De la ce vârstă ar trebui să-ţi faci injecţii cu botox?

Injecţiile cu botox sunt un tratament cosmetic tot mai popular şi mai utilizat. Dacă iniţial păreau destinate doar vedetelor, astăzi, aceste proceduri cosmetice sunt accesibile oricui, chiar dacă implică, în continuare, costuri mari. Acestea fiind spuse, dacă te întrebi şi tu, ca multe alte femei, când şi dacă ar trebui să te laşi pe mâna unui medic estetician, iată care ar putea fi răspunsul...

Injecţii cu botox înainte de 20 de ani?

De fapt, aceasta este întrebarea care răsare pe buzele tot mai multor urmaşe ale Evei în ultimii ani. Din dorinţa de a se bucura de tinereţe cât mai mult timp, femeile abia ieşite din adolescenţă iau în considerare varianta injecţiilor cu botox, cu scopul de a preveni formarea inesteticelor riduri de expresie.

De altfel, un articol publicat în 2013 în revista de specialitate JAMA Dermatology susţine că "rareori este prea devreme" pentru a investi în acest tip de proceduri cosmetice care ajută întocmai la prevenirea formării ridurilor, în loc să le trateze, odată ce acestea s-au format.

Fiindcă injecţiile cu botox acţionează asupra muşchilor care facilitează expresiile faciale, dacă le încetineşti activitatea, ridurile de expresie au toate şansele să nu se mai formeze deloc, potrivit spuselor dr.

Kenneth Arndt, dermatolog în Boston, profesor în cadrul Dartmouth Medical School şi co-autor al respectivului articol medical.

Cu toate acestea, specialistul precizează clar că aceste recomandări nu vizează populaţia foarte tânără. "Noi nu susţinem tratarea copiilor şi a adolescenţilor. Ce aş sugera eu este ca, oricând încep să remarce primele riduri şi să fie deranjate de ele, acela este momentul potrivit să ia în considerare tratamentul cu botox. Este mai uşor şi mai eficient să încetineşti evoluţia ridurilor decât, peste 10 ani, să le elimini.
Noi am numit acest proces 'prejuvenare'", a afirmat dr. Kenneth Arndt.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod