infectiile urinare again

  •  
    • 575 mesaje
    23 Sep 2004, 13:35
    0 2
    Salutare!

    Am avut de vreo doua ori infectie urinara.. la distanta de cateva luni, anul trecut, de m-am speriat ca ce-i cu recurenta asta. Le-am tratat, analizele au iesit bine (dar dupa tratament, de avut exact nu stiu ce am avut, pt ca in situatii de criza si de durere nici un doctor nu mai pierde vremea cu analize de laborator), dar nu prea am ramas cu nici un invatamant. Inafara de igiena, ferire de frig, atentie dupa sex (si ce fel de sex! ups - asa mi-a zis dr) nu prea stiu ce sa fac. Acuma de ex am o vaga senzatie de disconfort, usoara usturime la urinare... si nu stiu de la ce. Nu stiu nici ce sa fac, ce sa iau preventiv, sa nu ajung la infectie si antibiotice iar...
    V-ati mai confruntat si voi?
    Mersi!
  •  
    • 2198 mesaje
    23 Sep 2004, 13:54
    0 0
    Draga mea , este posibil ca infectiile urinare pe care le-ai avut sa fi dus si la o infectie vaginala .In cazul meu asa s-a intamplat...Si simptomele erau aceleasi ...Usoara usturime la urinat , burtica putin umflata in partea de jos - era un puiut de candida care se declansase datorita infectiei urinare tratate cu antibiotice .
    Eu te-as sfatui sa faci si ceva analize de secretie vaginala .

    Sanatate multa !
  •  
    • 83 mesaje
    23 Sep 2004, 14:08
    1 0
    De obicei, daca nu sunt tratate bine de la inceput, infectiile urinare recidiveaza, mai ales daca nu se face antibiograma de la inceput pentru a se vedea ce fel de streptococi sunt si la ce antibiotic sunt sensibili. Doctorul trateaza infectia cu un atibiotic universal iar infectia reapare la frig sau igiena precara. Mai bine faci o analiza la urina si o antibiograma si mai faci un tratament cu antibiotice. Mai ajuta ceaiurile medicinale, tinctura de afin, protejarea picioarelor si a spatelul impotriva frigului.

    Multa sanatate si grija!
  •  
    • 575 mesaje
    23 Sep 2004, 14:26
    0 1
    Multumesc mult, fetelor, aveti dreptate, ma duc sapt viitoare la gine si trec si pe la urolog. Offf ca nu-mi plac bolile astea.. de parca n-as avea nu stiu cata grija de mine, mai ales de partea asta... Mi se par cumva rusinoase... Mai sunt si la ciclu, alta pacoste, of saracutza de mine...
    Va pup. Ce bine e sa pot veni la lucru cu o intrebare/pb in cap si sa am cu cine sa o discut...
    Paaa, v-am pupat .
  •  
    • 1026 mesaje
    23 Sep 2004, 20:02
    0 1
    Zidulet, in primul rand, da, trebuie sa ajungi si pe la doctori ca nu ai ce face. Si ginecolog si urolog.
    Pana ajungi la doctor (cine stie cand te-or programa), ca sa elimi disconfortul bea ceaiuri (matase de porumb, coada soricelului, diuretic, codite de cirese) si fa bai foarte calde la sezut. Evita, pe cat se poate, sa nu porti chilotei tanga cand ai aceste probleme. Si nu uita lichidele sunt foarte importante!
    Preventiv, poti sa faci cura cu vit C (eu prefer sa beau o lamaie stoarsa cu apa in fiecare dimineata pe burta goala - asta daca iti permite stomacul).
    Multa sanatate!!
  •  
    • 87 mesaje
    24 Sep 2004, 09:22
    0 1
    Pentru zidulet-pe site-ul terapis am primit mai multe informatii(tratamente)naturiste pentru cistita, dar aicea spatiul este limitat si nu le pot scrie pe toate.Daca te intereseaza spune-mi un mail unde ti le pot trimite sau scrie-mi pe adina_zgn@yahoo.com
  •  
    • 575 mesaje
    24 Sep 2004, 11:13
    0 1
    Oana, multumesc mult de tot! De acest gen de informatii aveam nevoie... si ai dreptate cu ceaiurile, lichidele si baile calde.. Am facut baita inainte de culcare, mi-am legat o bluza de 'sale', am baut mai multe lichide pt curatare si a doua zi n-am mai simtit nimic. Asta pana sapt viitoare cand ma duc la dr.
    Adina, scrie-mi pe mailul asta de pe eva: @eva.ro.

    Weekend placut tuturor!
  •  
    • 524 mesaje
    24 Sep 2004, 16:46
    1 0
    zidulet, lucrurile astea va trebui sa le faci pt. totdeauna: sa-ti feresti mijlocul/funduletul/picioarele de frig, apa rece.
    Nu umbla desculta pe gresie, nu purta papucei daca e racoare (mare grija la talpi, cand simti ca ti-au inghetat picioarele, deja e prea tarziu, asa ca actioneaza preventiv), nu intra in piscina/mare daca apa e recisoara, stai pe cat posibil cu sosete in picioare- seara, acasa, de ex, nu desculta.
    Pt. ca, odata ce ai avut o infectie urinara/cistita, ramai clar cu o sensibilitate si care se manifesta imediat, am observat, la frig si cu cateva zile inainte de menstruatie.
    Cand simti disconfort, fa bai de sezut, fierbinti, cu ceai de galbenele, (stai deasupra ligheanului pe aburi, apoi incet, bagi fundul in ceai, cat mai fierbinte sa fie, chiar daca te frige nitel-dar nici sa nu te oparesti ) apoi in pat, invelita si cu sosete in picioare , pana dimineata. Oana are dreptate cu lichidele, curata foarte bine tractul urinar, dar, sa fie apa plata sau ceaiuri.
  •  
    • 1026 mesaje
    24 Sep 2004, 18:52
    0 1
    Da, asa e, ramai sensibila din pacate dupa ce te-au lovit cistitele/infectiile astea urate.
    Zidulet, chestia cu lichidele (cum spunea si riana, apa plata + ceaiuri) trebuie sa faca parte din ritualul tau zilnic. La inceput e mai greu daca nu esti obisnuita cu asa ceva. Faptul ca te-ai simtit bine dupa ce ai avut grija mai multa denota ca ai nevoie de asa ceva mereu. Si, decat sa recidiveze urateniile astea, mai bine le previi.
    Eu ma lupt cu aceste probleme din '95 din diverse motive, unul din ele fiind prostia mea -nu beam apa deloc, muream dupa cola si cafea, fumam. Nu spun ca oricine care nu bea apa si iubeste bauturile acidulate/stimulante o sa faca cistita. Unele femei sunt predispuse la asa ceva, sunt mai sensibile asa ca organismul le reactioneaza in cauza.
    Adina o sa iti trimit si eu un e-mail pentru ca sunt interesata de tratamente naturiste pentru aceste probleme. Am si eu o groaza de tratamente, dar nu strica, daca se poate, sa gasesc mai multe. Va pup!
  •  
    • 575 mesaje
    28 Sep 2004, 12:10
    0 1
    Dragi eve,

    va multumesc pt sfaturi inca o data. Va voi asculta si voi avea mai multa grija. Haideti sa va zic ce-am mai patit. Am fost plecata in weekend la o nunta si cum incepeam sa ma simt tot mai rau am sunat o cunostinta dr. urolog care m-a trimis la farmacie pt tratament (antibiotic, supozitor, calmant+antimicotic mi-am luat eu). Va pot spune tratamentul exact daca doriti. Ca o facuta, ca mi-e si rusine sa va spun, luni dimineata, dupa nunta, m-am trezit cu.. diaree. Asta de la ce am mai facut-o? Ii pe cale de vindecare, acum ma simt numai slabita, dar nu stiu ce am patit de s-au adunat asa! Sa fie de la mancare? Stomacul de ce nu m-a durut atunci? Sa fie tot raceala? Sau de la lichidele ce le-am baut in ultimul timp?
    Poate stiti sa-mi ziceti ceva legat de asta, poate vi s-a intamplat sau stiti.
    Multumesc,
    O zi buna tuturor.
  •  
    • 524 mesaje
    28 Sep 2004, 12:39
    1 0
    Nu pot sa-ti spun ce-i cu stomacelul tau...), cert e ca atunci cand organismul e slabit, intr-adevar trag toate bolile la noi. Cunoastem...))...,din una in alta.
    Daca tot esti spre bine, mai bea o zi doua ceai de menta, mananca usor, de regim, cateva zile, pt. a-si reveni stomacelul deplin....cauzele pot fi multe...
    Acum, mie mi se ridica parul in cap cand aud de antibiotice date prin telefon, fara analize, antibiograma, etc.
    In general, zidulet, sa te feresti sa te indopi cu antibiotice, normal, sunt cazuri cand fara ele chiar nu se poate, dar de multe ori se poate si totusi noi luam pumni de antibiotice pana si la guturai si-i vai de organismul nostru.
    Am mai spus-o si o mai spun: 3 tratamente cu antibiotic mi-au prescris doctorii in doar 2 luni, tot pt. infectie urinara, pana cand un medic m-a pus pe piciaore cu vitamine, ceai de matase de porumb si un medicament care se da la prostata pt. a stimula urinarea si a curata ce era acolo.
  •  
    • 575 mesaje
    28 Sep 2004, 13:30
    1 0
    Uau, aia da... Da ce sa fi facut, ca durerea o simteam tot mai acut, eram si departe de casa... Am zis ca dau cu tunul dupa muste, dar nu pot sta asa.. Nu stiu cate zile sa iau insa... 3, 4, 5? Cat dureaza un tratament?
  •  
    • 524 mesaje
    28 Sep 2004, 14:32
    0 0
    zidulet, hai sa o luam pe rand: in mod normal, cand esti suspect de infectie urinara, se face analiza urinei (imi scapa acum denumirea). Daca in urma acestei analize iti iese vreo minune pe acolo, se face antibiograma pt. a se vedea la ce moare minunea, apoi, antibioticul ce a ucis-o, se ia 7-10 zile, depinde.
    Daca nu ai facut aceasta analiza, nu mai lua pastilele, ca e posibil sa iei ceva ce nu are nici un efect asupra infectiei, dar care nici bine nu-ti face.
    Asa ca, du-te la doctor si vezi odata pt. totdeauna daca ai intr-adevar o infectie acolo (dar numai prin analize, nu ca s-a uitat in ochii tai !!!!!!!!!!)si nu mai lua antibiotice, asa, in lipsa de altceva.Bea mataluta pana te lamuresti ce si cum, ceai de matase de porumb, conform prospectului.
    Poate nici nu mai e infectie urinara in sine, ci doar acea stare de sensibilitate ce se va mai diminua in timp, dar cu multa grija fata de tine(ti-am mai zis: caldura, lichide...)
    Nu mai baga antibiotice in tine daca nu e necesar..
  •  
    • 30 mesaje
    29 Sep 2004, 18:28
    0 0
    Buna fetelor!
    Ma alatur si eu discutiei voastre, pt ca, din pacate, stiu foarte bine ce inseamna sa ai o infectie urinara. Eu fac de ceva vreme incoace infectii cu E Coli, deloc placute. Am aflat si din ce cauza imi apar: in urma contactului sexual; mi s-a spus ca denumirea neoficiala este "cistita lunii de miere" si apare in urma contactelor sexuale foarte frecevente.
    Problema este ca, daca am contact sexual o singura data, o data la doua luni, a doua zi ma trezesc cu infectia.
    Am fost la tot felul de doctori - ginecolog, urolog, nefrolog - si am luat o gramada de medicamente; rezultatul: mi s-a distrus imunitatea si organismul meu nu prea mai e in stare sa se lupte singuri cu nesuferitii aceia de E Coli.
    Saptamana trecuta am fost la o doamna doctor imunolog cu care voi incepe un trtament de durata. La cabinet mi-a facut un vaccin (habar n-am ce fel de vaccin) si mi-a spus ca trebuie sa "invit infectia sa apara" si luni sa ma duc cu urocultura, sa poata face analizele. Culmea este ca de data aceasta nu a aparut infectia. Am dus luni analizele si vineri trebuie sa ma duc dupa rezultate. Nu mai stiu ce sa cred. Poate ca tratamentul acesta chiar o sa functioneze.
    Vroiam sa o intreb pe Riana daca medicul la care a fost ea e ceva medic specialist, ca as vrea sa incep si eu o cura cu vitamine si ceaiuri, ca nu mai vreau sa aud niciodata de antibiotice.

    Va pup si va doresc sanatate multa la toate!
  •  
    • 1969 mesaje
    30 Sep 2004, 08:34
    0 2
    neata fetelor...din pacate si eu ma confrunt cu problema asta...chiar in weekend a revenit...ce am facut?am luat cuminol si piafen,pt calmare...acum mi-a trecut,dar cu siguranta nu m-am vindecat definitiv...medicul mi-a zis sa beau f mult ceai de coada soricelului...de fapt,multe lichide,in general...nu stiu care este cauza,dar cu siguranta efectul este de nesuportat..aveam usturimi groaznice si senzatia continua de urinare..
  •  
    • 524 mesaje
    30 Sep 2004, 10:24
    0 0
    Medicul la care am fost eu, e urolog. Din pacate, am uitat cum il cheama, eu am fost la el la Medsana, dar stiu ca e si la Panduri.....asta ca un punct de plecare pt. o informare: ce urolog dintre cei de la Medsana e si la Panduri ?
    Imi pare rau ca nu ii mai retin numele. Am trecut pe la altii doi inaintea dumnealui, care m-au indopat cu antibiotice-si degeaba. Dansul a mers pe vitamine, lichide si stimularea si mai mult )))))), a urinarii .......dar m-a pus pe picioare.
    Nu am mai avut probleme mari de atunci, doar uneori, usoare senzatii de disconfort. Si atunci fac bai de sezut si stau cuminte sub plapumioara.
  •  
    • 575 mesaje
    30 Sep 2004, 11:55
    0 1
    Fetelor, nu mi s-a vindecat diareea.. Ce sa ma fac, ieri am si plecat de la servici, asa rau ma simteam.. E a patra zi!!! Ma doare burtica rau, mai nou si stomacul si ficatul. Mai am si greata cateodata. Ce sa fie?? Ma duc maine la medic, dar nici nu stiu la ce sa ma gandesc. Tin regim, iau medicamente... De la raceala? De la mancare? De la medicamente?
    Nu mai este vreuna din voi care sa-mi impartaseasca suferinta?
  •  
    • 1928 mesaje
    30 Sep 2004, 12:18
    0 0
    daffodil,
    poti sa-mi dai si mie adresa doamnei doctor imunolog, ma intereseaza sa o consult si eu, tot din cauza unei infectii cu E. Coli. Eu am mai luat vreo doua luni Sutherlandia, e o planta di africa de sud si e folosita pentru bonavii de HIV si cancer pentru proprietatile ei imunostimilatoare, stimuleaza productia de limfocite T care lumta cu microbii. m-am simtit foarte bine dupa asta. nu mi-am mai facut analizele de mult dar tot cred ca mai am nevoie de tratament, si ma gandeam sa consult si un imunolog.
  •  
    • 1026 mesaje
    30 Sep 2004, 18:57
    0 0
    Zidulet, imi pare tare rau ca treci prin ce treci dar trebuie sa vezi ce spune doctorul.
    Organismul tau, mai exact stomacul a reactionat negativ probabil la ce ai luat si acum ai dat-o in alte belele. Maine la ce doctor te duci? Internist, urolog?
    Asa ca ti-a mai spus o eva, ceaiul de menta este bun. Mai era Furazolidonul pe vremea cand eram copil, nu stiu daca mai exista acum in farmacii. Sunt niste pastilute mici si galbene.
    Alimentatia ta trebuie sa contina fibre multe, mananca mult orez fiert, evita bauturile gazoase.
    Ai luat ceva pana acum?
    Tine-ne la curent si neaparat du-te la medic pentru ca nu e de gluma cu stomacul
  •  
    • 27 mesaje
    1 Oct 2004, 14:46
    0 0
    Ca cel patzit, incerc sa imi dau si eu cu parerea, poate te ajuta.
    Ceaiul de matase de porumb mi-a indus si mie diaree. Deci, daca ai consumat asa ceva pentru infectia urinara, e posibil sa nu iti fi facut bine la stomacel. Am aflat ulterior ca ar putea avea legatura si cu grupa sanguina, asta in cazul in care esti AII, ca mine, si nu tolerezi matasea de porumb.
    La mine, un astfel de fenomen apare la utilizarea protej-slip-urilor, probabil pentru ca pielea nu respira cum trebuie si se creaza un microclimat ideal pentru dezvoltarea bacteriilor de tot felul. Cum renunt la ele, cum dispare fenomenul de jena la mictiune.S-a mai lovit cineva de acest neajuns?