Cum sa ingrijesti scalpul gras

Cum să îngrijești corect scalpul gras. Reguli pentru un păr mătăsos

Este dificil și enervant să te confrunți cu un scalp care are tendințe de îngrășare - te speli pe cap dimineața, iar seara rădăcinile tale sunt deja uleioase și părul este lipsit de volum.
Primul lucru la care te gândești este că trebuie să te speli pe cap mai des. De fapt, ar trebui să faci exact opusul.

Un scalp normal, sănătos, produce constant sebum, o substanță uleioasă care este hidratantul natural al corpului”, declară medicul dermatolog Craig Ziering pentru purewow.com. De obicei, scalpul gras apare în urma unei producții excesive de sebum. Nu se poate stabili cu ușurință cauza scalpului gras. „Toate condițiile anormale care apar la nivelul scalpului sunt rezultatul unuia sau mai multor factori: genetici, stil de viață, dietă, obiceiurile de îngrijire a părului, mediu, sănătate, stres, hormoni și medicamente”, spune medicul. 

Pentru a combate problema scalpului gras trebuie să ții cont de unele reguli de îngrijire. Iată ce să încerci dacă ai scalpul gras:

Obișnuiește-ți părul cu spălări mai rare


Sari peste spălarea zilnică”, explică dermatologul.
La început va fi dificil, dar este singura modalitate de a întrerupe un ciclu de spălări prea dese. Cu cât te speli mai des pe cap, cu atât scalpul va fi mai uscat, iar pielea capului va fi stimulată să producă și mai mult sebum pentru a combate deshidratarea.

Citește și: Ce se întâmplă dacă îți prinzi prea des părul în coadă


Aplică întâi balsamul dacă ai părul fin


Pentru părul fin, este de preferat să începi spălarea cu balsamul, în locul șamponului. „Aplică balsamul pe părul uscat, murdar, cu zece minute înainte de a șampona. Apoi șamponează și clătește-te. Acest truc permite părului să absoarbă humectanții, lipidele și proteinele necesare pentru a se menține sănătos și hidratat, iar în același timp previne acumularea de produs la nivelul scalpului”, recomandă specialistul.

Spală-te pe cap numai cu apă


În loc să folosești șmapon de fiecare dată, încearcă să te speli pe cap din când în când numai cu apă.
Clătirea va elimina din păr impuritățile și produsele de styling solubile în apă”, spune dermatologul. Este o metodă eficientă în special pentru părul creț, ondulat sau cu fir gros.

Alege cu grijă șampoanele uscate


Optează pentru un șampon uscat care are proprietăți hidratante, astfel încât să nu elimini complet uleiurile necesare de la nivelul scalpului.

Optează pentru ingrediente benefice


Produsele care conțin ingrediente cu efecte benefice asupra scalpului sunt ideale pentru scalpul cu tendințe de îngrășare. Printre aceste ingrediente se numără argila, menta, oțetul din cidru de mere, zincul, Aloe vera și extractul din arbore de ceai. Astfel de ingrediente au efect absorbant, astringent, antiinflamator, purifiant și antibacterian.

Evită să-ți atingi prea des scalpul și părul


Ai obiceiul de a-ți trece des degetele prin păr sau de a te juca cu șuvițele de păr? Ar trebui să controlezi acest obicei, care de multe ori poate deveni un tic în toată regula.
Avem uleiuri pe degete, care pot face ca părul să pară și mai gras”, spune medicul dermatolog. De asemenea, nu masa scalpul cu putere sau prea insistent atunci când te speli pe cap. Poți stimula și mai mult producția de sebum.

Nu folosi ingrediente agresive cu pielea calpului


Unele ingrediente pot duce la deshidratare chiar și în cazul scalpului gras. „Sulfații și alcoolul sunt prea agresivi cu pielea și au tendința de a îndepărta apa și uleiurile din păr și de la nivelul scalpului”, spune medicul.

Perie-te în fiecare seară


Obiceiul de a-ți peria părul are numeroase beneficii și nu trebuie trecut cu vederea, mai ales dacă ai scalpul gras. Vei distribui sebumul pe lungime, acționând precum un balsam natural pentru păr. De asemenea eviți acumularea sebumului la rădăcini, ce poate avea ca efect blocarea foliculilor.

Exfoliază scalpul


Pentru că tot mai multe persoane se confruntă cu probleme ale scalpului, au apărut produse și soluții inovatoate pentru a le trata.
Unul dintre ele este scrub-ul pentru pielea capului, care îndepărtează excesul de sebum, celulele moarte, impuritățile și produsele de styling. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod