Puterea afrodiziacelor

Numite asa dupa Afrodita, regina dragostei in mitologia greaca, afrodiziacele sunt substante renumite pentru efectele lor excitante. Ele pot fi luate totodata pentru...
Numite asa dupa Afrodita, regina dragostei in mitologia greaca, afrodiziacele sunt substante renumite pentru efectele lor excitante. Ele pot fi luate totodata pentru indepartarea epuizarii sau pentru a spori placerea in timpul actului sexual.

Trucuri vechi

Grecii tineau la mare pret ouale, mierea, melcii si molustele precum midiile si crabii, in vreme ce arabii recomandau un pahar cu miere foarte vascoasa, 20 de migdale si 100 de seminte de pin care sa fie luate trei nopti la rand, inainte de culcare.

Chinezii adoptau metode mai stiintifice. Ei cantareau si amestecau diferite cantitati din pulberea obtinuta prin macinarea radacinilor anumitor plante. O alta reteta chinezeasca era "potiunea din coarne de cerb", facuta din praf de coarne de cerb, despre care se spunea ca alunga impotenta. Datorita formei lor falice evidente, cornele de tot felul au fost considerate a avea proprietati afrodiziace.

Soporificele

La celalalt capat al gamei fata de excitante se situeaza soporificele. Acestea sunt substante care induc o stare de somnolenta si de lancezeala - ba chiar euforie - in care inhibitiile sexuale dispar.

Dintre acestea, cel mai des folosit si cel mai acceptabil din punct de vedere social este alcoolul. Totusi sa nu uitam ca alcoolul "provoaca dorinta, dar anuleaza performanta", iar efectele excesului de alcool sunt bine cunoscute.

Alimente erotice

Revenind la o tema mai terestra, excesul de bautura si de mancare nu este recomandat daca ti-ai propus sa fii seducatoare. Pe de alta parte, consumarea unor portii mici de alimente delicioase poate constitui o experienta relaxanta si senzuala - priveste-ti partenerul cum cojeste o smochina sau apropie-ti de buze in mod ademenitor o tija de sparanghel.

Pregatirea in doi a mesei poate fi o modalitate minunata de a incepe o seara de neuitat. O parte din bucuria de a pregati o masa cu virtuti afrodiziace consta in planuirea si anticiparea reciproca a rezultatelor. Pentru a fi stimulatoare din punct de vedere sexual, felurile de mancare trebuie obligatoriu sa arate bine si sa fie servite in maniera aleasa, fie ca sunt consumate pe un covoras in padure, in fata semineului, in pat, in baie sau pe masa din bucatarie, la lumina lumanarilor.

Lasa-ti imaginatia sa zburde, dincolo de regulile normale, cotidiene ale pregatirii si consumarii felurilor de mancare. De exemplu, nu este nevoie sa planuiesti mese bine echilibrate, servite cu vegetale verzi sau programate la anumite ore ale zilei. Poti "uda" cateva stridii cu un pahar de sampanie la trei dupa-amiaza sau poti pregati un mic dejun copios, daca doresti. Ideea este sa iesi din rutina si sa faci asa cum vrei si cand vrei.

Consumarea alimentelor afrodiziace face parte din placerea de a te simti liber sa experimentezi cu senzatiile.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Arnie pe 23 Nov 2008, 10:15
    Plante, legume, impotriva impotentei.

    Am fost acuma cateva zile pe aceasta pagina, si am descoperit niste articole despre diferite plante, cum ar fi busuioc. sofranul,ghimbir,napraznicul etc., care pot ajuta " barbatii obositi". Eu am 60 de ani, si numai " merge" cum as dori eu. Au fost si cateva retete, pentru acest " handicap", dar nu le mai gasesc. Poate cineva sa ma ajute? Adica sam-i dea un sfat unde gasesc indicatii de la aceste plante si retete? Nu la mai gasesc. Va multumesc anticipat- Arnie.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod