fetelor,voi ce mai gatiti???
-
0 1La mine Craciunul este zodia Porcului, caltabos, carnati, toba, piftie, cu muraturi si mustar fac antreul, stropite cu un pic de visinata, la felul doi , sarmale cu ardei iute si mamaliga si friptura de porc pt cine vrea, iar desert cozonac facut in casa si vin fiert.
De revelion inca nu m-am hotarat, dar sigur am sa fac ceva salata cu ciuperci, peste si gratar cu cartofi prajiti, la prajituri vreau sa incerc bomboane raphaello,o crema de cacao cu nuca in foietaj de napolitana si tort de ciocolata.
Eu am dat pornirea azi , am terminat toba si carnatii, sunt frumos in balcon la frig,voi in ce stadiu sinteti? -
si la noi craciunul este absolut traditional......cu tot familionul si prietenii cei mai buni, si ceva copilasi din vecini, in jurul bradului......colinde, mosul cu sacul... (tocmai am terminat de impachetat cadourile).
cind ajungem noi acasa, e aproape totul pregatit (cirnati, caltabosi, toba, astea cred ca anul asta vor fi cumparate, sarmale, si cu carne si fara -am 2 nemincatori de carne- friptura se face cind e cazul, sa fie prospat facut, divese aperitive), mai putin o ciorba (tatal meu adora ciorbele facute de mine, asa ca mereu are parte de ea).
carne : porc si curcan, multe legume, fructe...
pe linga ciorba, misiunea mea, de cind eram copil mai mare, este sa impodobesc bradul si casa.
abia astept sa plecam!
Sarbatori fericite! -
Chiftelutele rusesti eu le fac din aceasi compozitie ca la chiftelele normale ( carne,usturoi,cartof,ou etc..) doar ca le fac mari ca pe un hamburger.
Pt sos:
1/2 kg ardei gras rosu
1/2 kg ceapa
Se toaca (nu neaparat marunt si se pun la prajit. Se lasa sa se caleasca cca 20min. La sfarsit se adauga sare si piper (ochiometric) si se da prin mini-mixer (sau blender) pana se face o pasta (portocalie). Se mai potriveste de sare si piper daca este nevoie. Optional pt sos: boia dulce,praf de usturoi.
Se servesc cate doua chiftelute si se adauga sosul deasupra.
Pofta buna! -
Buna Alina, mincarea de mere se mai poate face si din pere, gutui sau alte fructe tari, se potriveste cu friptura de pui .
Se taie fructele feli groase cam de latul unui deget, se prajesc in tigaie pina se rumenesc un pic la suprafata , nu trebuie sa devina moi ci numai sa capete gust de la prajire, se scot pe sevetel.
Separat se face un sos din ulei cu 25g de faina, cind faina capata culoare aurie se stinge cu 1/4l de apa calduta sau supa de pui, apoi se pune apoi cam 30g de zahar ars si stins cu apa si un pic de bulion, se pun merele si se lasa sa fiarba pina cind sosul se ingroasa usor, se sareaza si pune zeama de la 1/4 lamiie.
Se poate pune si scortisoara in sos daca iti place, dar nu mai pui rosii.
Este o mincare usoara si se poate minca si in post fara carne.