Sex fără sarcină: S-a inventat pastila pe care o iei o dată pe lună

Contraceptivele orale adiminstrate zilnic şi pilula de doua zi s-ar putea să fie istorie, deoarece cercetătorii au dezvoltat o pastilă pe care să o iei chiar şi la o lună după un act sexual neprotejat.

Un grup de cercetători din New York şi din Suedia a conceput o pastilă ce poate fi luată la o lună după contactul sexual neprotejat, scrie publicaţia britanică Daily Mail.

Ei sunt de părere că femeile trebuie să aibă ca opţiune o pastilă contraceptivă care le permite să se protejeze de sarcină chiar şi dacă e luată la o lună după un act sexual neprotejat. Astfel că mizează pe companiile farmaceutice ca să producă această pilulă care practic întrerupe sarcina chiar şi după ce a fost format embrionul. În schimb, această campanie nu este deloc privită cu ochi buni de alţi specialişti în domeniu care susţin că ar fi o pastilă mereu la îndemână pentru avorturi şi că nu se poate numi metodă de contracepţie, deoarece este o contradicţie de termeni din moment ce pastila este luată după ce ai rămas însărcinată.



În acelaşi timp, tabăra care a inventat această pastilă susţine că interesul femeilor pentru această pastilă este unul real şi că fiecare ar fi în măsură să decidă în situaţia dată care este cea mai bună soluţie pentru problema respectivă. Astfel, că oamenii de ştiinţă care au inventat pastila susţin că acest medicament ar uşura viaţa femeilor, reducând efectele adverse care apar în urma administrării contraceptivelor zilnice, deoarece pastila inventată ar trebui administrată doar de câteva ori pe an.

Nu mai trebuie să iei zilnic anticoncepţionale

Potrivit medicului american Elizabeth Raymond care a inventat pastila împreună cu alţi colegi de la un institut din Suedia, noua pilulă ar urma să fie administrată doar la finalul lunii. Ei susţin că efectul ei este unul foarte puternic, deoarece poate să prevină o sarcină nedorită chiar dacă ai făcut sex neprotejat în urmă cu patru săptămâni.


Astfel, nu ar mai fi nevoie să iei anticoncepţionale în fiecare zi şi nici pilula de a doua zi nu şi-ar mai avea rostul. Majoritatea femeilor care nu au avut o sarcină şi nu-şi doresc să rămână însărcinate optează pentru anticoncepţionalele zilnice ca metodă de contracepţie. Însă, potrivit numeroaselor studii, efectele adverse există şi nu sunt deloc de ignorat în anumite cazuri. O aoltă soluţie rămâne prezervativul, care este considerat ca fiind cel mai sigur mod de a te proteja de sarcina nedorită, dar şi de bolile cu transmitere sexuală.

Pilula de a doua zi nu intră in discuţie, decât ca soluţie de urgenţă, deoarece provoacă adevărate dezechilibre hormonale care îţi pot da peste cap întregul organism. Ea este o metodă de urgenţă şi care nu este recomandată a fi administrată doar în astfel de situaţii şi de maximum 2 ori pe an. 

Citeşte şi ...

5 secrete despre pilula de a doua zi

Contracepţie: Pilula de a doua zi, 4 sfaturi să o alegi

 

Principalele dezavantaje ale anticoncepţionalelor orale zilnice

Potrivit specialistului Arben Zguri, medic specialist obstetrică-ginecologie la Centrul Medical Medsana, anticoncepţionalele pot să aibă multe efecte adverse. Iată care sunt cele mai întâlnite:

1.

Greaţă, vomă;
2. Cefalee;
3. Tensiune şi dureri mamare;
4. Creştere în greutate în special pe parcursul primelor cicluri de administrare;
5. Sângerare în cantitate redusă pe parcursul administrării, în special la primele cicluri de administrare sau în cazul administrării neregulate;
6. Uneori după întreruperea administrării pot exista perioade de amenoree (amenoree postpilulă);
7. Unele femei acuză scăderea libidoului;
8. Nu oferă protecţie împotriva bolilor cu transmisie sexuală;
9. Pot apărea complicaţii: hipertensiune arterială, tromboembolism venos, accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic.

De asemenea, este important de ştiut că în perioada administrării de pilule contraceptive, sunt necesare controale regulate şi investigaţii, inclusiv analize de sânge, avertizează specialistul. 

Citeşte şi ...

10 situaţii în care trebuie să eviţi anticoncepţionalele

Cum alegi metoda de contracepţie potrivită?

Provoacă anticoncepţionalele cancer? Descoperă riscurile!

8 secrete despre anticoncepţionale

 

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Popescu Mihaela pe 11 Mar 2015, 16:08
    o posibila sarcina

    Am 21 de ani,si am avut menstruatia ultima data pe 5 februarie,pana acum 3 luni am luat anticonceptionale,si luna aceasta nu mi.a mai venit.se poate sa fi ramas insarcinata?ce ma sfatuiti sa fac?

    0
    0

  • ella pe 9 Oct 2013, 19:25
    "S-a inventat pastila pe care o iei o dată pe lună"

    O MARE PROSTIE!!! asta este avort, credeti ca daca o sa luati pastila asta nu o sa aiba nici o contraindicatie, o sa vedem mai tarziu cand o sa fie pre tarziu pt cine o foloseste.......imi pare rau pt noua generatie ,o sa aiba numai de suferit.

    7
    5

  • Alex pe 8 Oct 2013, 22:00
    rusine

    Pastila avortiva. Sa le fie rusine ca invata femeile sa-si ucida pruncii. Si pt. ce? Pt. placerea carnala?? O viata de om pentru placere carnala? Doamne fereste.Sa ne apere pe toti.

    5
    8

  • cris pe 27 Sep 2013, 08:24
    :P

    nu e adev tocmai ca nu se mai formeaza dezvolta, nu faci nici un avort

    7
    10

  • hegyesi ioana pe 26 Sep 2013, 18:31
    Nimeni nu stie cum este mai bine

    ...oricum cine vrea sa faca avort tot face shi se chinuie shi mai mult....iar k anticonceptionalele zilnice....te trezesti peste cativa ani k nu mai poti avea nici copiii...shi etc

    4
    7

  • Carmen pe 26 Sep 2013, 14:28
    Contraceptie sau avort?

    Nu ar trebui sa se permita sa ceva....sa fie la indemana tuturor. Prin contraceptie intelegem prevenirea unei sarcini, nu avort. Oare femeile alea care sunt foarte fertile si care poate raman de mai multe ori, mai sunt normale si sanatoase dupa ce isi produc avorturi repetate. Doamen fereste!

    13
    4

  • mira86 pe 26 Sep 2013, 09:00
    Prostie

    Asta ar insemna un avort in fiecare luna. Asta nu e contraceptie , e crima facuta cu buna stiinta in fiecare luna.

    24
    7

  • A pe 26 Sep 2013, 00:32
    "S-a inventat pastila pe care o iei o dată pe lună"

    Prea tarziu, dupa ce s-au nascut atat de multi IDIOTI!

    20
    10

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod