Sexul nu ajută la slăbit. Află cum a fost demontat acest mit străvechi!

„Partidele de amor ard aproximativ 300 de calorii şi ne ajută să slăbim“. Acestea erau rezultatele mai multor studii realizate de-a lungul timpului. Cercetătorii americani de la

„Partidele de amor ard aproximativ 300 de calorii şi ne ajută să slăbim“. Acestea erau rezultatele mai multor studii realizate de-a lungul timpului.

Cercetătorii americani de la Universitatea din Alabama vin însă acum cu un nou studiu, care nu face altceva decât să demonteze cele spuse mai sus. Potrivit „Daily Mail“, care îi citează pe sexologii din SUA, studiile realizate în trecut nu au făcut decât să alimenteze criza obezităţii.

David Allison, un cercetător de la Universitatea din Alabama, afirmă că în timpul unei partide de sex nu pierdem decât 20 de calorii, iar acest lucru nu ne poate ajuta să slăbim. „O partidă de sex durează, în medie, 6 minute, iar energia depusă consumă 20 de calorii, echivalentă cu consumul rezultat în urma mersului pentru tot atâta timp. Astfel, o partidă de sex este, în termeni de energie consumată, un echivalent al unei plimbări în ritm mai rapid“, a spus David Allison.

Noul studiu arată că oamenii nu mai trebuie să folosească sexul drept o scuză pentru a nu merge la sală şi a practica un sport. În cadrul aceluiaşi studiu, notează Mediafax, Allison a descoperit că orele de educaţie fizică din şcoli nu sunt îndeajuns de intense pentru a aduce o schimbare în stilul de viaţă al tinerilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod