Coafuri grecești. 50 de stiluri pe care să le încerci

Inspirate din modul în care femeile din Grecia Antică își prindeau părul, coafurile grecești sunt feminine, elegante și au un aer nobil și sofisticat. Descoperă 50 de coafuri grecești pe care să le încerci.
Eleganța cocurilor sofisticate, a împletiturilor complexe și a coafurilor decorate cu accesorii prețioase nu poate fi contestată. Poate acesta este motivul pentru care coafurile grecești sunt apreciate, fără nicio exagerare, de mii de ani. 

Ce sunt coafurile grecești?


Aceste coafuri sunt inspirate de cele purtate de femeile nobile din Grecia Antică în urmă cu peste 2000 de ani. Părul era de obicei foarte lung, prins sub forma unor cocuri elaborate. Cele mai multe coafuri includeau împletituri și erau decorate cu flori, bentițe, funde sau accesorii din metale prețioase.

Coafurile în acea perioadă nu erau doar o modalitate de a prinde părul, ci puteau să indice cu ușurință statutul social sau zona din care provenea o femeie.
De exemplu, femeile aristocrate din Atena își purtau părul prins într-un coc la spate, de obicei prins cu agrafe realizate din aur sau fildeș. În Sparta, femeile preferau cozile la spate, țesute cu perle și mărgele. 

Coafuri grecești: Când să le porți?


Coafurile grecești elaborate, în mod deosebit cocurile complexe decorate cu accesorii, sunt potrivite pentru evenimente speciale, inclusiv pentru propria nuntă. Coafurile grecești de mireasă sunt foarte populare, fiind ideale pentru a completa o rochie de mireasă în același stil.


Iată ce tipuri de coafuri grecești să alegi:


Coafuri grecești: Coc voluminos cu împletitură coadă de pește


Cocul voluminos decorat cu împletitură în stil coadă de pește este un look perfect pentru o ținută elegantă. Adaugă o bentiță subțire aurie, pentru a oferi un plus de stil coafurii tale.

Coafuri grecești: Coc împletit și accesorii sub formă de lauri


Dafinul, cunoscut și ca laur, era considerat o plantă sacră de grecii antici. Putea fi purtată numai de cei care făceau parte din aristocrație, fiind adesea utilizat pentru a decora coafurile elaborate.
Un coc împletit, decorat cu un accesoriu masiv ce imită aspectul ramurilor de laur, este o altă coafură grecească pe care o poți purta la evenimente speciale, inclusiv la propria nuntă.

Coafuri grecești: Coadă împletită masiv


Împletiturile voluminoase, decorate cu accesorii aurii, sunt un alt stil reprezentativ pentru coafurile grecești. Împletește părul în trei și apoi trage cu grijă de marginile cozii pentru a crea mai mult volum.

Coafuri grecești: Bucle voluminoase și bentiță


Bentițele, eșarfele și agrafele deosebite sunt cele care oferă eleganță și personalitate coafurilor grecești.
Fă-ți bucle masive și folosește o bentiță subțire elastică într-o nuanță metalică pentru a crea rapid și ușor o coafură grecească deosebită.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod