Cum să-ţi îngrijeşti părul uscat şi tern. Află ce poţi face!

Părul uscat şi tern a a devenit o ameninţare pentru tot mai multe femei. Acestea se plâng că au firul de păr subţire şi se rupe foarte uşor.

Părul uscat şi tern a a devenit o ameninţare pentru tot mai multe femei. Acestea se plâng că au firul de păr subţire şi se rupe foarte uşor. Principalele motive sunt îngrijirea neadecvată, tratamentele chimice, alimentaţia săracă în proteine şi minerale, stresul.

Dacă mai adăugam şi tratamentele agresive la care îl supui precum vopsirea, îndreptarea, uscarea cu foehnul, ondularea, decolorarea atunci ştim de ce părul tău are probleme.

Părul uscat este foarte uşor de recunoscut după aspectul său nesănătos, cu vârfuri tocite şi lipsit de strălucire.

Se încurcă foarte tare, iar atunci când este periat se rupe foarte uşor. Dacă vrei să ai un păr mătăsos şi strălucitor trebuie să-l hidratezi, să-ţi schimbi alimentaţia şi să foloseşti cât mai rar aparatele de coafat pe bază de căldură.

Hrăneşte şi hidratează

Dacă părul tău este uscat şi tern ai grijă ce şampon foloseşti. Alege şampoane hrănitoare care hidratează. Nu uita de balsam. Părul tău nu se va mai electriza şi va fi mai uşor de periat. Renunţă sau încearcă să răreşti utilizarea aparatelor de coafat (uscătorul de păr, placa de îndreptat, ondulatorul).

Dacă, totuşi, le foloseşti alege o temperatură mai mică, chiar dacă îţi ia mai mult timp.

Uleiuri naturale

Şi pentru că părul tău are nevoie de ajutor, poţi să încerci uleiul de argan. Este un ulei natural ideal pentru părul uscat. Se absoarbe foarte repede şi oferă o strălucire imediată. Aplică-l seara, înainte de culcare, pe toată lungimea părului. Acoperă capul cu un batic şi lasă uleiul să acţioneze toată noaptea. Dimineaţă spală-l normal, cu şampon şi balsam. Vei observa că podoaba ta capilară este hidratată şi strălucitoare.

De asemenea, poţi adăuga ulei de argan în tratamentele pe care le foloseşti în mod frecvent pentru părul tău. Şi uleiul de măsline în combinaţie cu uleiul de ricin şi un gălbenuş de ou pot face minuni pentru părul tău.

Uleiul de jojoba imită proprietăţile naturale ale sebumului şi este folosit în compoziţia produselor pentru hidratarea părului. Este foarte eficient dacă este adăugat în produsele cu care îţi îngrijeşti, în mod regulat, părul. Uleiul de jojoba hrăneşte şi asigură umiditatea necesară firului de păr.
 

Alimentaţia corectă

Sănătatea părului tău este influenţată şi de alimentaţie.

De cele mai multe ori părul uscat este consecinţa unei diete sărace în proteine, dar şi a unei deshidratări. De aceea, trebuie să consumăm proteine, grăsimi şi glucide, dar şi suficientă apă. De asemenea, nu trebuie să vă lipsească din dietă vitaminele A, C, E şi calciu.
 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod