Cele mai bune măști naturale pentru păr pe care să le folosești vara

Trebuie să recunoaștem că iubim vara. Cui nu-i place să se relaxeze la plajă sau la piscină?
Chiar dacă iubești zilele de vară, sigur ești conștientă de efectul nociv pe care îl au razele soarelui, apa sărată și clorul asupra părului tău. 

Cum rezolvi această problemă? Cu ajutorul măștilor naturale pentru păr preparate în casă. Iată câteva măști care îți hidratează părul, îi redau strălucirea și frumusețea:

Mască de păr cu banană și miere


Ingrediente:
1 banană
1/4 cană cu miere
1/2 cană cu iaurt

Pisează bine banana, până când se transformă într-un piure fin. Adaugă restul ingredientelor și amestecă bine. Aplică masca pe păr și las-o să acționeze timp de jumătate de oră, apoi clătește-te bine. Bananele conțin vitamine, antioxidanți, potasiu și magneziu, având în același timp substanțe hidratante pentru păr și scalp. Va fortifia foliculii de păr și te va ajuta să ai un scalp sănătos. 

Mască de păr cu ou și ulei de măsline 


Ingrediente:
2 linguri cu ulei de măsline
1 ou
1 lingură de oțet de mere

Folosit de mii de ani pentru îngrijirea părului, uleiul de măsline este bogat în substanțe care hidratează și hrănesc firul de păr. Conținutul ridicat de vitamina E și acizi grași esențiali ajută la hidratarea părului uscat și degradat, prevenind ruperea firelor.
Bate bine toate ingredientele într-un bol, aplică pe păr și lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap. Pentru un păr lung, dublează cantitatea de ingrediente.

Mască pentru păr cu avocado și miere


Ingrediente:
1 avocado de mărime medie
2 linguri cu miere

Cu doar două ingrediente, această mască face adevărate minuni pentru părul tău, având proprietăți hidratante și emoliente. Avocado conține patru tipuri de vitamine - A, B, E și D, alături de grăsimi naturale benefice care redau strălucirea părului și previn ruperea. Pentru a obține această mască, pisează foarte bine fructul de avocado și adaugă mierea. Amestecă bine și aplică pe păr, de la rădăcină până la vârfuri. Lasă masca să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te.

Mască pentru păr cu lapte de cocos


Ingrediente:
2 linguri cu lapte integral de cocos
2 picături de ulei esențial de lavandă

Laptele de cocos este un hidratant natural pentru păr, în special pentru părul uscat și degradat. O mască cu lapte de cocos este astfel perfectă pentru a trata părul afectat de soare și apă.
Amestecă uleiul de lavandă cu laptele de cocos și aplică de la rădăcini până la vârfuri, având grijă ca fiecare șuviță să fie acoperită. Este o mască pe care o poți lăsa să acționeze peste noapte, acoperind părul cu o cască de duș. Spală-te pe cap dimineața și bucură-te de părul tău hidratat și strălucitor.

Mască cu avocado și ou


Ingrediente:
1/2 avocado
2 ouă
2 linguri de ulei de măsline extravirgin

Uleiurile naturale conținute în gălbenușul de ou și avocado sunt excelente pentru a reda strălucirea și elasticitatea părului uscat și degradat. Avocado conține vitamine din grupul B și acizi grași deosebit de benefici pentru păr, dar și pentru scalp. Pisează bine fructul de avocado, apoi adaugă treptat ouăle și uleiul de măsline. Aplică masca pe toată lungimea părului și las-o să acționeze oricât dorești.
Clătește-te cu apă călduță.

Mască pentru păr cu căpșuni


Ingrediente:
8 căpșuni
2 linguri cu maioneză

Căpșunile sunt excelente pentru a fi incluse în măștile de păr: au o aromă îmbietoare, conțin numeroase vitamine și sunt bogate în antioxidanți care protejează celulele scalpului. Maioneza, pe de altă parte, este o sursă de grăsimi sănătoase pentru păr. Pisează bine căpșunile și amestecă cele două ingrediente pentru a obține o cremă consistentă. Aplică pe părul ud, lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te. 

Mască cu ulei de cocos și miere


Ingrediente:
1/2 cană cu ulei de cocos topit
1/2 cană cu miere
1/4 cană cu oțet de mere

Aceste trei ingrediente au proprietăți antibacteriene și antioxidante, care mențin scalpul sănătos, iar în același timp oferă hidratare părului. Încălzește untul de cocos, apoi adaugă restul ingredientelor.
Aplică masca pe păr și las-o să acționeze timp de 30 de minute.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod