Cum obții un păr mătăsos și plin de volum folosind ceai de mușețel

Ai probleme cu părul uscat, care se rupe tot timpul și crește foarte lent? Poți încerca multe balsamuri sau măști, dar de ce să nu folosești ceaiul de mușețel, un remediu rapid și extrem de eficient?
Potrivit statisticilor, peste 40% dintre femei au probleme cu părul care se rărește, se rupe sau cade, concomitent cu o creștere foarte lentă, iar 50% dintre bărbații sub 35 de ani caută remedii pentru căderea și rărirea părului.
În loc să mergi la magazin și să cumperi multe variante de balsamuri sau măști care promit efecte spectaculoase de ce să nu experimentezi și cu varianta naturală? Beneficiile ceaiului de mușețel nu se limitează doar la reglarea digestiei și eliminarea stresului, ci această băutură aromată te poate ajuta și să îmbunătățești textura și rezistența părului tău. Dacă ai părul foarte deteriorat, uscat și ți-e teamă să te piepteni pentru a nu-l rupe este momentul să apelezi la tratamentul pe bază de ceai. Pentru refacerea părului este indicat să folosești ceaiul pentru a te clăti sau să-l bei o dată pe zi.

 
Iată ce beneficii are utilizarea ceaiului de mușețel pentru podoaba capilară:

 
1. Eliminarea mătreții

Ceaiul de mușețel este ideal pentru calmarea iritațiilor, iar mătreața este adesea asociată cu starea de mâncărime și descuamarea scalpului. Dacă te deranjează foarte tare sau chiar te ustură pielea capului este recomandat să aplici ceai de mușețel răcit și ținut la frigider, cu ajutorul unui recipient tip spray.
Varianta caldă a ceaiului nu va elimina la fel eficient fragmentele de mătreață.

 
2. Creșterea părului

Îți dorești foarte mult să ai un păr bogat, strălucitor și lung? Ceaiul de mușețel are proprietăți antiseptice și înlătură praful și impuritățile acumulate la nivelul scalpului, susținând creșterea părului și îndesirea firelor, dacă este aplicat zilnic. Pentru a obține acest efect te poți clăti cu acest ceai în fiecare dimineață sau poți bea o ceașcă de ceai ori poți include tinctura în alimentația ta. Îți va stimula metabolismul și vei observa că durează mult mai puțin să ajungi la lungimea dorită, fără ca părul să se rupă pe parcurs.

 
3. Hrănirea părului uscat

Dacă ai dubii ce mască să alegi pentru a reface părul foarte uscat și aspru, să știi că acest ceai îți va proteja firele de păr, fără să permită pierderea elementelor nutritive. Este remediul ideal pentru părul foarte uscat, fie din cauza unei diete restrictive, fie ca urmare a decolorării.
Vopselele chimice, peroxidul de hidrogen și chiar folosirea zilnică a foehn-ului pot deshidrata părul rapid. Clătește-te cu o ceașcă de ceai de mușețel după ce șamponezi părul și va deveni din nou strălucitor și mătăsos, fără să petreci ore în șir aplicând măști sau balsamuri.

 
4. Înlăturarea firelor despicate

De fiecare dată când vrei să lași părul să crească observi firele despicate, le tai și pierzi iar din lungime? Problema ar putea fi faptul că lași să treacă prea mult timp între momentele în care tunzi vârfurile, dar ceaiul de mușețel te poate ajuta să tai vârfurile mai rar fără să degradezi părul. Nu vei mai pierde la fel de mult din lungime, iar părul tău va deveni mai rezistent de la rădăcină până la vârfuri. Clătirea părului cu o cană de ceai de mușețel în fiecare zi previne despicarea vârfurilor pentru că asigură nutrienți esențiali exact în zonele foarte uscate. 

 
5. Strălucirea de oglindă

Ai văzut reclame în care modelele au părul foarte lucios, plin de reflexii atrăgătoare? Și tu poți avea un asemenea păr dacă folosești ceaiul de mușețel în cadrul ritualului tău de înfrumusețare. Ceaiul intensifică strălucirea părului și nu va mai trebui să mergi des la salon pentru a obține acest avantaj.

 
6. Deschiderea părului cu 2-3 tonuri

Vrei să-ți deschizi părul la culoare și te gândești la decolorant sau vopsea? Mai bine alege ceaiul de mușețel, care va îngriji părul în același timp. Nu va trebui să aplici produse specializate pentru a reface părul decolorat, ci îl poți menține puternic și sănătos.
Este util în mod special pentru șaten deschis, blond sau roșcat. Vei obține reflexii aurii, iar părul se va deschide la culoare. De asemenea, poți obține un efect deosebit folosind ceai de mușețel în loc de apă când prepari vopselele pe bază de henna. Va fi ca și cum hrănești părul simultan cu obținerea unei noi culori intense.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod