Acneea – Poți fi fericită numai dacă ai o piele perfectă?

Tenul catifelat fără imperfecțiuni apare în toate reclamele și este adesea echivalat cu mulțumirea sau fericirea. Dar oare este obligatoriu să ai o piele perfectă dacă vrei să fii fericită?
De multe ori pentru persoanele care suferă de acnee apare sentimentul înfrângerii sau al descurajării pentru simplul fapt că nu pot avea un ten impecabil, la fel ca varianta idealizată din reclamele pe care le văd zilnic. Le este greu să se privească în oglindă și ajung să considere că aspectul tenului este unicul criteriu care le definește. Din fericire, personalitatea și farmecul unei persoane nu depind exlusiv de numărul de imperfecțiuni, deși poate fi mai ușor să faci o impresie bună dacă nu ai nicio problemă cu tenul. Toți cei care au suferit de acnee înțeleg lupta zilnică și încercarea continuă de a gândi pozitiv. 

 
Dar aveam o piele perfectă cu puțin timp în urmă

Acneea poate apărea chiar dacă până de curând aveai un ten neted și nu aveai deloc nevoie de un strat consistent de machiaj. Din momentul în care imperfecțiunile își fac apariția totul se schimbă. Și nu este vorba doar despre piele, ci mai ales de factorul psihologic. Inițial poți avea impresia că totul va dispărea la fel de repede cum a apărut, lucru care se și întâmplă în cazurile de acnee ușoară.
Dar dacă este vorba despre o acnee moderată sau severă problema va persista și va trebui să înveți să te adaptezi și să accepți nivelul până la care poți rectifica aspectul tenului. 

 
Acneea îți poate afecta întreaga viață

Tenul cu probleme nu se limitează numai la tipul de machiaj folosit, ci poate afecta inclusiv viața socială. De multe ori ai putea evita să ieși în oraș cu prietenii sau să mergi la petreceri pentru că ți se pare că toată lumea va observa că ți-au apărut niște coșuri. Nu trebuie neapărat să fii fotomodel sau să lucrezi în domeniul artistic pentru a resimți acest efect negativ, dar contează să-ți repeți că valoarea ta nu se reduce la aspectul tenului. Dacă nu ești atentă acneea te poate face să te simți nesigură, descurajată sau chiar deprimată.
Din păcate, acneea nu se rezolvă întotdeauna pe baza alimentației sănătoase, iar atunci când faci tot posibilul să ai un meniu echilibrat și nu vezi niciun progres este foarte ușor să ai o imagine de sine negativă.

 
Momentul în care se schimbă lucrurile

Poate ai încercat să realizezi un machiaj complex toată luna și deodată decizi că vrei să folosești doar pudră sau ai reușit să susții un proiect la serviciu și ai avut succes, uitând pentru câteva ore cât de mult te deranjează acneea. Important este că va apărea un moment în care îți vei da seama că acneea nu te împiedică să ai reușite și că toate abilitățile tale sunt intacte și merită să te bucuri de fiecare moment, fără să lași acneea să-ți influențeze mereu reacțiile. 
Spontaneitatea, comentariile pozitive și candoarea sunt apreciate atât în plan personal, cât și profesional, iar reacțiile celorlalți depind și de imaginea pe care o creezi despre propria persoană.
Dacă ai mereu încredere în tine și nu eziți să privești în ochii interlocutorului și să zâmbești sincer, te vei implica în activitatea desfășurată și vei constata că nici pentru cei din jur acneea nu este un criteriu eliminatoriu.
Este o provocare, dar și o ocazie de a le demonstra celorlalți și ție însăți că poți realiza tot ce-ți propui. Nu modifica mereu pozele pentru a ascunde toate imperfecțiunile, ci folosește machiajul strategic numai pentru punctele evidente. Potrivit specialiștilor, este util să-ți faci poze nemachiată pentru a conștientiza că ești frumoasă chiar dacă ai acnee.
Nu te lăsa păcălită de selfie-urile cu aspect perfect pentru că nici măcar actrițele nu au o piele impecabilă în viața de zi cu zi. Sentimentul de nesiguranță este neutralizat în momentul în care îți faci curaj să faci o poză cu tenul lipsit de machiaj. Vei înțelege că poți fi sănătoasă și frumoasă chiar dacă lupți zilnic împotriva acneei. Nu lua acneea ca pe o pedeapsă, ci ca pe o ocazie de a arăta că oricum îți poți realiza visele.

 
Vei fi fericită doar când acneea va dispărea? Trebuie să „repari” ceva?

Nu este nimic în neregulă cu tine dacă ai acnee, așa că nu ai de ce să-ți pui toată viața în așteptare până în momentul în care dispare acneea. Nu te gândi cum va fi când în sfârșit vei avea un ten perfect pentru că ar putea dura destul de mult să ajungi la acest rezultat și nu vrei să ratezi toate momentele speciale care pot interveni până atunci.
Foarte multe persoane care suferă de acnee ajung într-o stare tip „arest la domicliu”. Este un exemplu extrem, dar cu siguranță acneea și teama de impresia sau comentariile celorlalți te pot determina să stai mereu în casă și să pierzi lucruri care te-ar putea face fericită. 
Nu îți crea o impresie greșită despre această problemă dermatologică. În niciun caz acneea nu este o pedeapsă, dar complexele legate de aspectul pielii îți pot sabota acțiunile. Învață să te admiri și să vezi în oglindă mai mult decât imperfecțiunile. Eși frumoasă și contează ce simți și ce gândești și ai un zâmbet la fel de atrăgător precum persoanele cu piele perfectă. Discută cu prietenii sau familia și vei obține sprijin suplimentar pentru a reveni la viața obișnuită. 
Acneea nu îți poate lua energia și cheful de viață decât dacă lași să se întâmple acest lucru. Nu te rușina și nu te ascunde într-un colț considerând că acneea te face mai puțin importantă. Nimeni nu este perfect, dar tocmai acest lucru face viața mult mai interesantă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod