Numerologia chineza si viata sexuala

Pentru simbolismul chinez, numerologia este foarte importanta. Daca intr-un text intervine o cifra, este obligtoriu sa cunosti decodificarea acesteia, pentru ca intotdeauna...
Pentru simbolismul chinez, numerologia este foarte importanta. Daca intr-un text intervine o cifra, este obligtoriu sa cunosti decodificarea acesteia, pentru ca intotdeauna inseamna ceva. Unele cifre sunt dominante si pe langa acestea mai sunt cifrele care au cel putin o codificare supraadaugata.

Dar pentru a intelege sensul cifrelor chinezesti, trebuie sa stabilim ce inseamna Yin si Yang. Acestia trebuie sa fie in armonie, ceea ce duce buna sanatate a cuplului. Yang inseamna pozitiv, miscare, caldura, lumina si reprezinta barbatul. Yin inseamna umbra, nemiscare, rece si reprezinta femeia.

In simbolismul chinez a vorbi despre Yang, implica Yin si invers. Nu se poate sa existe Yang "pur" si absolut.
Yin si Yang trebuie sa fie in conformitate cu legile Cerului si Pamantului. Barbatul trebuie sa foloseasca femeia asa cum Cerul foloseste Pamantul.

Revenind la cifre acestea domina in totalitate relatia dintre Yin si Yang. Cifra 1 este denumita "Marea Ghinda", originea a toate, "esenta lui Yang". Yang implica Yin, care nu poate "fi" decat daca Yang este mai intai acolo. De unde: Yin este cu certitudine continut in Yang, la origine; asadar Yang este "mai mare" decat Yin. Dar daca originea este 1 si implica Yin, atunci Yang inseamna 2. Dar 2 este mai mare decat 1; asadar, daca Yin inseamna 2, atunci Yang inseamna 3.

In concluzie, daca Yang este Soarele, Yin este Luna.
Sunt "12 Luni" in "1 Soare", ceea ce face ca Yin sa insemne de 2 ori 12 si Soarele de 3 ori 12. Acest lucru duce la o intreaga simetrie unde 12 este unitatea si se ajunge la "valorile" fiecarei trigrame.Exista opt trigrame fundamentale, care exprima cele opt "stari" ale Cerului si ale Pamantului.

Cifra 8 este sinonima cu cele "opt energii" primordiale. Aceasta cifra inseamna conformitatea Cerului cu Pamantul. Yang esential valoreaza 3. Asadar, de 3 ori 3, adica 9, inseamna culmea energiei venite pe Pamant. Prin urmare acesta cifra impara este Yang, iar orice cifra para este Yin. Daca in seria primelor noua cifre, de la 1 la 9, cifra 5 este mijlocul, centrul, asa cum Pamantul este in centrul Universului aparent: 5 inseamna Pamantul.
Dar este impar: este singura cifra Yin si Yang in acelasi timp.

Cifra 4
se spune in chineza SSe sau Tse. Acelasi cuvant inseamana moarte. Asadar cifra 4 este malefica. Acesta insa este aspectul Yin. Cifra are si un aspect Yang si anume cele patru anotimpuri si cele cele patru directii cardinale, care il privesc direct pe om. Prin urmare, prin cele patru anotimpuri si cele patru "directii" survin elemente malefice si benefice.

Cifra 7 este esentiala. Este simbolul cheii transformarii lumii, actiunii lui Yang asupra lui Yin. Asadar aceasta cifra este considerata sacra si se regaseste in numarul unor ritualuri si a unor traditii.

Pe langa cifre, doua culori sunt dominate in simbolismul chinez si au efecte benefice asupra sexualitatii.
Este vorba de culorile rosu si galben. Rosu reprezinta simbolul maximului solar, al lui Yang, focului, verii. Este simbolul binelui, beneficiului, sexualitatii, fecunditatii, fiului, sansei. In China toate urarile de bine sunt scrise pe hartie rosie sau legate cu o panglica rosie. Galbenul este culoarea "Centrului".

Pentru ca sexualitatea este implicata in mecanismul profund al omului, ea va trece prin cele cinci puncte ale legii celor cinci elemente importante, implicand numerele, culorile si lumina.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • hunea anca nicoleta pe 10 Mai 2011, 00:14
  sex

  compatibilitate sexuala

  1
  0

 • gradinaru constantin pe 23 Nov 2008, 02:22
  intrebare

  sint nascut pe 6 iulie 1962 ma numesc gradinaru constantin as vrea sa stiu din punct de vedere sexual

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod