7 coafuri care îți distrug treptat părul

7 coafuri care îți distrug treptat părul

Îți îngrijești părul corect și faci tot ce trebuie pentru a fi sănătos și strălucitor. Cu toate acestea, părul tău este tot mai rar, este degradat, lipsit de strălucire și se rupe cu ușurință. Unde greșești?
Un răspuns ar putea fi tocmai coafurile tale preferate. Este posibil ca modul în care îți prinzi și coafezi părul zi de zi să-ți saboteze planul de a avea o podoabă capilară de invidiat. Iată câteva stiluri la care apelăm des și care sunt nocive pentru păr: 

Cozile sau cocurile înalte


Coada înaltă perfect netezită, strânsă foarte bine cu un elastic puternic, sau cocul perfect fixat arată elegant și sofisticat. Dar au și un efect secundar mai puțin cunoscut: duc în timp la slăbirea rădăcinilor și afectarea foliculilor de păr, ceea ce cauzează căderea părului. Este o problemă cunoscută drept alopecie de tracțiune și poate avea efecte devastatoare asupra părului. De asemenea, cozile foarte strânse pot provoca și dureri de cap. 

Citește și: 50 de tunsori pentru părul drept


Părul prins în coc pe timpul nopții


Vrei să ai onduleuri frumoase dimineața? Poate că apelezi adesea la părul prins în coc peste noapte, care te ajută să ai bucle perfect definite dimineața. Deși este o variantă de a evita aparatele de styling cu căldură, precum ondulatorul, acesta nu este tocmai un obicei benefic pentru părul tău.
Părul strâns și mișcările pe care le faci în timpul somnului duc la apariția tensiunii la nivelul foliculilor și provoacă în timp căderea prematură a firelor.

Coafarea părului ud


Firele de păr sunt deosebit de rezistente pentru grosimea lor, dar acest lucru nu este valabil atunci când sunt ude. Părul ud se rupe mult mai ușor decât părul uscat, iar perierea imediat după ce te-ai spălat pe cap este una dintre cele mai mari greșeli. Un alt obicei extrem de nociv este folosirea aparatelor de styling cu căldură pe părul ud. Dacă îți ondulezi sau îndrepți părul cu placa atunci când este ud, vei observa într-un timp scurt fire rupte și vârfuri deteriorate. Apa din interiorul firelor de păr se transformă în abur la temperaturi mari, cauzând mici „explozii” la nivelul fibrei capilare ce distrug structura firelor de păr.

Împletiturile de la nivelul rădăcinilor


Cozile împletite care pornesc de la rădăcină arată excelent, dar nu sunt tocmai benefice pentru sănătatea părului.
Strângerea cu putere a șuvițelor de păr sub forma împletiturilor care pleacă de la rădăcină afectează serios foliculii. Poți apela din când în când la astfel de coafuri, însă nu ar trebui să devină un stil pe care să-l folosești prea des.

Coafurile tapate


Există multe coafuri care necesită tapare, o procedură care înseamnă de fapt pieptănarea părului în sens opus, de la vârfuri spre rădăcină. Ajută la obținerea volumului, dar este un truc cu efecte negative asupra părului. Această tehnică distruge cuticula, stratul exterior al firului de păr format din mici solzișori suprapuși. Atunci când părul este pieptănat înspre rădăcini, cuticula este deteriorată și rezultatul este deteriorarea și ruperea părului.

Coafurile care necesită îndreptarea părului


Dacă ai obiceiul de a-ți îndrepta zilnic părul cu placa sunt șanse mari să observi rapid vârfuri despicate, fire rupte și un păr lipsit de strălucire.
Poți folosi ocazional placa pentru îndreptarea părului, dar dacă apelezi zilnic la ea riști să-ți distrugi rapid părul.

Extensiile de păr


Cele mai multe extensii de păr se fixează aproape de rădăcină, fie prin clipsuri, fie prin lipirea cu un adeziv special. Cu cât extensiile sunt mai lungi și mai grele, cu atât rădăcinile părului tău natural vor avea mai mult de suferit. O opțiune este să alegi extensiile de păr cusute, care sunt atașate de părul natural prin coasere, pentru că oferă o susținere mai bună pe o suprafață mai mare. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod