De la ce vârstă ar trebui să-ţi faci injecţii cu botox?



Să fie necesare injecţiile cu botox atât de timpuriu?

Pe de altă parte, există voci care susţin că injecţiile cu botox nu sunt necesare înainte de 35-40 de ani. "Pentru omul de rând, folosirea injecţiilor cu botox în preajma vârstei de 20 de ani este nejustificată. Pielea îşi pierde elasticitatea şi se subţiază treptat, astfel că, pentru cei mai mulţi oameni, nu are sens să recurgă la acest tratament înainte de 35 de ani", este de părere dr. Arthur Perry, chirurg plastician în New York şi New Jersey.

În plus, un alt aspect demn de luat în considerare este dispariţia varietăţii expresiilor faciale (lipsa de mobilitate a chipului), odată cu paralizia muşchilor specifici.

De altfel, după folosirea îndelungată a acestui tratament cosmetic, în situaţia unei injectări incorecte sau a unor reacţii alergice, pot surveni consecinţe de tipul paraliziei faciale, a umflăturilor, pleoapelor căzute, erupţiilor cutanate etc.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că un tratament ce implică injecţii cu botox nu este tocmai ieftin şi necesită repetarea o dată la circa 4 luni, în condiţiile în care preţurile pentru tratarea unei singure zone a feţei (frunte, colţul ochilor, zona dintre sprâncene etc.) costă de la 150 de euro în sus.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod