7 greșeli de vopsire a părului care te fac să pari îmbătrânită

Fiecare femeie are o culoare de păr ideală care îi pune în valoare frumusețea naturală. În schimb, unele culori pot avea exact efectul opus: te pot face să pari îmbătrânită pentru că accentuează imperfecțiunile și ridurile.
Nu contează doar nuanța, ci și modul de aplicare. Iată câteva greșeli în colorarea părului care te îmbătrânesc:

Îți vopsești părul într-o culoare prea închisă

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât culoarea părului ar trebui să devină mai deschisă. Nu înseamnă că trebuie să ne vopsim toate blonde la vârstă matură, ci doar că ar trebui să evităm nuanțele de păr foarte închise. Acestea evidențiază imperfecțiunile pielii și creează un contrast puternic care va face ridurile și liniile fine mult mai vizibile. Evită tonurile de negru intens, castaniu și șaten închis.

Citește și: 
Se poartă bobul cu breton, tunsoarea momentului care combină două trenduri


Alegi o culoare complet diferite de cea naturală

Schimbarea radicală a culorii părului, în comparație cu nuanța naturală, nu este întotdeauna o decizie bună. Motivul este simplu: persoanele care au pielea albă au de obicei un păr mai deschis la culoare, iar cele care au pielea măslinie au în mod natural părul mai închis.
Nu este recomandată trecerea la o culoare opusă față de cea naturală pentru că vei crea un contrast puternic care te va face să pari mai în vârstă.

Îți vopsești părul într-o singură nuanță, fără accente de culoare

Din dorința de a ascunde părul alb, numeroase femei aleg să-și vopsească părul uniform, într-o singură culoare. Însă este important de știut că părul monocromatic, într-o culoare perfect uniformă, va avea un aspect artificial și te va face să pari mai în vârstă. Accentele de culoare și șuvițele subtile în tonuri mai deschise creează dimensiune și oferă luminozitate chipului.

Alegi blond platinat

Blondul platinat revine cu regularitate în tendințe și poate ești tentată să încerci această culoare foarte deschisă.
Dar blondul platinat este o nuanță rece, care nu arată bine în cazul femeilor care au tenul foarte deschis sau au un subton roșiatic pentru că va crea un aspect îmbătrânit. De asemenea, decolorarea completă necesară pentru a obține blondul platinat degradează și usucă excesiv părul.

Ignori șuvițele care încadrează chipul

Șuvițele de păr care încadrează chipul trebuie să fie întotdeauna cu un ton mai deschise decât restul părului. Chiar dacă optezi pentru șuvințe mai deschise, este esențial ca acestea să fie plasate și în dreptul feței. Vor crea un aspect întinerit și vor oferi luminozitate feței.

Îți lași rădăcinile albe să crească prea mult

Părul alb este în tendințe și arată excelent chiar și în cazul persoanelor tinere.
Însă rădăcinile albe crescute și lungimea părului într-o altă culoare creează un contrast puternic, care te face să pari mai în vârstă. Dacă vrei să faci tranziția de la părul vopsit la părul alb este de preferat să alegi o tunsoare scurtă până când părul va crește sau să optezi pentru decolorarea lungimii.

Alegi tonuri intense de roșcat

Nuanțele vibrante de roșcat sunt foarte frumoase, însă în același timp sunt dificil de întreținut. Pigmentul roșu se estompează rapid, iar părul va avea un aspect neîngrijit dacă nu întreții corect culoare și nu te vopsești suficient de des. Rezultatul este un păr într-o nuanță ștearsă, care pare neîngrijit și care te va face să arăți îmbătrânită.

Foto: brightside.me
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod