Ce este balsamul leave-in și de ce ar trebui să-l folosești

Păr neted, strălucitor și perfect hidratat. Acestea sunt doar beneficiile pe termen scurt ale balsamului leave-in, pentru că pe termen lung efectele sale sunt de-a dreptul impresionante.
De-a lungul anilor, probabil că ți-ai supus părul la numeroase proceduri. De la vopsirea repetată, decolorare, întinderea cu placa sau folosirea ondulatorului, textura părului tău a avut de suferit și nu mai este la fel de sănătos și strălucitor cum era.

Vestea bună este aceea că există o mulțime de produse care te pot ajuta să îi redai frumusețea.

Deși baza unui păr sănătos este folosirea unui șampon bun și a unui balsam de calitate la fiecare spălare, balsamul leave-in este un alt aliat important.

Ce este balsamul leave-in?


Pe scurt, balsamul leave-in este un balsam care se aplică pe păr și nu necesită clătire. Poate fi folosit atât pe părul umed, cât și pe părul uscat. Acționează precum un balsam pe care îl clătești, putând să hidrateze părul, să îl facă mai mătăsos și mai strălucitor.

Cum acționează balsamul leave-in?


Ingredientele conținute de balsamurile leave-in au rolul de a netezi exteriorul firului de păr, numit cuticulă, și de a hidrata intens fibra capilară.
De asemenea, balsamul leave-in creează un strat protector la suprafața firelor de păr care previne degradarea și ruperea. Folosit cu regularitate, previne apariția firelor despicate și aspectul de păr deteriorat.

Citește și: Cele mai bune măști pentru păr cu avocado 


De ce ar trebui să folosești balsam leave-in?


Acest produs te va ajuta să îi redai sănătatea și strălucirea părului tău, mai ales dacă este deteriorat sau vrei să îl lași să crească. Are capacitatea de a repara structura firului de păr, putând să reducă probleme precum aspectul de păr aspru, fire rebele sau păr cu tendință de rupere și nivel scăzut de elasticitate. Este un produs esențial dacă părul tău a fost decolorat sau supus unor tratamente precum îndreptarea permanentă.
De asemenea, balsamul leave-in nu trebuie să-ți lipsească în cazul în care folosești des placa sau ondulatorul.

Cum să folosești balsamul leave-in?


După fiecare spălare, aplică puțin balsam leave-in în palme și distribuie uniform pe lungimea părului, în special la vârfuri. Te vei asigura în acest fel că vârfurile sunt hidratate și protejate de frecarea de haine sau pernă, în timpul nopții. Cantitatea folosită trebuie să fie adecvată lungimii părului. În mod obișnuit, o cantitate de balsam cât un bob de mazăre este suficientă pentru a proteja vârfurile. Dacă aplici prea mult, părul tău va fi încărcat și volumul va fi redus semnificativ, mai ales dacă ai părul fin. Atunci când aplici balsamul leave-in pe părul umed, vei obține o hidratare mult mai intensă decât dacă îl folosești pe părul uscat.
 

Poți să folosești balsamul leave-in ca pe un tratament intensiv de hidratare.
Aplică balsam pe părul umed, prinde părul într-un coc la spate și înfășoară capul cu o cască de duș sau un prosop. După aproximativ o oră, desprinde părul și lasă-l să se usuce în mod natural, fără să folosești foehnul. Vei observa imediat rezultatele, iar părul tău va fi mult mai hidratat, strălucitor și va avea un aspect sănătos.

Balsamul leave-in poate fi utilizat și ca o metodă de protecție pentru părul tău atunci când te expui la factori de mediu ce au un efect nociv asupra părului, așa cum sunt razele UV, apa sărată de mare sau apa cu clor din piscină. Aplică balsam leave-in pe păr înainte de a merge la plajă și prinde părul într-un coc. După ce ieși din apă, clătește-te și aplică puțin balsam pe lungime, astfel încât să-i redai imediat aspectul mătăsos și să combați efectele negative ale apei sărate sau clorinate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod