Este păcat sau nu să faci sex în post? Află ce spun medicii şi preoţii!

Una dintre cele mai mari dileme ale oamenilor este dacă să facă sau nu dragoste în timpul postului. Cum am intrat în Săptămâna Mare, tot mai mulţi credincioşi au renunţat la poftele

Una dintre cele mai mari dileme ale oamenilor este dacă să facă sau nu dragoste în timpul postului. Cum am intrat în Săptămâna Mare, tot mai mulţi credincioşi au renunţat la poftele trupeşti şi s-au dedicat rugăciunii.

Medicii sunt de părere activitatea sexuală trebuie să fie constantă, chiar dacă suntem în post sau nu, anunţă cei de la Spy News. Sexologii spun că atât sexul, cât şi masturbarea sunt sănătoase deoarece reduc stresul, cresc nivelul de endorfine, care ne dau o stare de bine, şi ne ajută să ne menţinem forma fizică.

Mai mult de atât, doctorii afirmă că, în cazul în care nu facem sex timp de mai multe săptămâni, atâta timp cât ţine postul, riscăm să ne crească starea de iritabilitate şi de depresie.

Pe de altă parte, preoţii sunt de părere că pe perioada postului „oamenii nu trebuie să se apropie trupeşte“, după cum notează sursa citată. „Uşurinţa sau greutatea cu care oamenii vor face acest lucru va arăta măsura în care ei sunt robi ai lui Dumnezeu sau robi ai patimilor“, notează site-ul crestinortodox.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod