Cum să elimini și să previi nuanțele de roșcat din păr

Cum să elimini și să previi nuanțele de roșcat din păr

Ți-ai vopsit părul într-o nuanță rece de șaten, brunet sau blond, dar în scurt timp descoperi că părul tău pare mai mult roșcat.
Este enervant să descoperi că acea culoare la care ai visat mult timp a devenit o nuanță neplăcută de galben-oranj, care amintește de culoarea părului ars și degradat. Indiferent de culoarea pe care o folosești, părul poate căpătă un ton oranj pe măsură ce pigmenții din vopseaua de păr se estompează în timp.

De cele mai multe ori, tonurile nedorite de roșcat apar atunci când în timpul decolorării sau vopsirii nu este îndepărtat complet pigmentul care exista deja. Și pentru că toate tipurile de păr au subtonuri calde, eliminarea culorii naturale a părului tău permite acestor tonuri calde de roșcat sau blond închis să fie mai vizibile. Potrivit hairstilistului celebrităților Gio Bargallo, citat de goodhousekeeping.com, tonurile de oranj pot apărea și din cauza unr factori precum oxidarea din cauza soarelui sau expunerea la minerale și substanțe chimice din apa cu care te speli pe cap. 
Tonurile de roșcat pot să apară în cazul tuturor nuanțelor de păr, în special al celor care sunt mai închise. Dacă părul are o nuanță mai închisă, va duce de obicei la apariția tonurilor oranj”, spune specialistul.
Cel mai frecvent, roșcatul apare în părul închis la culoare care a fost vopsit blond, în șuvițele decolorate sau în părul brunet și șaten care a fost decolorat cu câteva nuanțe.

Ce poți face pentru a scăpa definitiv de acele tonuri nedorite de portocaliu din păr? Iată câteva soluții, recomandate de specialiști:

Încearcă un toner sau gloss pentru păr, la salon


„Cea mai simplă modalitate de a corecta tonurile oranj din păr este să revii la salon pentru aplicarea pe păr a unui gloss sau a unui toner”, recomandă Bargallo. Tonerele pentru păr sunt folosite pentru a neutraliza nuanțele calde de galben și oranj și pot incude o vopsea semipermanentă sau gloss, fiind aplicate de coloriști în salonul de coafură, pentru cele mai bune rezultate.

Folosește șampon mov între vopsiri


Există o soluție simplă la care poți apela și fără să mergi la salon. Șamponul mov sau albastru este cea mai populară metodă de a elimina tonurile de roșcat din păr.
Aceste produse depun un pigment violet în păr pentru a neutraliza tonurile galbene. Din moment ce movul și galbenul sunt culori complementare, movul va neutraliza nuanțele de galben din păr.

Folosește șamponul mov în locul șamponului tău obișnuit o dată la câteva săptămâni și lasă-l să stea pe păr timp de trei-cinci minute înainte de a te clăti. Între aplicările șamponului mov folosește un șampon pentru păr vopsit, care va menține culoarea părului tău cât mai mult.

Spală-te pe cap cu apă călduță


Temperatura apei cu care te speli pe cap este la fel de importantă pentru a menține intensă culoarea părului și a combate nuanțele roșcate. O greșeală comună care duce la estomparea culorii este clătirea părului cu apă fierbinte, care deschide cuticula și permite pierderea rapidă a pigmenților.

„Cea mai bună opțiune pentru clătirea părului este apă călduță spre rece”, spune Bargallo. După ce ai șamponat și ai aplicat balsam, Bargallo recomandă să clătești părul cu apă rece pentru a închide cuticula și a menține culoarea intensă.

Protejează-ți părul de apa de mare și apa din piscină 


Apa sărată și apa cu clor din piscină afectează puternic nuanța părului tău și duc la apariția acelor tonuri neplăcute de roșcat.
Nu merge la mare sau la piscină la scurt timp după ce ți-ai vopsit părul. Pigmenții au nevoie de cel puțin o săptămână pentru a se fixa complet în interiorul firelor de păr. După această perioadă, protejează-ți părul de apă purtând o eșarfă și evită pe cât posibil udarea părului. Iar dacă vrei să te scufunzi, atunci e de preferat să-ți uzi părul cu apă curată înainte de a intra în mare sau piscină. Părul tău va fi deja saturat de apă și va absorbi mai puțină apă clorinată sau sărată.

Investește într-un filtru de duș


Nu doar apa din piscină conține clor și alte minerale care îți decolorează părul și îi dau o tentă roșcată. Același efect îl are și apa cu care te speli pe cap. Mineralele din apa de la robinet contribuie la estomparea culorii și la apariția tonurilor roșiatice. O soluție simplă este aceea de a folosi un filtru pentru duș, care va elimina substanțele nocive care îți afectează părul.

Protejează părul de razele soarelui


Și razele UV sunt responsabile pentru apariția tentelor neplăcute de oranj în părul tău.
„Razele soarelui estompează culoarea, deschid nuanța părului și accentuează tonurile roșcate”, spune hairstilistul. Folosește produse speciale pentru păr cu factor de protecție solară. Acestea blochează razele UV și previn decolorarea părului.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod