Frumuseţe. Tratarea în exces a ridurilor îţi distruge expresivitatea feţei

Botoxul folosit excesiv reduce micro-expresiile involuntare care dezvăluie sentimente inconştiente de furie, fericire, dezgust, jenă sau mândrie
Cu toate că îmbătrânirea este un proces absolut normal în viaţa oricărei persoane, în ultimii ani s-au dezvoltat numeroase tratamente şi proceduri care au scopul de a diminua cea mai evidentă marcă a trecerii timpului: ridurile. Aceste tratamente sunt deopotrivă diversificate şi accesibile, însă folosirea lor în exces poate duce la pierderea naturaleţii şi lipsa totală a expresiei faciale, atât de necesară pentru exprimarea stărilor sufleteşti şi emoţiilor, fapt pentru care este indicat ca efectuarea lor fie realizată numai sub îndrumarea şi supravegherea medicului specialist. 

Ridurile sunt cute ale pielii rezultate în urma unor procese absolut fireşti pe parcursul vieţii atât la bărbaţi, cât şi la femei, care duc la degradarea fibrelor elastice şi de colagen.
Fibrele elastice, esenţiale pentru aspectul tânăr al pielii, sunt generate numai în primii ani de viaţă,­­­ după care producţia este aproape total stopată. La fel se întâmplă şi cu producţia de colagen, care este încetinită cu trecerea timpului, observându-se astfel primele semne ale pierderii rezistenţei şi elasticităţii pielii. La toate aceste procese naturale se adaugă şi o serie de factori externi cu efect catalizator, cum ar fi expunerea la soare fără protecţie, fumatul, poluarea, chiar şi ereditatea şi bineînţeles diverse boli inflamatorii ale pielii. 

Cum tratăm ridurile? 


Există diferite tratamente – destul de cunoscute la momentul actual – de tratare a ridurilor în funcţie de tipul lor: de expresie sau statice. 

Plisarea constantă a pielii ca urmare a acţiunii musculaturii feţei care la anumite persoane poate fi exagerată, va duce la formarea de riduri sau ritide, în special în jurul ochilor, a frunţii sau între sprâncene. În acest caz vorbim de aşa numitele „riduri de expresie”, ale căror prime semne pot apărea încă de la vârsta de 30-40 ani, fiind accentuate constant de mimicitate.
Problema poate fi tratată prin injectarea de produse care blochează temporar substanţele sau mediatorii ce produc contracţia muşchilor în zonele în care dorim atenuarea ridurilor, cu efect între 4 şi 6 luni.

Aceste intervenţii sunt cunoscute în comerţ şi de către publicul larg sub denumirea de Botox, denumirea comercială a primului produs aprobat pentru atenuarea temporară a ridurilor. Procedura este rapidă, uşor sau deloc dureroasă, iar rezultatele pot fi spectaculoase. Este important să evităm corecţia excesivă a ridurilor care poate cauza pierderea expresiei faciale”, atenţionează domnul doctor Laurenţiu Vlădău, Specialist în Dermatologie şi Venerologie în cadrul clinicii Hebra Dermatologie.
În rare cazuri intervenţia se poate complica cu umflături minore, vânătăi sau dureri de cap ce pot dura câteva zile. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod