Cum să-ți protejezi părul atunci când folosești aparate de aranjat părul

De la uscarea cu uscătorul de păr, îndreptarea părului cu o placă de păr și până la ondularea cu un ondulator păr, părul nostru suportă o mulțime de stilizări termice în mod regulat. Desigur, uneltele fierbinți, cum ar fi un ondulator păr, uscător de păr și placă de păr, pot face ca părul nostru să arate mai elegant și mai aranjat. Dar, în timp, această coafare cu căldură poate duce la daune destul de grave, inclusiv păr uscat, rupere și vârfuri despicate.

Să fim realiști totuși: Să scapi definitiv de instrumentele de styling cu căldură nu se va întâmpla, și aici intervin aceste sfaturi utile de îngrijire a părului. Prin introducerea acestor trucuri ușoare în rutina de coafare cu căldură, nu numai că vei reduce probabilitatea de deteriorare prin căldură, dar vei îmbunătăți și sănătatea generală a părului tău, lucru pe care îl putem susține cu toții, indiferent de lungimea, tipul sau textura firelor noastre delicate.

 

Începeți cu dreptul

 

Un păr sănătos începe cu spălarea. La sfârșitul zilei, nu contează cât de bine îți tratezi părul dacă nu îl cureți, hidratezi și tratezi corespunzător la început. De aceea, vă recomandăm întotdeauna să folosiți un șampon și un balsam de înaltă calitate, fără sulfați, parabeni și alte ingrediente comune care pot dezbrăca părul, lăsându-l uscat și fragil. Acesta este primul pas spre a nu avea un păr afectat de căldură atunci când îl stilizați cu o placă de păr sau un ondulator păr.

 

Creați un scut de protecție

 

Indiferent de păr de bucle pe care îl aveți - gândiți-vă la părul fin și drept sau la părul aspru și creț - nu ar trebui să vă coafați niciodată cu o placă de păr sau un ondulator păr fără să aplicați mai întâi un agent de protecție termică.

Gândește-te în felul următor: Nu ai ieși niciodată pe ușă fără să-ți aplici mai întâi crema de protecție solară, nu? Același concept se aplică și aici dacă vrei să te ferești de părul deteriorat de căldură.

 

Mai puțină căldură

 

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii atunci când folosesc o placă de păr sau un ondulator par este să seteze căldura la un nivel prea ridicat - acest lucru te va duce rapid pe tărâmul părului deteriorat de căldură! În timp ce temperaturile pot varia în funcție de tipul de păr, se recomandă, de obicei, să vă încadrați în intervalul de 200-300 de grade, cu tipurile de păr mai fin/subțire menținându-se mai aproape de capătul inferior al spectrului. Orice ai face, nu folosi cea mai înaltă setare de căldură a uneltei tale, deoarece atunci toate texturile de păr vor începe să dea semne de deteriorare prin căldură, indiferent de cât de mult agent de protecție termică este aplicat.

 

Investește într-o mască de păr săptămânală

 

În timp ce aceasta este o practică bună pentru aproape toată lumea, tratamentele nutritive pentru păr sunt cruciale în special pentru cei care își coafează în mod regulat părul cu o placă de păr sau un ondulator păr sau pentru cei care se luptă deja cu părul deteriorat de căldură.

Un tratament de condiționare în profunzime, precum o mască de păr, nu numai că va ajuta la refacerea umidității naturale a părului dvs. după coafarea la căldură. În plus, poate ajuta la minimizarea formării încurcăturilor, pentru a vă ajuta părul să arate și să se simtă mai fin odată ce ați ieșit de la duș.

 

Urmează regula "una și gata"

 

În timp ce setarea temperaturii este cu siguranță un factor de luat în considerare atunci când vă coafați cu căldură, este de asemenea important să luați în considerare de câte ori folosiți uneltele pe aceeași secțiune de păr. În general, cel mai bine este să respecți regula "una și gata": o singură trecere peste o secțiune de păr și atât. Deși poate părea că întăriți stilul sau direcția părului, de fapt, ați putea provoca deteriorarea suplimentară a firului de păr. Dacă vi se pare că este nevoie de mai mult de o singură trecere pentru a obține stilul pe care îl căutați, încercați să măriți puțin temperatura.

Scopul tău ar trebui să fie să găsești cea mai mică temperatură care îți permite totuși să te coafezi eficient fără a risca să îți deteriorezi părul cu căldură.

 

Mergi la o tunsoare

 

Oricine a avut vreodată părul deteriorat de căldură poate probabil să ateste vârfurile despicate care îți fac părul să se simtă aspru. Vârfurile tale pot lua mai multe forme, cum ar fi forma de bază de "Y" (firul de păr se împarte în două părți), și "pană" și "ramură de copac" (fibra de păr se sparge în mai multe părți). Deși nu există nicio modalitate de a evita vârfurile despicate, controlul daunelor este încă posibil cu tunsori (pe care ar trebui să le faceți în mod regulat, oricum).

Țineți un program al întâlnirilor cu un hairstylist în care aveți încredere pentru a vă asigura că vă scăpați coama de vârfurile despicate. Acest lucru poate ajuta la prevenirea deplasării lor în susul arborelui de păr și la producerea de daune și mai mari.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod