11 motive pentru care chelesc femeile. Cum opreşti căderea părului?

Căderea părului este un lucru normal, atât vreme cât pierzi zilnic între 50 şi 100 de fire de păr, avertizează dermatologii. Descoperă din ce motive se poate intensifica această problemă!

Căderea părului este un lucru normal, atât vreme cât pierzi zilnic între 50 şi 100 de fire de păr, avertizează dermatologii. Descoperă din ce motive se poate intensifica această problemă!

Este cunoscut faptul că odată cu înaintarea în vârstă, părul are tendinţa de a cădea mai mult şi de a se subţia foarte tare. Însă, specialiştii avertizează cu privire la cazurile tot mai dese de pierderi masive de păr în rândul femeilor cu vârsta peste 30 de ani. Factorii de mediu, chimicalele la care ne expunem, tratamentele medicamentoase, stresul şi diverse probleme medicale sunt câteva dintre motivele care pot să accelereze căderea părului.


Cum îţi dai seama că îţi cade prea mult păr?

Ca să opreşti din vreme o cădere exagerată a părului este recomandat să apelezi la sfatul unui specialist încă de la primele semnale.

Este firesc să cadă până la 100 de fire de păr în fiecare zi, la fel cum este normal ca atunci când te speli pe cap acest număr să crească până la 250 de fire pierdute, avertizează medicii dermatologi.

Îţi poţi da seama că problema ta se agravează atunci când observi că pe pernă sunt din ce în ce mai multe fire de păr dimineaţa sau când peria ta este plină de păr după ce te-ai pieptănat fără să agresezi scalpul şi şuviţele.

De îndată ce ai constatat că ai o problemă este bine să mergi la un medic dermatolog pentru a depista cauza care declanşează problema. Căderea părului poate să fie una generalizată care se manifestă prin rarefierea părului sau una localizată într-o anumită zonă (alopecia areata, alopecia androgenetică).
Iată care sunt cele mai frecvente motive care generează o pierdere masivă a părului la femei:

1. Ai probleme cu glanda tiroidă
2. Suferi de o boală autoimună
3. Este o problemă ereditară
4. Suferi de sindromul de ovar polichistic
5. Lipsa de fier
6. Ai fost însărcinată recent şi ai renunţat la contraceptive
7. Ai ţinut cure de slăbire drastice
8. Ai urmat anumite tratamente medicamentoase
9. Foloseşti produse/ustensile de îngrijire şi coafare agresive care atacă rădăcina părului
10. Ai trecut printr-o perioadă foarte stresantă
11. Suferi de probleme dermatologice precum psoriazis sau dermatită seboreică.
12. Ai luat prea multă vitamina A şi seleniu.


Tricoscopia: o nouă metodă pentru diagnosticul căderii părului

Videodermoscopia părului şi a scalpului cum se mai numeşte tricoscopia reprezintă examinarea părului şi a scalpului cu ajutorul unei lupe speciale.
Este o metodă de diagnostic nedureroasă şi utilă pentru a identifica toate formele de cădere a părului.


Cum poţi opri căderea părului?

Atunci când căderea părului nu este una provocată de factorii genetici se pot aplica diverse tratamente care în timp vor da rezultate. Printre cele mai eficiente soluţii care pot să oprească căderea părului se numără:

  • adoptarea unui regim alimentar echilibrat;
  • alegerea cu grijă a produselor pentru curăţarea, îngrijirea şi coafarea părului;
  • consumă multe alimente bogate în fier şi zinc ;
  • masează în fiecare săptămână scalpul cu puţin ulei cald (de măsline, cocos, jojoba);
  • nu te pieptăna atunci când ai părul ud şi nu-l şterge agresiv cu prosopul, deoarece este mai vulnerabil;
  • protejează-ţi părul de temperaturile extreme, ferindu-l de efectul agresiv al soarelui şi al gerului;
  • evită să prinzi prea des părul într-o coadă foarte strânsă;
  • aplică săptămânal măşti hidratante cu banane, avocado, ulei de măsline/cocos/jojoba, ou;
  • foloseşte doar ocazional foehn-ul şi placa de păr, iar dacă te vopseşti încearcă să optezi pentru vopselele din farmacie care să nu conţină aditivi agresivi;
  • urmarea unui tratament medicamentos la recomandarea medicului dermatolog.

 

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Zorea pe 5 Iul 2019, 10:45
    Acnee

    De obicei parul cade din cauza lipsei de zinc sau acid folic. Acidul folic il luam in general din plante cu frunze verzi!

    0
    0

  • stratica hatieg pe 12 Oct 2014, 14:08
    caderea parului

    am tinut dieta dukan si am slabit 25 kg , acum imi cade parul masiv, dupa 5 luni. am luat mereu vitamine diverse si Aspasia,

    1
    0

  • Ilona pe 28 Aug 2014, 13:31
    Tratament caderea parului

    Ai dreptate Oana. Trebuie consultat dermatologul mai intai. O sa prescrie ceva ce se potriveste cu scalpul fiecaruia. Si eu aveam probleme cu caderea parului. Imi cadea destul de des asa ca m-am decis sa iau o cutie de Follixin si mi-am schimbat regimul alimentar. Deasemenea luam si vitamine pentru asa ceva. Nu stiu care metoda m-a ajutat cel mai mult, dar cert e ca din combinatia asta am reusit sa opresc caderea parului. E destul de frustrant sa te confrunti cu caderea parului mai ales daca esti femeie!

    0
    0

  • cristian satmar pe 30 Nov 2013, 19:26
    caderea parului

    Munca intr-o fabrica de plasticuri poate fi un motiv pentru caderea brusca a parului si sa provoace o senzatie de usturime a pielii capului in zonele de unde cade?

    1
    0

  • mihaela pe 23 Nov 2013, 18:44
    chelirea

    imi place foarte mult sa fiu tunsa zeroi si rasa in cap de barbati de aceea de cand m-asm despartit de al meu ma tund cheala la sase luni si imi rad capul la frizer nu la coafor si totusi e tot mai rar am sase peruci si ma gandesc ca tot al in fata mult gol sa-mi facelectroliza astfel scap de cele cateva grame de par obosit astept un sfat

    3
    0

  • daniela pe 6 Oct 2013, 14:28
    pt oana

    mie imi cade parul foarte tare,,, am 24 ani !! as vrea sa incerc si eu un tratament cu rogaine dar nu stiu ce efect poate sa faca asupra mea,, Oana poti sami spiu ce rezultate ai avut de la rogaine??? merci

    0
    0

  • Oana pe 20 Mai 2013, 12:18
    Poate sa fie o cadere normala, sezoniera insa..

    Parul poate sa cada dintr-o gramada de motive... cel mai bine e sa consulti un medic dermatolog, sa-ti faci niste analize si alegi tratamentul care ti se potriveste cel mai bine. Din pacate la mine tratamentele naturiste nu dau nici un rezultat:( Asa ca momentan urmez un tratament cu minoxidil de la Rogaine si parul nu mai cade decat 2-3 fire pe zi.. si conform spuselor doamnei doctor dermatolog, ar trebui sa se regenereze complet in 3-4 luni. Pana atunci, fiindca am parul destul de rar, folosesc Toppik, un produs cosmetic ce face parul sa arate foarte des. In cazul meu e solutia ideala, nimeni nu stie ca am probleme cu caderea parului, pentru ca nu se observa deloc ca am parul foarte rar. Eu le-am comandat ambele de pe internet ca in farmacii n-am reusit sa gasesc nicaieri.. voi ati folosit Rogaine? Ce rezultate ati avut?

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod