Cât de des ar trebui să-ți tunzi vârfurile, în funcție de tipul tău de păr

Există o regulă pe care o știm deja foarte bine: pentru a avea un păr frumos și sănătos, trebuie să tundem vârfurile cu regularitate. Dar care este intervalul de timp potrivit, în funcție de fiecare tip de păr?
Dacă îți tai vârfurile prea des, este evident că părul tău nu va mai crește, în cazul în care vrei să fie lung. Iar dacă îl tunzi prea rar, te vei confrunta cu vârfuri degradate, care nu doar că arată urât, dar în același timp se vor rupe și vei avea senzația că părul tău nu crește, deși nu îl tunzi. Intervalul de timp la care ar trebui să tai vârfurile depinde foarte mult de tipul tău de păr. Iată când ar trebui să-ți tai vârfurile:

Părul ondulat


Acest tip de păr poate „aștepta” ceva mai mult între două programări la tuns. Motivul este simplu: chiar și atunci când crește, lungimea nu va fi foarte vizibilă din cauza buclelor.
În cazul în care vrei să-l lași să crească, ar trebui să tai puțin din vârfuri la fiecare șase luni. Iar dacă vrei să păstrezi lungimea pe care o ai în prezent, este de preferat să te tunzi la fiecare trei luni.

Citește și: 50 de tunsori ideale pentru fața rotundă


Părul creț


Părul texturat este în mod natural mai uscat. De aceea, dacă ai părul creț și vrei ca buclele să se mențină frumoase și definite, ar trebui să te tunzi o dată la fiecare șase sau 12 săptămâni. Dacă părul tău este degradat, decolorat sau vopsit, ar trebui să tunzi puțin din vârfuri de fiecare dată când mergi la salon pentru a te vopsi.
În acest fel eviți deteriorarea vârfurilor și ruperea lor.

Părul drept


Părul drept are tendința de a se deteriora mult mai repede decât cel ondulat sau creț din cauza frecării. Suprafața de contact a părului cu hainele este mai mare, ceea de duce la degradarea vârfurilor. Pentru a preveni despicarea vârfurilor, este de preferat să tai câțiva centimetri din lungime la fiecare zece săptămâni sau trei luni.

Părul des, cu fir gros


Deși este dificil de coafat și poate te confrunți des cu fire rebele, poți să te numești norocoasă dacă părul tău este des, cu fir gros.
Este unul dintre cele mai rezistente tipuri de păr, putând face față mult mai bine factorilor care cauzează deteriorarea. Este suficient să-ți tai vârfurile la fiecare șase luni pentru a preveni despicarea și ruperea. Chiar dacă este rezistent, părul cu fir gros este predispus la uscare, de aceea ar trebui să folosești la fiecare spălare balsam de păr și mască hidratantă o dată pe săptămână.

Părul fin


Părul fin este cel mai predispus la degradare și rupere, de aceea are nevoie de tunderi regulate, mai dese decât în cazul altor tipuri de păr. Este de preferat să tai vârfurile la fiecare două luni pentru a preveni despicarea și ruperea vârfurilor.

Părul degradat


În cazul în care părul tău este degradat, fie pentru că folosești frecvent placa de păr, ondulatorul sau fie pentru că a fost decolorat, este bine să te tunzi mai des, aproximativ la 6-12 săptămâni.
În acest fel părul tău se va menține sănătos și vei preveni degradarea și ruperea vârfurilor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod