4 greșeli pe care le faci atunci când îți usuci părul

Atunci când vine vorba de uscarea părului, orice mișcare greșită îți poate deteriora firul de păr și transforma podoaba capilară într-o mare încurcătură.
Însă aceste greșeli pe care le faci atunci când îți usuci părul pot fi evitate cu ușurință, mai ales când specialiștii în styling ne oferă câteva sfaturi. Iată ce obiceiuri ai putea să eviți când îți usuci părul!

Ce greșeli să eviți în rutina ta de îngrijire atunci când îți usuci părul?


1. Folosirea unui prosop


Înfășurarea părului într-un prosop în momentul în care ieși din duș este aproape instinctuală, însă, dacă vrei să-ți usuci părul în mod corect, s-ar putea să trebuiască să te gândești de două ori înainte. Uscarea completă a părului cu un prosop poate duce la încrețirea și încâlcirea firelor de păr.
În schimb, tamponează părul cu un tricou vechi, după care poți scurge ușor apa din păr, astfel încât să nu mai curgă picături.

2. Omiterea produselor de îngrijire


Dacă îți usuci părul în mod natural, nu înseamnă că ar trebui să eviți folosirea produselor de îngrijire. Poți aplica foarte puțin gel sau ulei de păr în timp ce se usucă podoaba capilară, modelând șuvițele de păr cu ajutorul mâinilor. În acest fel, vei putea da mai mult volum coafurii tale și vei reduce încrețirea și încâlcirea firelor de păr.

3. Spălarea părului înainte de culcare


Pentru a-ți usca părul în mod natural, este recomandat să nu te speli pe cap înainte de culcare. În timpul somnului, firele de păr se pot încurca, iar dimineață s-ar putea să-ți fie destul de greu să te coafezi.

4. Neglijarea coafării părului


Cine nu și-ar dori doar să se spele pe păr, să aplice 1-2 produse de îngrijire și atât? Pentru a obține cele mai bune rezultate în timpul uscării, strânge-ți părul într-un coc cât încă este umed. Acest lucru te va ajuta să alungești modelul buclelor naturale.
Iar când părul este complet uscat, desfă cocul și piaptănă părul cu ajutorul degetelor. De asemenea, poți să-ți împletești părul în 2 cozi lejere cât timp se usucă. Folosește un produs de styling, iar când se usucă părul desfă cozile împletite și vei avea parte de niște bucle lejere. Dacă îți lași părul împletit pentru o perioadă mai lungă de timp, acesta va avea un aspect creponat.

Nu uita și că atunci când îți periezi părul excesiv sau te joci cu șuvițele, acesta își pierde umiditatea.
Ca rezultat, firele de păr se vor încreți și se vor încurca mult mai ușor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod