafuri mai definite, datorită faptului că poți face efecte de răsucire pentru a modela părul pe măsură ce treci cu peria prin el. Efectul obținut este similar cu cel al plăcii de îndreptat părul, dar cu un volum mai mare.

O perie rotativă poate, de asemenea, economisi timp pentru coafarea părului. Cu acest dispozitiv vei obține un păr uscat și coafat într-un timp foarte scurt. Acest lucru se întâmplă deoarece cu o singură trecere a periei prin păr vei usca și vei pieptăna părul în același timp și fără prea mult efort.

Un alt avantaj al acestor instrumente de coafare este că nu deteriorează pielea capului și împiedică părul să devină fragil.
După cum poți vedea, sunt numai avantaje.

Cum să alegi o perie rotativă?

 

Când cauți o perie rotativa, vei găsi multe modele, iar alegerea uneia poate fi dificilă. Prin urmare, este important să știi care sunt cei mai relevanți factori de luat în considerare pentru a face o alegere bună.

1. Puterea


Când vine vorba de dispozitive care generează căldură, puterea este foarte importantă. În cazul unei perii rotative, ar trebui să evaluezi foarte bine această caracteristică în funcție de tipul tău de păr și de utilizarea pe care urmează să i-o dai astfel încât să poți alege una în funcție de nevoile tale.
De exemplu, dacă ai părul lung și intenționezi să folosești frecvent peria rotativă, cel mai bine este să alegi un model cu o putere cuprinsă între 850 W și 1000 W.

Astfel, sarcina de uscare și coafare a părului va fi mai ușoară și puțin mai rapidă. Pe de altă parte, dacă ai părul scurt sau subțire și nu intenționezi să folosești peria la fel de des, poți opta să cumperi un model cu o putere de 600 W sau 700 W.

2. Acoperire


Un alt aspect cheie de evaluat la cumpărarea acestui tip de produs este acoperirea plăcilor sale. Aceste perii de uscare pot avea plăci ceramice, fie simple, fie combinate cu turmalină sau titan.
Cele mai populare modele sunt cele ceramice, și pentru că sunt cele mai accesibile. Se remarcă pentru că se încălzesc uniform și sunt o opțiune excelentă pentru părul fin, fragil sau colorat. Dar poți găsi și modele care combină ceramica cu turmalină și titan. Aceste modele se încălzesc mult mai repede decât cele din ceramică, așa că trebuie să fii foarte atentă atunci când le folosești, deoarece ar putea deteriora părul fin sau sensibil.

Plăcile de turmalină și titan sunt adesea folosite mai mult în saloanele de înfrumusețare profesionale.

3. Materialul perilor


Atunci când alegi un model de perie rotativă, ar trebui să te uiți și la materialul perilor. Pe piață poți găsi modele care se vând cu peri din plastic, metalic sau din piele de porc. Cu toate acestea, cele mai comune modele sunt cele care încorporează peri din plastic, deoarece acestea sunt cele mai potrivite pentru toate tipurile de păr.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod