Aplica in mod corect produsele de ingrijire a parului!

Oferta de produse pentru ingrijirea parului este foarte mare. Daca te-ai decis asupra unora si consideri ca ele corespund necesitatilor si tipului tau de par, invata sa le utilizezi in mod corect.

Oferta de produse pentru ingrijirea parului este foarte mare. Daca te-ai decis asupra unora si consideri ca ele corespund necesitatilor si tipului tau de par, invata sa le utilizezi in mod corect. Pe langa anumite reguli care sunt general valabile, citeste cu atentie si tine cont de indicatiile mentionate pe ambalajul produsului si mai ales de modul de utilizare a acestuia.

In cazul in care le aplici in mod incorect, chiar si produsele cele mai bune au rezultate dezamagitoare. Sampoanele sunt in general aplicate, iar apoi masate pe par si pielea capului. Astfel produsul este repartizat in mod uniform in timp ce scalpul este stimulat si porii parului se deschid, samponul putand actiona mai bine.

Un aspect important al masarii sclapului, este ca tu sa fii cat mai relaxata cu putinta.

Aplicarea balsamului si a produselor active de ingrijire variaza in functie de tipul produsului. Daca este recomandat ca balsamul sa fie aplicat doar la nivelul pielii capului este important sa eviti sa il intinzi pe toata lungimea parului. Din contra, balsamul care actioneaza doar asupra firului de par, trebuie sa nu fie aplicat la radacini ci doar spre varfuri.

Parul mixt, care este gras la radacina si uscat la varfuri, necesita un tratament localizat cu o masca hidratanta pentru a revigora varfurile. Multe produse se aplica pe parul umed. Clateste mai intai bine parul cu apa calduta si apoi foloseste produsul.

Daca ai parul lung, trece-ti degetele prin el pentru a vedea daca s-a udat pe toata lungimea. Cu ajutorul unui prosop sterge-ti fata si ridca parul deasupra capului, strangandu-l in prosop ca un turban.

Maseaza-ti parul usor pentru a elimina surplusul de apa, dar nu prea mult timp pentru ca parul umed este extrem de fragil. Atunci cand este umed, parul isi pierde 20% din elasticitatea sa naturala de aceea este sensibil la o samponare sau uscare prea energica.

Tine cont de cateva sfaturi:

Pentru samponare

  • Daca ai parul gras si este necesar, il poti spala in fiecare zi.
  • Utilizeaza capul de dus pentru a uda si a clati parul deoarece cu ajutorul lui poate fi umezit in profunzime fata de jet care are o singura directie.

  • Nu te spala pe cap cu apa din cada pentru ca sapunul si gelul pentru corp nu sunt adaptate curatirii parului.
  • Utilizeaza sampon si balsam adecvat tipului tau de par.
  • Aplica samponul punandu-l mai intai in causul palmei, freca mainile una de alta si apoi intinde-l pe par.
  • Efectueaza un masaj incet si circular pentru a nu-ti incalci parul.
  • Pentru o curatire intensa, aplica samponul de doua ori.


Pentru aplicarea balsamului

  • Dupa ce ai aplicat samponul si ai clatit "stoarce" parul.
  • Intinde produsul pe lungimea firului de par, dispre frunte spre ceafa.
  • Lasa-l sa actioneze un minut sau doua si apoi clateste bine parul.
  • Absoarbe apa din par cu ajutorul unui prosop si nu incerca sa il usuci stergandu-l cu acesta.


Pentru tratamente

  • Spala bine parul cu sampon si usuca-l
  • Separa parul in suvite cu ajutorul unui pieptane subtire si aplica tratamentul din doi in doi centimetri.

  • Maseaza incet pielea capului sau intinde tratamentul cu ajutorul unei perii.
  • Lasa produsul sa actioneze cat timp este indicat pe modul de utilizare.
  •  Clateste daca este cazul sa indepartezi produsul.
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Stefan pe 23 Oct 2018, 12:07
    ingrijirea Parului

    Eu am folosit samponul impotriva matretii si lotiunea impotriva caderii parului de la Regivero, un tratament care pentru mine a fost foarte bun. Nu mai am probleme cu parul gras si matreata, plus nu mai imi cade parul asa de mult; imi cad cateva fire care este normal sa cada. Eu zic ca merita sa incercati, mai ales ca daca nu functioneaza returzeaza banii...cel putin asa zic ei .

    0
    0

  • elena pe 11 Feb 2011, 13:45
    produse de ingrijire pentru par

    Buna.Pot spune ca am un par foarte dificil.Necesita spalare zilnica,deoarece sa ingrasa foarte repede.As dori un remediu impotriva matretii.Va multumesc.

    6
    0

  • ade pe 4 Mar 2009, 19:25
    par cretz mediu(nicicum)

    buna:)am par nici cretz nici intins si cadeodata sta ft nasol .folosesc placa dar imi arde parul adica am si fire dspicate desi folosesc produse pt intinderea parului.ma putetzi ajuta cu ceva produse mai speciale eventual si sanpon si masca.multzumesc:).

    1
    0

  • alina pe 25 Feb 2009, 23:20
    degradarea

    Buna tuturor!probabil ca degradarea firului de par este una din cele mai neplacute...tin sa mentionez ca sunt o amatoare a parului intins...asa ca nu pot sa nu bag in priza simpatica mea placa de cel putin 4-5 ori pe saptamana....urmez niste tratamente cu ou,miere,ulei de masline si altele....parul incepe sa devina stralucitor...dar firele de par...tot despucate sunt...mereu am visat sa am parul lung...insa se pare ca nu o sa indeplineasca pentru un timp....as vrea sa-mi schimb tunsoarea...mentionez ca am fata patrata cu tenta spre cea rotunda....si acum am parul care depaseste umarul cu vreo 8 cm....stiu ca trebuie sa ma despart de "podoaba" aceasta capilara....insa imi este greu...:((va rog sa-mi recomandati si mie mai multe masti naturale dar si ce fel de tunsoare sa-mi fac.!multumesc!

    0
    0

  • blanariu mihaela pe 3 Feb 2009, 17:47
    parul cret

    buna am o problema am parul cret insa e lipsit de stralucire si este si foarte aspru.as dori un sfat

    0
    0

  • blanariu mihaela pe 3 Feb 2009, 17:44
    parul cret

    buna.am o problema am parul cret dar e lipsit de stralucire si este foarte aspru.as dori un sfat.si alta problema nu stiu cum sal aranjez de aceea il tin prins in coada.

    0
    0

  • miky pe 31 Iul 2008, 19:33
    parul

    am parul care se despica foarte repede la virfuri. Ce trebuie sa fac.

    0
    1

  • dana pe 29 Iul 2008, 13:08
    Caderea parului

    Imi cade parul de cateva luni la pieptanare si spalare.Ma vopsesc blonda si am firul subtire.Nu stiu care ar putea fi cauza si ce ar trebui sa folosesc.

    1
    0

  • roza pe 16 Mai 2008, 11:06
    Parul

    De ceva timp am imceput sa ma preocup de parul meu, care cu inaintarea in varsta si-a pierdut din grosime, din densitate. Am avut un par gras si din ce in ce mai rar. De cand nu mai folosesc balsam nu se mai ingrasa... dar ca sa organizez putin informatia spun ca intai trebuie hotarat scopul. Unul cate unul. Sa aiba luciu sau sa fie firul mai gros sau sa nu se mai ingrase. Eu iau vitamine (dupa care nu iau in greutate) primavara si toamna pentru impiedicarea caderii sezoniere a parului. Apoi, cu un sfat de la o specialista (o coafeza careia ii place ceea ce face) pot fi obtinute rezulate de genul: ma vopsesc cu extracte naturale, nu se mai ingrasa parul dar nici nu este deshidratat.

    0
    2

  • anca pe 9 Apr 2008, 17:16
    par gras si incalcit

    Buna!!!am parul ondulat si in schimb foarte gras. La fiecare 2 zile trebuie sa fac baie, Ce este de facut? Dupa ce il spal, cu toate ca il dau cu balsam, e foarte incalcit. Sa fie oare din cauza stresului? Va multumesc!!!

    0
    0

  • alina pe 9 Apr 2008, 00:56
    cum poate fi depistat tipul parului

    am si eu o intrebare. cum poti singura sa depistezi ce tip de par ai? ca sa nu dai in bara atunci cind iti alegi produsele pentru par

    0
    0

  • Irinalexy pe 2 Apr 2008, 19:55
    Par rar si gras

    Am parul rar si gras! il spal de 3 ori pe saptamana,aplicand inainte o masca cu ulei de ricin si galbenus de ou.Folosesc de 2 luni ulei de ricin dar nu am nicio imbunatatire.Ce pot sa fac deoarece imi cade parul si se ingrasa la 2 zile.Vreau sa mentionez k cei din familia mea au parul rar si ma gandeam k ar fi o chestie genetica.Mi`e frica sa nu raman fara par.....fata 16 ani

    3
    2

  • josefina pe 2 Apr 2008, 16:18
    par cret

    Buna! eu am parul mediu care depaseste putin umerii insa parul de dedesupt este cret iar deasupra(in varful capului) este doar putin ondulat.. chiar nu stiu ce sa fac cu el. si se deteriorizeaza foarte repede desi folosesc balsam si creme, ma puteti ajuta?

    0
    0

  • mihaela pe 1 Apr 2008, 18:03
    parul

    buna.as vrea sa am si eu un par frumos.parul meu este cret dar nu are stralucire,ma puteti ajuta?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod