Insatisfactia sexuala la femei

Din cauza insatisfactiei produse de actul dragostei, este inevitabila disparitia dorintei de a-l practica. Este deci obligatoriu sa cautam cauzele acestei insatisfactii pentru...
Din cauza insatisfactiei produse de actul dragostei, este inevitabila disparitia dorintei de a-l practica. Este deci obligatoriu sa cautam cauzele acestei insatisfactii pentru a le putea combate. Dragostea nu se uzeaza decat atunci cand este prost folosita. Cauzele insatisfaciei sunt multiple, dar toate reflecta asimetrii intre activitatea sexuala a barbatului si cea a femeii.

Prima asimetrie: aparitia orgasmului


Orgasmul si ejacularea apar la barbat dupa douazeci de miscari ale penisului in vagin, adica dupa douazeci de secunde. Acest comportament este impus barbatului de programul lui genetic, ale carui origini urca pana in preistorie si, dincolo de aceasta, pana la indepartatii nostri ascendenti, primatele superioare. Este vorba, cu adevarat, de un comportament reflex si, prin urmare, de necorectat, si, in orice caz, dificil de controlat.

Pentru femeie apogeul copulatiei apare dupa o excitatie prelungita, oricum, mai lunga de douazeci de secunde, putand merge si pana la douazeci de minute. Si aceasta din cauza ca, tot mostenit din preistorie, programul genetic al femeii este diferit de cel al barbatului. Program care presupune un mai indelung contact cu penisul si o adaptare precisa la acesta, pentru ca punctele erogene (clitoris, punctul G etc.) sa poata fi trezite. In plus, femeia are nevoie sa isi lase sa infloreasca emotiile si fantezia, ceea ce nu se poate face in cateva secunde.

Ce e de facut?

Este indispensabil ca barbatul sa se straduiasca sa prelungeasca copulatia si, pentru aceasta, sa invete sa isi retina ejacularea. In ceea ce o priveste, femeia trebuie sa aiba grija sa nu intarzie prea mult orgasmul.

A doua asimetrie: repetarea orgasmului


Dupa scurta-i prestatie, barbatul trece printr-o stare refractara, timp in care dorinta si erectia ii sunt reduse, pe cand o anume saturatie, ba chiar o reala melancolie, pun stapanire pe el. Adesea adoarme. Daca pentru a-si satisface totusi partenera , reinnoieste actul copulator, ejacularea reflexa si intempestiva il tradeaza din nou. Daca nu va asculta de glasul iubirii, barbatul va recidiva si va sfarsi prin a se epuiza, iar dorinta si erectia vor tinde catre zero.

La polul opus, femeia este multiorgasmica. Ea poate obtine, unul dupa altul, mai multe orgasme si le poate reinnoi dupa dorinta fara sa acuze oboseala. Poate avea astfel cinci sau sase momente culminante succesive, in cateva minute, si poate reface secventele pana ajunge la un total de treizeci , ba chiar saizeci de orgasme. Acest apetit erotic al femeii se explica prin bogatia si complexitatea sistemului ei erectil, reteaua vasculara care ii strabate vulva si clitorisul, horbota sanguina care invaluie vaginul si iriga punctul G.

Inundat de sange la chemarea dorintei, sexul femeii atinge, sub impulsurile unui penis eficient, un asemenea efect de tensiune incat un singur orgasm nu este suficient pentru a-l relaxa. Pentru a potoli zvacnetele patetice ale carnii incrancenate, ale mucoaselor inflamate, ar mai fi necesare cateva izbucniri urmate de relaxari. Iata de ce femeia care a atins orgasmul, desi bucuroasa, se poate simti nesatisfacuta.

Ce e de facut?

Este si aici indispensabil ca barbatul sa prelungeasca copulatia si sa amane ejacularea, ba chiar sa renunte la ea, pentru a evita faza refractara. Astfel, cu sexul mereu la datorie, isi va putea conduce partenera direct la iluminare. Iluminare ce se va putea reinnoi cu usurinta daca barbatul isi conserva turgescenta.

Numai asa poate fi oferita femeii deplina satisfactie a simturilor. Fiindca nu trebuie dedus din capacitatea multiorgasmica a tovarasei noastre faptul ca ar fi insatiabila si ca barbatul este condamnat sa vizeze, la fiecare relatie sexuala, cartea recordurilor, cu riscul de a se epuiza complet.

A treia asimetrie: locul pentru dragoste


Activitatea erotica a barbatului se reduce cel mai adesea la organele genitale, pe cand cea a femeii cuprinde intreg ansamblul corporal. In modelul masculin de placere, centrul actiunii este penisul, sexul feminin fiind doar un accesoriu necesar, iar scopul este orgasmul masculin, cel feminin nefiind vizat decat ca o consacrare a virilitatii si ca mijloc de a inspecta particularitatile femeii.

Ceea ce ii reproseaza femeia barbatului este ca acesta prea merge drept la tinta si ii impune "codul sau viril" in definirea iubirii, stereotipul scenariu erectie-penetrare-ejaculare.

A patra asimetrie: participarea psihismului


Participarea spihismului - afectivitate, fantasme - incursul activitatii sexuale, ramane, pentru barbat, rudimentara, in timp ce pentru femeie, emotia, sentimentul, visul, ocupa o parte majora in desfasurarea eroticii ei. Femeia isi doreste ca partenerul ei sa nu o considere doar un mijloc de obtinere a placerii, ci o fiinta care are aspiratiile , sensibilitatea si iamginarul ei.

Sa ii vorbeasca, asadar, sa o asculte, sa o inteleaga, sa o faca sa viseze, sa-i faca fantasmele sa germineze, sa raspunda asteptarilor ei, iar relatia lor sexuala sa devina comunicare intima si factor de destindere si de echilibru pentru amandoi.

Asimetria dintre sexualitatea femeii si cea a barbatului e strigatoare la cer. Ea este cauza lipsei de satisfactie a femeii si a epuizarii barbatului, a temerilor acestuia si a razboiului dintre sexe.

Ce e de facut?

Poate barbatul sa evadeze din inlantuirea draconica a reflexelor sale copulatorii instinctive si sa dobandeasca stapanirea propriei ejaculari? Se poate el elibera de vechile stereotipii de care este incercuit si sa isi largeasca erotismul catre intreaga suprafata a trupului sau? Altfel spus, isi poate el umaniza copulatia? Barbatul se indoieste.

Pentru ca el sa se linisteasca, trebuie sa afle ca este pur si simplu virtuala capacitatea orgasmica nelimitata a femeii. O posibilitate fiziologica nu este neaparat si o obligatie nici pentru unul, nici pentru celalalt. Cateva explozii de placere conform ritmului fiecaruia, sunt suficiente pentru a asigura din plin fericirea cuplului. Dar daca pentru festinuri exceptionale, femeia vrea mai mult, barbatul o poate satisface dincolo chiar de ceea ce ea a visat.

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Iliusa pe 10 Dec 2011, 03:05
  P/ru Mihai

  Se mai poate de spus ca tupoate prea mult te concentrezi asupra unei relatii, si de ce te temi de aia nu scapi , De ce tii frica de ejaculare? Nu a ramas satisfacuta din primul tur,? Nui numic , mai poti organiza multe inainte + diferite jocuri care la fel le poti dezvolta dupa imaginatia ta, Totul e in miinile tale,!

  0
  0

 • Ili pe 10 Dec 2011, 02:38
  Pt amystef

  Nu as spune ca e ajutor , dar oricum spun ceia ce mia venit in gind, citind ceia ce crezi ca pt tine este o problema, Eu sunt de parerea ca tu pur si simplu ar trebui sa te explorezi in timpul actului sexual , sa te studiezi singura, clar lucru ca in asta tre sa te ajute si partenerul , Cu ce sa te ajute? Sasi faca treba cum stie el mai bine , si sa fie atent ...

  0
  0

 • Iliusa pe 10 Dec 2011, 02:19
  P/ru Mihai

  Se mai poate de spus ca tupoate prea mult te concentrezi asupra unei relatii, si de ce te temi de aia nu scapi , De ce tii frica de ejaculare? Nu a ramas satisfacuta din primul tur,? Nui numic , mai poti organiza multe inainte + diferite jocuri care la fel le poti dezvolta dupa imaginatia ta, Totul e in miinile tale,!

  0
  0

 • Iliusa pe 10 Dec 2011, 02:16
  P/ru Mihai

  Se mai poate de spus ca tupoate prea mult te concentrezi asupra unei relatii, si de ce te temi de aia nu scapi , De ce tii frica de ejaculare? Nu a ramas satisfacuta din primul tur,? Nui numic , mai poti organiza multe inainte + diferite jocuri care la fel le poti dezvolta dupa imaginatia ta, Totul e in miinile tale,!

  0
  0

 • amystef89 pe 25 Iun 2011, 18:35
  ejacularea feminina

  buan ziua as dori si eu un raspuns cine crede ca ma poate ajuta..problema mea este ca nu am avut niciodata nu am ejaculat in timpul orgasmului..si imi doresc nespus de mult..este oare din vina mea?sau exista riscul sa fie vorba si de altceva..?viata sexuala am inceput-o acum 3 ani problema e alta imediat dupa actul sexual mai exact dupa orgasm..ma umflu in burta cateodata in timpul actului sexual simt mai multa durere ca si cum m-ar deranja..va rog sa imi dati un sfat..

  1
  0

 • girl advice pe 6 Mar 2011, 20:29
  pt mihai

  ...nu stiu daca esti constient ca ai maini si gura :D...daca stii sa le folosesti, nu cred ca ejacularea ta "grabita" este o problema prea mare

  0
  0

 • ioana pe 3 Oct 2008, 15:45
  negarea originii

  Probabil ca in preistorie si chiar mai demult, femeia nu trebuia sa aiba placere, orgasm, ma rog, odata ce masculul nu era preocupat s-o satisfaca. Sau era libera sa se acupleze cu inca unul si-nca unul, ca si barbatul. Clar ca in vechime(la origini) nu era nevoie de sentimente nici la femeie. Acum e nevoie, pentru ca femeia s-a emancipar, dar si pentru ca femeia "n-are voie" sa umble din mascul in mascul pana la orgasm, si-atunci trebuie sa-l cerseasca, cerand tandreturi.

  0
  0

 • jeni chiriac pe 24 Iun 2008, 22:49
  draga mihai

  Multi barbat cred ca ejacularea este un act reflex si care nu depinde de ei, fiind imposibil de controlat. Inlaturarea ejacularii precoce incepe cu controlul ejacularii. Cu ajutorul exercitiilor un barbat este capabil sa-si controleze ejacularea in aproape 90 % din cazuri. Doctorii Master si Johnson, in urma cercetarilor intreprinse au propus o metoda de intarziere a ejacularii care se poate deasfasura cu prezenta partenerei sau in absebta acesteia. Este important ca barbatul sa ajunga in faza in care va ejacula si exact in acel moment stimularea sa fie oprita. Partenera va strange puternic in zona de sub capul penisului. Activitatea sexuala va fi oprita timp de 30 secunde, apoi se va relua. Aceasta actiune se va repeta de fiecare data cand vine momentul ejacularii nedorite pana la momentul in care se doreste ejacularea. Acest exercitiu trebuie repetat timp de 3 saptamani, de 2-3 ori pe saptamana. Dupa cele 3 saptamani se trece la o alta etapa, care va dura tot 3 saptamani. In aceasta faza vor exista penetrari dar partenera trebuie sa stea deasupra. Cand apare senzatia de ejaculare, se opreste actiunea si se strange. Apoi urmeaza faza a treia in care barbatul sta deasupra si face miscarile iar cand apare senzatia de ajaculare procedeaza cum am descris mai sus. Aceasta metoda plus multe altele care exista pentru controlarea ejacularii precoce ar trebui practicate sub atenta supraveghere a unui sexolog.

  0
  0

 • mihai pe 30 Mar 2008, 14:00
  va rrog sa nu ma ocoliti

  ma puteti ajuta?am o problema..ejaculez repede....ce pot face?trebuie sa ma duc la un doctor?>mie frica k dk nu imi satisfac iubita poate ma paraseste....ce pot face...vba rog nu ma ocoliti..cu respect

  1
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod