Cum prelungești durata culorii părului vopsit: 8 soluții de la hairstyliști

Aspectul părului vopsit necesită grijă și o atenție deosebită pentru că precis nu vrei să clătești culoarea obținută sau să observi firele de păr alb mai devreme decât ar trebui. Descoperă cum îți poți proteja nuanța intensă a părului.
Nu contează numai nuanța reușită pe care o obții la salon, ci și felul în care îți îngrijești părul înainte și după colorare. Durata culorii părului vopsit va depinde în mare măsură de gesturile de îngrijire, iar o rutină inadecvată poate reduce perioada în care te bucuri de o nuanță strălucitoare, care acoperă firele albe și îți încadrează armonios chipul. Din acest motiv merită să iei măsurile necesare pentru a evita vizitele prea dese la salon sau retușarea frecventă a părului, care vor favoriza uscarea, degradarea și vârfurile despicate.

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a prelungi durata culorii părului vopsit și a păstra un aspect impecabil al coafurii:

 
1. Ia o pauză înainte de a-ți colora părul

Cu 3-4 zile înainte de a merge la salon pentru a-ți vopsi părul dă o șansă podoabei capilare să respire, evitând produsele de coafat pentru ca nuanța să fie aplicată pe un păr fără reziduuri acumulate. „Nu este indicat să-ți speli părul în seara de dinainte de vopsire, dar nici nu este bine să existe reziduuri de la produse de coafat dacă vrei ca noua culoare să fie absorbită optim de firele de păr și să dureze mai mult timp”, explică Jason Dolan, hairstylist din New York.

 
2. Hidratează părul înainte de colorare

Care este produsul de care ai nevoie în mod obligatoriu înainte de a te vopsi? Un balsam foarte hrănitor, care hidratează în profunzime. „Cu 1-2 zile înainte de vopsirea părului este util să-l tratezi cu un balsam intens hidratant pentru că noua nuanță va adera mult mai bine la suprafața părului dacă nu este excesiv de uscat sau aspru”, spune Lorean Cairns, hairstylist din New York.

 
3. Așteaptă cel puțin 2 zile înainte să speli părul

După ce te-ai vopsit este recomandat să aștepți cel puțin 2 zile înainte de a spăla părul pentru a evita decolorarea sau chiar eliminarea nuanței obținute. „Lasă acest interval pentru ca nuanța să poată adera pe cuticulele părului.
După 48 de ore poți relua programul obișnuit de îngrijire a părului”
, spune Dolan.

 
4. Nu spăla părul în fiecare zi

Precis ai mai auzit acest lucru. Spălatul zilnic al părului va afecta negativ podoaba capilară. „Părul are nevoie și de uleiurile naturale de la nivelul scalpului pentru a fi sănătos și strălucitor. Nu exagera spălându-l în fiecare zi, ci lasă cel puțin 2 zile între spălări. Folosește șamponul uscat pentru a-i îmbunătăți aspectul până la următoarea spălare”, recomandă Cairns.

 
5. Nu folosi apă fierbinte când faci duș

Un duș fierbinte poate decolora rapid nuanța părului. „În momentul în care folosești apă foarte fierbinte la duș se vor deschide cuticulele părului, iar culoarea se va elimina mult mai rapid decât de obicei.
Nu este nevoie să folosești apă rece, dar poți reduce puțin temperatura pentru a favoriza o durată mai lungă a culorii părului vopsit”
, spune Dolan.

 
6. Folosește un filtru pentru duș

Apa dură, care conține clor, calcar și alte minerale poate afecta negativ intensitatea culorii. „Dacă nu știi sigur dacă apa este dură, cel mai simplu test este să observi dacă simți că te strânge pielea în timpul dușului. Mineralele din apa dură se vor acumula în păr, iar culoarea ar putea evolua în mod neașteptat. Adaugă un filtru pentru duș și vei evita ușor acest efect nedorit”, spune Dolan.

 
7. Alege șamponul potrivit

Selectează un șampon și un balsam care nu conțin sulfați. „Acești compuși sunt agenți de curățare foarte puternici, care elimină rapid culoarea de pe șuvițele de păr”, spune Cairns.

 
8. Ia în calcul și variantele cu pigmenți coloranți

Este foarte util să alegi un șampon și un balsam care conțin o cantitate redusă de pigmenți pentru a reduce decolorarea cauzată de spălatul părului.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod